Rogaška slatina in Krapina

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:
08.06.2023

Rogaška Slatina že več kot 400 let gradi svojo zgodbo, ki je postala poznana po celem svetu. Pod obronkih gozdnatega Boča se je krajevni razvoj širil v številnih posebnostih. Vrelci termalne vode so prinesli razvoj zdravstvenega turizma, odkritje Donata izgradnjo polnilce mineralnih voda in drugih pijač, po vzoru starih glažut se je razvilo steklarstvo, zaradi hrepenenja po lepem pa tudi kozmetika za osebno nego.

Ogledali si bomo mestno središče z zdraviliškim trgom ter pokukali v znamenito kristalno dvorano. Sprejeli nas bodo v Medical centru, kjer nas bodo seznanili z njihovim delovanjem in načrti za prihodnost. Pitje naravne mineralne vode Donat poteka v znameniti stekleni pivnici mineralnih vod v Medical centru Rogaška, kjer bomo tudi poskusili zdravilno vodo.  V Aninem dvoru bomo spoznali aktivnosti steklarstva, kozmetike,  zdravstva na področju Rogaške Slatine.

Presentila nas bo tudi izjemno zanimiva zbirka Karađorđevičev. Zapeljali se bomo v Krapino, kjer si še ogledamo atraktivni in poučni muzej neandertalcev. V izhodiščni kraj bomo prispeli okrog 17.30 ure.

Podobni izleti