Čiovo pri Trogirju

Otok je mešanica lepot mediteranske narave in kulturne dediščine, prebivalstvo pa ohranja značilen dalmatinski način življenja. Otok se ponaša s prelepimi prodnatimi plažami, nasadi citrusov, mandljev, fig in oliv. Le 4 km stran se nahaja eno najlepših jadranskih mest – Trogir. Mesto bogatijo številni kulturni spomeniki. Med njimi je treba posebej omeniti katedralo Sv. Lovre, ki je bila zgrajena v XII. stoletju. Posebni podobi mesta pripomorejo utrdbe, znotraj katerih se skrivajo kamnite uličice. Tukaj lahko občutite duh bogate zgodovine in kar hitro vam bo postalo jasno, zakaj je lepoto tega mesta prepoznal tudi UNESCO.

V kolikor ste ljubitelj bistrega morja in prodnatih plaž, kot tudi miru in tišine, potem je otok Čiovo pravo mesto za vaš dopust. Otok Čiovo priporočamo predvsem družinam in tudi parom, ki bi radi imeli nekaj več zasebnosti, na številnih divjih plažah. Tukaj lahko preživite zares brezskrbne počitnice. Morje je kristalno čisto, plaže dolge, prodnate, urejene, z veliko sence in primerne za otroke. Ni vam treba na trajekt, kar znatno skrajša čas potovanja. V kolikor pa pogrešate zabavo, le-ta je lučaj stran – v bližnjem Trogirju. Sicer pa je otok Čiovo tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje naravnih lepot narodnih parkov Krke in Kornatov.

Apartmajska hiša Sara***

App Sara B-01

Apartmajska hiša Sara se nahaja tik ob morju, 3.5 km od Trogirja na otoku Čiovo. Od morja je oddaljena 30 m, od Trogirja 3.5 km.  Prodnata plaža je primerna za otroke in senčna skozi ves dan. V bližini (50m) je trgovina Tommy, v kateri lahko kupite tudi meso in svežo zelenjavo, restavracija je oddaljena  100m. Vsak apartma ima zagotovljeno parkirišče. Na voljo je brezplačen wifi. Na dvorišču apartmajske hiše se nahaja kamin, katerega lahko uporabljajo vsi apartmaji. Preko ceste ob plaži se nahaja prijeten lokal v lasti lastnika apartmajev, kateri ima sanitarije, igrala za otroke ter možnost najema ležalnikov na plaži. Apartmaji se nahajajo v dveh hišah, ki sta med seboj oddaljeni le nekaj metrov. Cca 100 m od  apartmajske hiše večkrat dnevno vozi ladjica turiste na rivo v mesto Trogir.

Apartmajska hiša Ivica ***

app hiša Ivica ob morju

Apartmajska hiša Ivica se nahaja na otoku Čiovo v kraju Arbanija, za apartmajsko hišo Sara. Od morja je oddaljena 40 m, od Trogirja 3.5 km.  Prodnata plaža je primerna za otroke in senčna skozi ves dan. V bližini (50m) je trgovina Tommy, v kateri lahko kupite tudi meso in svežo zelenjavo, restavracija je oddaljena  100m. Vsak apartma ima zagotovljeno parkirišče. Na dvorišču apartmajske hiše se nahaja kamin, katerega lahko uporabljajo najemniki obeh apartmajev. Parkirno mesto je v hišni garaži ali pred hišo.  Preko ceste ob plaži se nahaja prijeten lokal, kateri ima sanitarije, igrala za otroke ter možnost najema ležalnikov na plaži.