Jugovzhodna Azija

Tajska, Indonezija

Raziskovanje in razvajanje na otoku Bali

Raziskovanje in razvajanje na otoku Bali. Bali je pretežno gorat otok vulkanskega izvora v indonezijskem arhipelagu, znan po svojskih verskih obredih, mnogih kulturnih posebnostih, templjih in plesih. Znamenite posebnosti so balijski gamelan (tradicionalni orkester), slikarstvo, ki je bilo stoletja vezano na prikaze bogov, rezbarstvo v lesu in kamnu in veliko več.


 • Program: raziskovanje in razvajanje na otoku Bali
 • Trajanje, prevoz: 9 dni, avtobusni transfer do letališča – letalo
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / transfer na letališče – vožnja z letalom proti cilju

Transfer do letališča. Let preko Frankfurta in Kuala Lumpur-a do Denpasara z MALAYSIA AIRLINES

2. dan / transfer – Denpasar – Nusa Dua

Po prihodu na Denpasar internacionalno letališče bo sledil transfer do hotela na Nusa Dua.

3. dan / Bali

Zajtrk, dopoldan prosto. Ste kdaj doživeli Bali ob sončnem zahodu? Ta poldnevni izlet je skoraj obvezen za vsakega obiskovalca. Najprej bomo obiskali tempelj v mestu Mengwi, ki se imenuje Taman Ayun. Zgrajen je bil v zgodnjem 17. stoletju za takratnega princa Tabanana. Tempelj je obkrožen z velikim bazenom, ki predstavlja ocean.

Nato se bomo ustavili v gozdu Alas Kedaton, kjer se prosto sprehajajo opice, katere je možno hraniti. Potrebna pa je pazljivost pri majhnih predmetih, ki vam jih lahko vzamejo; prav tako jih ni priporočljivo izzivati. Prihranite nekaj posnetkov za sončni zahod pri templju Tanah Lot, ki je zgrajen na vrhu skalne pečine v Indijskem oceanu, le nekaj sto metrov od obale. Opazujte razburkano morje, ki z valovi buta ob obalo in si poiščite najboljši kotiček za opazovanje romantičnega sončnega zahoda.

4. dan / Bali – celodnevni izlet

Bali je poznan po svojih tradicionalnih plesih. Izlet bomo pričeli z ogledom gibčnih balijskih plesalcev in plesalk pri plesu Barong & Kris. Pot nas bo zanesla v vas Celuk, kjer si bomo ogledali domačo obrt – izdelke iz srebra. V vasi Mas bomo spoznali kako izdelujejo čudovite skulpture iz lesa.

Izlet bomo nadaljevali z vožnjo v mestece Kintamani, od kjer je čudovit razgled na jezero Batur in aktivni vulkan Batur. Ko se bomo vračali nazaj, se bomo ustavili v vasici Tampaksiring, da si pogledamo »vodnjak mladosti« in sveti izvir.

5. dan / Bali – celodnevni izlet

Na vzhodnem delu otoka kraljuje gora Agunt (3.142 m), ki je najsvetejši in najvišji vulkan na otoku, ki je zadnjič izbruhnil leta 1963. Tempelj Besakih, ki je zgrajen na pobočju vulkana, je najpomembnejši hindujski tempelj za Balijce in ga imenujejo tudi »Mother Temple«.

V mestecu Bukit Jambul se bomo ustavili za osvežilni razgled na dolino in imeli priložnost za kosilo (doplačilo). Na poti skozi vzhodni del otoka se bomo nato odpeljali raziskovati tradicionalno vas Penglipuran, ki je stara preko 400 let in se spoznali z drugačno strukturo.

6. – 8. dan / samostojni program

Samostojni program : ALL INCLUSIVE

9. dan / hotel – letališče in transfer v izhodiščni kraj

Prosto do odhoda na letališče. Let preko Kuala Lumpur-a, Frankfurta, in naprej bližje domu kamor pridemo naslednji dan v dopoldanskem času.


Cena je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni transfer na letališče in nazaj,
 • vse letalske prevoze, vključno s letališkimi pristojbinami (cene le teh  se lahko spremenijo in bodo znane do teden pred odhodom),
 • bivanje: 7 noči na podlagi all inclusive, v hotelu na Baliju, v dvoposteljnih sobah,
 • vse izlete po programu,
 • lokalno vodstvo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • slovensko turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • vizum
 • izstopna taksa iz Balija,
 • napitnine,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.


Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni.