Švica z Bodenskim jezerom, Luzernom, Renskimi slapovi, 3 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Švica z Bodenskim jezerom, Luzernom, renskimi slapovi, 3 dni. Vabljeni na kratko in doživeto odkrivanje Švice. Spoznali bomo Bodensko jezero, mesto Luzern, Renske slapove, otok cvetja Mainau in kraj Konstanz ter uživali ob pogledu na naravo vse okrog nas.

Švica z Bodenskim jezerom, Luzernom, renskimi slapovi, 3 dni. Vabljeni na kratko in doživeto odkrivanje Švice. Spoznali bomo Bodensko jezero, mesto Luzern, Renske slapove, otok cvetja Mainau in kraj Konstanz.


 • Program: Švica z Bodenskim jezerom, Luzernom, Renskimi slapovi, 3 dni
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Švica

Nočna vožnja proti Švici.

2.dan / Luzern  – Zürich – Stein am Rhein – Bodensee

Dopoldne bomo spoznali mesto Luzern; eno najlepših in najstarejših švicarskih mest  se razprostira ob Vierwaldsttaterskem jezeru. Mesto je poznano predvsem po svojih pokritih mostovih čez reko Reuss. V starem mestnem središču so trije zanimivi trgi, med njimi je najlepši vinski trg z bogato okrašeno mestno hišo. Ogled mestnih znamenitosti, med katerimi je gotovo najbolj znan v skalo vklesan simbol Luzerna, speči lev.

Pot nas bo naprej vodila do Züricha, mesta ki leži ob reki Limmat, ki se tukaj izliva v Züriško jezero. Ogled mesta, nato pa se bomo odpeljali proti Schaffhausnu, kjer si bomo ogledali znamenite renske slapove. Sledi kratka vožnja do pisanega in spomeniško zaščitenega mesta Stein am Rhein, kratek ogled in nato nadaljevanje vožnje do hotela v okolici Bodensee-ja. Nastanili se bomo v hotelu, večerja in nočitev.

3.dan / Bodensee – Mainau – Konstanz – Avstrija – Izhodiščni kraj

Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti obali jezera in obiščemo otok cvetja Mainau. Prost čas za sprehod po prekrasno urejenih vrtovih, ki so prava paša za oči. Več kot 500 vrst rastlin je tukaj prisotnih, med njimi tudi veliko eksotičnih.

Po ogledu se odpeljemo naprej do mesta Konstanz. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, si ogledali katedralo in ogled končali na lepo urejeni obali jezera, kjer se nahaja pristanišče s spomenikom Imperia ter zgradbo Koncila, kjer se je v letih 1414 odvijal pomemben krščanski dogodek. Nekaj prostega časa in nato vožnja preko Avstrije proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe) v okolici Bodensee-ja,
 • vstopnine: ogled Renskih slapov, otok cvetja Mainau,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti