Soška dolina s Kobaridom in Goče v Vipavski dolini

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Gremo skupaj v Soško dolino z obiskom muzeja prve svetovne vojne v Kobaridu, mlekarne Planika z muzejem sirarstva in pokušino, vas Goče z obiskom domačije.


Program: Soška dolina in Goče

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinV jutranjih urah bomo zapustili izhodiščni kraj in se z vmesnim postankom odpravili mimo Ljubljane in Postojne do Razdrtega kjer zavijemo v Vipavsko dolino ter se mimo Nove Gorice zapeljemo v Soško dolino. Ob krasni reki Soči se peljemo mimo Tolmina do Kobarida

Kraji, ki jih je zaznamovala prva svetovna vojna so polni ostankov in spomina na grozne dni, ki se nikoli ne smejo ponoviti. Najprej se sprehodimo do italijanske kostnice na Gradiču nad Kobaridom, ki je zgrajena ob cerkvi sv. Ane.

Nato nas čaka eden lepših muzejev Slovenije v centru Kobarida, muzej Soške fronte. Vzamemo si čas za voden ogled muzeja, ki je edinstven v Svetu in zvemo veliko o 12. soški bitki, Čudež pri Kobaridu.

Čaka nas še eno drugačno doživetje, Muzej sirarstva, mlekarne Planika. Prikažejo na tisočletno tradicijo in dediščino pašništva in sirarstva v muzejski postavitvi od planine do planike, staro sirarno z zakurjenim ognjem pod kotlom in arhivsko klet, kjer zorijo stare sire Tolminc. Na ogled je tudi planinski stan z vso opremo za predelavo mleka v sir,… Ob koncu pa nas čaka še pokušina dobrot, ki jih pridelujejo v mlekarni.

Popoldan se počasi vračamo proti domu. Pot nas vodi v slovensko prestolnico hramov – vas Goče. Gospod Davorin Mesesnel nas bo popeljal po vasi in pripovedoval zgodbe, ki jih pišejo tamkajšnji kamni. Mize se šibijo pod tako izjemnimi dobrotami, da jih opevajo celo v New York Timesu.

Tudi za nas bodo pripravili kaj dobrega. In ko nam bo ob koncu gospodar na kitaro zaigral in zapel kakšno Mlakarjevo pesem, si bomo vtise zagotovo shranili še dolgo v spominu. Sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine za voden ogled Kobariškega muzeja in mlekarno Planika s pokušino,
  • večerjo s 4 hodi hrane in 4 hodi pijače,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Podobni izleti