Skozi države Evropske unije v desetih dneh

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Skozi države Evropske unije v desetih dneh. Pobliže bomo spoznali: Italijo, Švico, Francijo, Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo, in Avstrijo ter mesta in kraje: Lago Maggiore, Täsch, Zermat, Ženeva, Beauno, Vezelay, Reims, Brussel, Haag, Amsterdam, Arnhem, Köln, … in njihove znamenitosti.

Skozi države Evropske unije v desetih dneh. Pobliže bomo spoznali: Italijo, Švico, Francijo, Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo, in Avstrijo ter mesta in kraje: Lago Maggiore, Täsch, Zermat, Ženeva, Beauno, Vezelay, Reims, Brussel, Haag, Amsterdam, Arnhem, Köln, …  in njihove znamenitosti.


 • Program: skozi države Evropske unije v desetih dneh
 • Trajanje, prevoz: 10 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Milano – Lago Maggiore – Stresa – prelaz Simplon – Täsch

Vožnja proti Italiji, mimo Milana do Lago Maggiore. Sledila bo vožnja ob jezeru mimo Arone do Strese. Postanek in nadaljevanje vožnje v smeri proti gorskemu prelazu Simplon – vznemirljiva gorska vožnja s postankom na vrhu. Nadaljevanje poti do mesta Täsch. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Täsch – Zermatt – Täsch – Ženeva- Francija – Bourg-en-Bresse

Po zajtrku sledi vzpon na slikoviti Zermatt pod mogočnim ledenikom. Pogled na impozantno goro Matterhorn vsakemu obiskovalcu jemlje sapo. Nekaj časa bomo občudovali vrhove štiri-tisočakov, ki nas obdajajo nakar sledi povratek v Täsch in vožnja mimo Montreauxa ob ženevskem jezeru do Ženeve.

Po panoramskem ogledu nekaj prostega časa. Sledi vožnja v Francijo in nastanitev v hotelu v mestu Bourg-en-Bresse ali okolici. Večerja in zasluženi počitek.

3. dan / Bourg-en-Bresse – Beaune – Vezelay – Reims

Zajtrk. Sledi vožnja do Beauna, čudovitega tipičnega burgundskega mesta, ki ga zaznamujejo vinogradi. Tukaj je kot muzej ohranjena ena najstarejših srednjeveških bolnic. Po ogledu nadaljevanje poti v Vezelay. Podamo se proč od prometnih poti v naravni idilični burgundski podeželski pokrajini s prekrasno staro katedralo. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje v Reims. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočitev.

4. dan / Reims – Trannsine – Brussel

Zajtrk. Dopoldan ogled slovite gotske katedrale in obisk šampanjske kleti Pommery. Po pokušini nadaljujemo s potjo do mesta Trannsine. Ogled Eurospace Centra. Pozno popoldan vožnja v Brussel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan / Brussel – Den Haag

Zajtrk. Dopoldan panoramski ogled mesta, ki pooseblja sedež združene Evrope. Obiskali bomo trg Grand Palace, na katerem kraljuje gotska mestna hiša in ga obdajajo bogato okrašene baročne stavbe.

V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobna bronasta skulptura Manekena Pisa, ki predstavlja razuzdani duh mesta. Nadaljevanje vožnje do Den Haaga. Namestitev, večerja, nočitev.

6. dan / Den Haag – Sheveningen – Amsterdam

Po zajtrku se bomo odpravili na krajši ogled Haaga: kraljeva palača, mednarodno sodišče, Madurodam… Postanek v Sheveningenu, nekdanji vasici, ki danes predstavlja mondeno mesto za počitek, kopanje in jadranje.

Neredko ga imenujejo tudi Azurna obala Nizozemske. Ne pozabite vzeti vsaj kakšno školjko kot spominek iz severnega morja. Iz enega slikovitega doživetja se selimo v drugo, v nizozemsko prestolnico Amsterdam, večerja in spanje v hotelu.

7. dan / Amsterdam

Zajtrk. Ves dan bomo namenili ogledom najpomembnejših znamenitosti Amsterdama: trg Dam, židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank. Po želji panoramska vožnja z ladjico po amsterdamskih kanalih.

Obiskali bomo brusilnico diamantov ter si ogledali demonstracijo obdelave. Popoldan prosto za individualna raziskovanja. Zvečer bomo spoznali nočni Amsterdam. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan / Amsterdam – Katwoude – Arnhem

Dopoldan vožnja v Katwoude: ogled sirarne, coklarne in degustacija. Nato vožnja preko morske umetne kopne pregrade – samo nasip in cesta 31 km, katera ločuje severno morje od notranjega ujetega morja.

Naslednji postanek v Arnhemu; ogled Skansena –najlepšega muzeja na prostem v Holandiji. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan / Arnhem – Köln – Avstrija – nočna vožnja

Po zajtrku vožnja do Köln-a; ogled katedrale in znamenite hiše Glockengasse 4711, postanek v mestu in popoldan nadaljevanje vožnje proti Avstriji in Sloveniji. Nočna vožnja.

10. dan / Izhodiščni kraj

Jutranji prihod v izhodiščni kraj. Verjamemo, da vam bo potovanje Evropa na kratko ostalo v lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 8 x polpenzion v hotelih 3*, v dvoposteljni sobi,
 • vožnjo z vlakom v Zermatt,
 • vstopnine za: grad Chalon, bolnišnico Beaun, Eurospace center, Madurodam, Skansen v Arnhemu,
 • vožnja z ladjo po kanalih v Amsterdamu,
 • degustacijo šampanjca in ogled kleti v Pommery-ju,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti