Izlet Črna Gora

Povpraševanje

Potovanje Črna gora in Dubrovnik, 4 dni. Pridružite se nam in odpravili se bomo na potovanje Črna gora in Dubrovnik. Mesto Tivat, vožnja z turistično ladjico, pogled na ostanke vojne mornarice JLA, ogled mesta Kotor, ki je pod zaščito UNESCO, ogled palače Kralja Nikole, ogled mavzoleja največjega črnogorskega pisatelja, pesnika in filozofa Petra II. Petroviča Njegoša,…

Izlet Črna Gora, 4 dni. Pridružite se nam in odpravili se bomo na potovanje Črna gora in Dubrovnik. Mesto Tivat, vožnja z turistično ladjico, pogled na ostanke vojne mornarice JLA, ogled mesta Kotor, ki je pod zaščito UNESCO, ogled palače Kralja Nikole, ogled mavzoleja največjega črnogorskega pisatelja, pesnika in filozofa Petra II. Petroviča Njegoša,…


 • Program: Izlet Črna Gora
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Črna Gora

Nočna vožnja v smeri Zagreb-Split-Dubrovnik.

2. dan / Črna Gora – Tivat – Kotor

Po prispetju v Črno Goro se bomo zapeljali do mesta Tivat v kotorskem zalivu, kjer se bomo vkrcali v turistično ladjo. ter začeli s spoznavanjem jadranskega fjorda in njegovih znamenitosti. Tukaj se vam bodo oči in srce napolnile s, kot pravijo Črnogorci, pokrajino, ki je »razkošna in skopuška, siromašna in blagodejna«.

Fascinantna pokrajina te zemlje je vedno vzbujala vzhičenje in inspiracijo in kje je vse to bolje doživeti, če ne iz morja. Po Otok-u cvetja ter Otok-u Mamulo se nam bo pogled ustavil pri ostankih vojne mornarice JLA. Med drugim bomo videli tudi peraške otoke: sv. Đorđe ter Gospa od Škrpjela, slednjega tudi obiskali, saj skriva zelo lepo istoimensko cerkev in muzej.

Med plovbo bomo postreženi s kosilom (ribji ali mesni meni) z vključeno pijačo. V primeru lepega vremena sledi tudi čas za kopanje, po želji je pa možen tudi obisk »Plave špilje«-Modre jame, kot naravne znamenitosti.

Po izkrcanju v mestu Kotor sledi ogled tega čudovitega mesta, ki je pod zaščito UNESC-a. Tukaj se slavi življenje, vino, častita se kamilica in mimoza, poje se ter igra pod odprtim nebom… Po čudovitih celodnevnih vtisih se bomo zapeljali proti Budvi, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestili se bomo v sobe v hotelu v centru Budve.

3. dan / Kotor – Cetinja – Lovčen – Njeguši – Kotor – Budva

Po zajtrku se bomo zapeljali v bivšo prestolnico Črne Gore – Cetinje. Tu si bomo ogledali palačo kralja Nikole, etnografski in zgodovinski muzej Črne Gore, umetnostni muzej, Biljardo ter relief Črne Gore. Nato bomo nekaj prostega časa namenili nakupu spominkov in osvežitvi.

Sledila bo vožnja na Lovčen, kjer si bomo ogledali mavzolej največjega črnogorskega pisatelja, pesnika in filozofa Petra II Petroviča Njegoša. S črnogorskih planin se bomo nato spustili do vasice Njeguši, kjer bomo ob spremstvu znamenitega vina Vranac poskusili njeguške dobrote (loza, pršut, siri, olive, pečenje…).

Iz Njegušev se bomo spustili proti Kotorju po serpentinasti panoramski cesti. Ustavili se bomo za fotografiranje Boke Kotorske. V izhodiščno Budvo bomo prispeli v večernih urah. Večerni sprehod po mestu. Nočitev.

4. dan / Budva – Dubrovnik – Zagreb – Izhodiščni kraj

Po zajtrku sledi odhod proti Hrvaški. Na poti čez Hrvaško se bomo dopoldan ustavili v Dubrovniku in si v spremstvu lokalnega vodnika v slovenskem jeziku ogledali osrednje znamenitosti: Onofrijev vodnjak, mestno obzidje, katedralo, Stradun in ostale.

Nekaj časa bo namenjeno samostojnim ogledom. Priporočamo sprehod po mestnem obzidju (doplačilo). Popoldne sledi vožnja proti Zagrebu in naprej proti Sloveniji. V izhodiščni kraj bomo prispeli predvidoma okrog polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 2 x polpenzion  v hotelu v Budvi,
 • celodnevni izlet z ladjo po Boki Kotorski z vključeno vstopnino ter kosilom s pijačo (izbira mesni ali ribji menu),
 • celodnevni izlet na Lovčen, Cetinje in Kotor, vstopnine v vse muzeje na Cetinju, v mavzolej Lovčen, nacionalni park Lovčen, pozno kosilo z aperitivom, vinom in kavo na Njeguših,
 • ogled Kotorja in Dubrovnika z lokalnim vodnikom,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • kosilo na povratku,
 • dodatne vstopnine,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti