DOLOMITI – Tri Cine, Passo Pordoi, Piz Boe 3 dni

Program: Tri Cine, Passo Pordoi, Piz Boe

Trajanje, prevoz: 3 dniavtobus

Termin potovanja: 4. – 6. september 2020

Program za: P.D. Poljčane in ostale udeležence

Čas in kraj odhoda: 00h – Poljčane, pobiranje potnikov Slovenska Bistrica in v smeri Ljubljane proti Gorenjski.


Program:

 1. dan, 4.9.2020: Poljčane – Rifugio Auronzo – Cortina d Ampezzo – hotel

Ko bomo zapustili izhodiščni kraj, nas bo pot vodila čez Karavanke mimo Lienza na Južno Tirolsko. Mimo Toplaškega polja, kjer izvira reka Drava, se bomo odpravili v smeri Cortine d’Ampezzo in v pogorje Dolomitov. Vozili se bomo proti jezeru Misurina, pred njim pa nato zavili na slikovito, sedem kilometrov dolgo panoramsko cesto, ki vodi do Rifugio Auronzo, izhodišče za pohod okrog pogorja Treh Cin. Podali se bomo na prijeten planinski pohod po zložni planinski poti (Rif. Auronzo – Forc. Lavaredo 2454m – Rif. Locatelli – Pian da Rin – Forc. di Mezzo – Rif. Auronzo). Prijetne hoje je za približno 4 ure. Znamenite vrhove si bomo ogledali še z obale jezera Misurina, kjer bomo naredili postanek. Polni planinskih doživetij se bomo ob povratku ustavili še v Cortini d Ampezzo, mestecu znanem po zimskih športih, predvsem alpskem smučanju, saj spada med tri najbolj ekskluzivne gorske lokacije v Evropi. Po ogledu bo sledila vožnja do hotela, nočitev.

 1. dan, 5.9.2020: Passo Pordoi – Piz Boe 6 ur hoje

Po zajtrku se bomo z avtobusom popeljali v smeri prelaza Passo Pordoi, ki ga bomo ta dan raziskali. Sprva se bomo povzpeli čez razgledno travnato pobočje, nato pa nas bo bolj položna pot pripeljala v bolj kamnit svet. Pot naprej preide na vse bolj strmo melišče, ki nam bo vzelo kar nekaj energije, na vrhu pa nas bo pričakala koča Rifugio Forcella Pordoi. Po počitku nas bo sprva zelo široka in zložna pot pripeljala v bolj planotast svet, nakar bo sledil vzpon na jugozahodni greben vrha Piz Boe. Na strmejši poti bomo naleteli celo na nekaj varoval, ki pa so tukaj postavljena predvsem zaradi množičnega obiska. Tej široki in mestoma bolj strmi poti bomo sledili vse do vrha Piz Boe, ki ga bomo dosegli brez večjih težav.

 • Za tiste, ki se za vzpon ne odločijo, oz. bi ga opravili le delno, je na voljo gondola iz prelaza Passo Pordoi do Terazze delle Dolomiti.

Po pohodu bodo sledili vožnja do hotela in nočitev.

Tura Passo Pordoi – Piz Boe

 1. dan, 6.9.2020: Dolomiti – Poljčane

Po zajtrku se bomo glede na vremenske razmere in druge posebnosti odločili o poteku dneva. Vsekakor pa bo dan namenjen za dodatno občudovanje naravnih lepot, prostemu času in vračanju proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta:

      

MALI BUS

15 PAX

20 PAX

25 PAX

28 PAX

 
 

315,00 €

270,00 €

235,00 €

230,00 €

 

VELIKI BUS

30 PAX

35 PAX

40 PAX

45 PAX

 
 

225,00 €

215,00 €

200,00 €

220,00 €

 

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah
 • vse oglede zunanjosti po programu
 • malico iz avtobusa prvi dan izleta
 • parkirišča
 • ddv
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta

Pomembno:

 • V primeru slabega vremena, ki onemogoča planinski turi, ali eno izmed njih, bomo morali v programu uporabiti isti hotel, program pa prilagoditi ogledom J. Tirolske (Bolcano, Merano, vinske kleti.) Zadeva se javi, ko se bo vedelo vreme in s tem posledično se cena prilagodi glede na nove vsebine.
 • Nujna planinska in športna oprema, čelada

      Obvezno doplačilo: turistična taksa za oseba nad 16 let 2 eur na noč, plačilo na licu mesta v recepciji hotela.

Doplačila, po želji

 • gondola Passo Pordoi-vozovnice: 18 eur povratna
 • Doplačila po želji ob prijavi: enoposteljna soba 30 eur na noč.

Covid 19

V Italiji trenutno velja zakonodaja glede turističnih avtobusov 100% zasedba  sedežev v vozilu, potniki pa morajo obvezno nositi maske.

V Sloveniji se trenutno lahko polnijo vsi sedeži razen prve vrste, potrebna je uporaba mask, privolitev udeležencev  in njihova evidentiranost vsaj 14 dni po dogodku.

Več o tem se lahko prebere na tej uradni  strani.


Do septembra se lahko uredbe spet spremenijo odvisno od epidemiološkega stanja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list. Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Savi ali zavarovalnici Triglav. Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša cca 5 % od zneska potovanja.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji

ali na www.oliver-turizem.si