Titov bunker Konjic, Sarajevo, Travnik, Jajce in Banja Luka

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Titov bunker Konjic, Sarajevo, Travnik, Jajce in Banja Luka. Pridružite se nam na potovanju v Titov bunker Konjic in Sarajevo, ki je eno izmed najznamenitejših mest na Balkanu. Travnik je eno najbolj slikovitih mest v Bosni, obdano s stojnicami in restavracijami. Jajce slovi po čudovitem slapu Plive ter muzeju drugega zasedanja AVNOJ-a. Banja Luka je drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini z veliko znamenitostmi.

Titov bunker Konjic, Sarajevo, Travnik, Jajce in Banja Luka. Pridružite se nam na potovanju v Titov bunker Konjic in Sarajevo, ki je eno izmed najznamenitejših mest na Balkanu. Travnik je eno najbolj slikovitih mest v Bosni, obdano s stojnicami in restavracijami. Jajce slovi po čudovitem slapu Plive ter muzeju drugega zasedanja AVNOJ-a. Banja Luka je drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini z veliko znamenitostmi.


 • Program: potovanje Titov bunker Konjic, Sarajevo, Travnik, Jajce, 
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Hrvaška – Bosna in Hercegovina

Odhod avtobusa ob cca 23. uri. S tem se bo pričelo naše potovanje Titov bunker Konjic in Sarajevo.

2. dan / Titov bunker Konjic – Sarajevo

Nočna vožnja z avtobusom mimo Slavonskega Broda, Zenice in Sarajeva do mesta Konjic. Ob zgornjem toku reke Neretve so v letih 1953 do 1979 v popolni tajnosti zgradili vojni objekt, ki se je uradno imenoval ARC (armijska rezervna komanda), danes pa je bolj znan pod imenom Titov bunker.

Njegov namen je bil, da se v primeru atomskega napada vanj zateče Josip Broz Tito in 350 njegovih najožjih sodelavcev. Gradnja naj bi stala kar 4,6 milijarde ameriških dolarjev. Bunker se razprostira na več kot 6.500 kvadratnih metrih površine in okoli 280 metrov pod površino zemlje. Po končanem ogledu bomo po želji v lepem okolju ob reki Neretvi v priznani restavraciji imeli kosilo sestavljeno iz domačih dobrot. V kolikor nam bo čas dopuščal, pa si lahko ogledamo Jablanico in znameniti most na Neretvi.

Po dobri uri vožnje bomo prispeli do Sarajeva – glavnega mesta države BIH. Med krožno vožnjo po mestu bomo videli Ilidžo, začetek znamenitega drevoreda platan kot tudi hotel, kjer sta zadnjo noč preživela prestolonaslednik Franc Ferdinand in njegova žena Sofija. Po tako imenovani Aleji Smrti se bomo zapeljali na Tranzit, od koder se nam bo mesto odprlo kot na dlani. Na panoramski vožnji bomo videli Kozji most, Mestno knjižnico, Baščaršijo, stadion Koševo in dvorano Zetra, Marijin dvor, dvorano Skenderija.

Ogledali si bomo Baščaršijo, katera je polna uličic z majhnimi trgovinicami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, usnja in lesa. Sprehod po njej je kot obisk minulih časov in hkrati dokaz, da so se na enem mestu križale številne kulture in miselnosti. Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo svoje zgodbe.

Sledila bo namestitev v hotelu, nato pa se bomo osveženi odpravili na bogato večerjo z živo glasbo v tradicionalni restavraciji. Sledi nočitev.

3. dan / Sarajevo – Travnik – Jajce – Banja Luka – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Zapeljali se bomo mimo slikovitega mesteca Travnik. Domačini menijo, da je Travnik ostal kot na pol odprta knjiga, kjer se na vseh straneh kot narisani razprostirajo številni zgodovinski spomeniki. Tu bomo postali ob slikovitem izviru Plava voda, ki je obdan z restavracijami, stojnicami…

Sprehodili se bomo tudi do starega gradu nad Travnikom in uživali v razgledu. Tukaj po želji ,,čelabrcnemo” še znamenite travniške čevapčiče. Nadaljevali bomo proti mestu Jajce, ki je zgrajeno na kraju, kjer se reka Pliva po čudovitih slapovih izliva v reko Vrbas. Tukaj se je pisala pomembna stran zgodovine, od rimskih časov, turških vpadov, do zasedanja Avnoj-a, zato so številni gradbeni in kulturni vplivi v njem pustili prelep pečat.

Ogledali si bomo muzej Avnoja. Vožnja do Banja Luke. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: Narodna skupščina Republike srbske, trdnjava Kastel, Gosposka ulica, Banske dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, krivi sat, spomenik 12 otrok in druge. Vožnja proti Sloveniji do izhodiščnih krajev, kamor bomo prispeli okrog 22.00 ure.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v okolici Baščaršije v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • bogata večerja z živo glasbo v tradicionalni restavraciji,
 • kosilo,
 • vstopnine v muzej AVNOJ-a v Jajcu, grad Travnik, bunker Konjic,
 • lokalna vodstva v bosanskem jeziku,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti