Izlet Bratislava Mali Karpati in Nežidersko jezero

Povpraševanje

Slovaška z Bratislavo in Malimi Karpati ter Nežidersko jezero. Dobro si bomo ogledali Bratislavo in bližnje področje Malih Karpatov. Zajema vinske ceste s centrom v mestu Pezinok, mesto Modra, kjer še danes lončarji izdelujejo svetovno poznano ročno poslikano Ludovo Majoliko, ter grad Červeny Kamen, enega izmed največjih slovaških gradov.

 • Program: Izlet Bratislava Mali Karpati in Nežidersko jezero
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

 

1. dan / Izhodiščni kraj – Modra – Pezinok – Červeny Kamen – Bratislava

Potovanje Slovaška in Nežidersko jezero bomo začeli ob 05.00 uri zjutraj. Sprva se bomo peljali po Avstriji mimo Eisenstadt-a, nato po Slovaškem mimo Bratislave do Modre, kjer si bomo ogledali ročno izdelavo znane slovaške majolike in drugih keramičnih izdelkov, katere bomo lahko po ogledu proizvodnje tudi kupili.

Nato bomo v vinorodnem področju obiskali nekoč skoraj vodilno mesto na Slovaškem, mesto Pezinok. Ob divjačinskem golažu bomo poskusili njihova vina. Z avtobusom se bomo potem povzpeli do vznožja Malih Karpatov, ki so vinorodno ter gozdno področje Slovaške in si ogledali najbolj poznan slovaški grad Červeny Kamen. Le-ta je postavljen v čudoviti okolici malo-karpatskega gričevja in je eden največjih gradov na Slovaškem.

Po kratki vožnji se bomo nastanili v hotelu v Bratislavi. Večerjali bomo v tipični slovaški pivnici, v neposredni bližini hotela. Mestno jedro zvečer zaživi in ponuja nešteto možnosti za nočno zabavo. Sledi nočitev.

2. dan / Bratislava – Nežidersko jezero – Izhodiščni kraj

Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti Bratislave. Za uvod se bomo povzpeli na starodavni grad in na Slavin, kjer je spomenik padlim ruskim vojakom iz druge svetovne vojne in od koder je prekrasen pogled na mesto ob Donavi. Nato se bomo spustili proti Staremu mestu in skozi Mihalsko brano vstopili v lepo ohranjeno staro-mestno jedro.

Ogledali si bomo katedralo sv. Martina, v kateri so nekoč, do vpadov Turkov, kronali madžarske kralje. Po ozkih ulicah starega jedra se bomo sprehodili do slikovitega Glavnega trga s Staro mestno hišo in Primatsko palačo iz 18. stoletja ter do gledališča. V zadnjih letih se Bratislava osvobaja socialističnih gradenj in tako dobivajo številne zgradbe znotraj obnovljenega mestnega obzidja sodobnejši, pomlajeni videz, tako da se celotno mesto prebuja v novi preobleki.

Po ogledu bomo imeli prosto za samostojno odkrivanje mesta in nakupe, popoldne pa se bomo odpeljali proti Nežiderskemu jezeru, kjer se bomo v kraju Morbisch vkrcali na turistično ladjo. Med plovbo bomo ob spremljavi harmonikarja postreženi s kosilom ter vinom v neomejenih količinah. Domov bomo prispeli v večernih urah. Izlet Slovaška in Nežidersko jezero nam bo še dolgo časa ostal v lepem spominu.

 

 Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v novem hotelu 4 *, v dvoposteljni sobi, v strogem centru starega mesta,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • 1 x tipično slovaško večerjo,
 • vstopnine: Modra, Červeny Kamen,
 • degustacijo petih vrhunskih vin z divjačinskim golažem,
 • vožnjo z ladjo, harmonikarjem, kosilom in neomejenim vinom,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

 

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

 

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.

No Fields Found.

Podobni izleti