Izlet Firence Siena in San Gimignano

Povpraševanje

Odkrivanje Toskane: Firence, San Gimignano, Siena. Za opis Toskane in njenih lepih mest: Firence, San Gimignano in Siena boste težko našli prave besede, s katerimi bi lahko opisali vse kar boste z nami doživeli. Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika.

Izlet Firence Siena in San Gimignano. Izlet v Toskano: Firence, San Gimignano, Siena. Za opis Toskane in njenih lepih mest: Firence, San Gimignano in Siena boste težko našli prave besede, s katerimi bi lahko opisali vse kar boste z nami doživeli. Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika.


 • Program: Izlet Firence Siena in San Gimignano
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan/ Izhodiščni kraj – Firence

Vožnja po avtocesti mimo Benetk, Verone do Firenc.

2. dan / Firence – San Gimignano

Po prihodu v mesto Firence se bomo sprehodili ob reki Arno do Starega mostu – Ponte Vecchio. Nekoč je ta most slovel po svojih zlatarnicah, danes pa slovi po pisanih izložbah, ob katerih ne boste niti opazili, da ste že prečkali reko.

Ogled bomo nadaljevali pri Stolničnem trgu, kjer se nahaja mogočna katedrala, katere kupola je ena izmed glavnih razpoznavnih znamenj Firenc. Krstilnica in večbarvni zvonik, ki se vzdiguje 85 m visoko zaključujeta lepoto trga. Neštete rezbarije, kipi in mozaiki so priča moči takratne florentinske republike in hkrati poklonitev veličini umetnikov, ki so tukaj živeli in delovali.

Ustavili se bomo tudi na Gosposkem trgu, Piazzi della Signoria, kjer se nahaja središče florentinske politične moči – palača Vecchio ter ena najbogatejših svetovnih galerij – Uffizi. V neposredni bližini je tudi palača Pitti, s čudovitimi vrtovi Boboli.

V prostem času boste lahko uživali v utripu mesta. Priporočamo kozarec Chianti-ja, najbolj znane sorte toskanskega vina, ki se posebej prileže k florentinskemu zrezku. Na koncu se bomo ustavili še na Piazzale Michelangelo, trgu nad mestom, kjer se vam bo panorama Firenc odprla kot na dlani.

Sledi vožnja v osrčje Toskane do mesta San Gimignano. Mesto leži sredi slikovite toskanske pokrajine in je zaradi svojih žitnih stolpov imenovano tudi Toskanski Manhattan. Stare, vijugaste ulice nas bodo vodile ob srednjeveških stavbah, ki krasijo mestece v pokrajini Chianti, znani po istoimenskem vinu. Zvečer nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

3. dan / San Gimignano – Siena – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo skozi gričevnato pokrajino z rodovitnimi vinogradi napotili v Sieno. Po prihodu v eno najočarljivejših mest Italije se bomo podali na ogled osrednjih znamenitosti: arhitekturno navdušujoč trg Campo, ki je prizorišče konjskih dirk »Il Palio«, katedralo s svojimi umetninami, krstilnico in Palazzo Publico s stolpom del Magna… Nekaj prostega časa bomo namenili individualnim sprehodom.

Na vrhu enega izmed mnogih toskankih gričev s čarobnim razgledom in čudovito naravo bomo imeli tipično toskanko kosilo s degustacijo vin. Nato se bomo poslovili od prikupnih toskanskih pejsažev in se napotili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena potovanja  je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3 * v dvoposteljni sobi,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • toskansko kosilo s degustacijo vin,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti