Sosednje države

Avstrija, Italija, Madžarska, Hrvaška

DOLOMITI – Tri Cine, Passo Pordoi, Piz Boe 3 dni

Program: Tri Cine, Passo Pordoi, Piz Boe

Trajanje, prevoz: 3 dniavtobus

Termin potovanja: 4. – 6. september 2020

Program za: P.D. Poljčane in ostale udeležence

Čas in kraj odhoda: 00h – Poljčane, pobiranje potnikov Slovenska Bistrica in v smeri Ljubljane proti Gorenjski.


Program:

 1. dan, 4.9.2020: Poljčane – Rifugio Auronzo – Cortina d Ampezzo – hotel

Ko bomo zapustili izhodiščni kraj, nas bo pot vodila čez Karavanke mimo Lienza na Južno Tirolsko. Mimo Toplaškega polja, kjer izvira reka Drava, se bomo odpravili v smeri Cortine d’Ampezzo in v pogorje Dolomitov. Vozili se bomo proti jezeru Misurina, pred njim pa nato zavili na slikovito, sedem kilometrov dolgo panoramsko cesto, ki vodi do Rifugio Auronzo, izhodišče za pohod okrog pogorja Treh Cin. Podali se bomo na prijeten planinski pohod po zložni planinski poti (Rif. Auronzo – Forc. Lavaredo 2454m – Rif. Locatelli – Pian da Rin – Forc. di Mezzo – Rif. Auronzo). Prijetne hoje je za približno 4 ure. Znamenite vrhove si bomo ogledali še z obale jezera Misurina, kjer bomo naredili postanek. Polni planinskih doživetij se bomo ob povratku ustavili še v Cortini d Ampezzo, mestecu znanem po zimskih športih, predvsem alpskem smučanju, saj spada med tri najbolj ekskluzivne gorske lokacije v Evropi. Po ogledu bo sledila vožnja do hotela, nočitev.

 1. dan, 5.9.2020: Passo Pordoi – Piz Boe 6 ur hoje

Po zajtrku se bomo z avtobusom popeljali v smeri prelaza Passo Pordoi, ki ga bomo ta dan raziskali. Sprva se bomo povzpeli čez razgledno travnato pobočje, nato pa nas bo bolj položna pot pripeljala v bolj kamnit svet. Pot naprej preide na vse bolj strmo melišče, ki nam bo vzelo kar nekaj energije, na vrhu pa nas bo pričakala koča Rifugio Forcella Pordoi. Po počitku nas bo sprva zelo široka in zložna pot pripeljala v bolj planotast svet, nakar bo sledil vzpon na jugozahodni greben vrha Piz Boe. Na strmejši poti bomo naleteli celo na nekaj varoval, ki pa so tukaj postavljena predvsem zaradi množičnega obiska. Tej široki in mestoma bolj strmi poti bomo sledili vse do vrha Piz Boe, ki ga bomo dosegli brez večjih težav.

 • Za tiste, ki se za vzpon ne odločijo, oz. bi ga opravili le delno, je na voljo gondola iz prelaza Passo Pordoi do Terazze delle Dolomiti.

Po pohodu bodo sledili vožnja do hotela in nočitev.

Tura Passo Pordoi – Piz Boe

 1. dan, 6.9.2020: Dolomiti – Poljčane

Po zajtrku se bomo glede na vremenske razmere in druge posebnosti odločili o poteku dneva. Vsekakor pa bo dan namenjen za dodatno občudovanje naravnih lepot, prostemu času in vračanju proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta:

           

MALI BUS

15 PAX

20 PAX

25 PAX

28 PAX

 
 

315,00 €

270,00 €

235,00 €

230,00 €

 

VELIKI BUS

30 PAX

35 PAX

40 PAX

45 PAX

 
 

225,00 €

215,00 €

200,00 €

220,00 €

 

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah
 • vse oglede zunanjosti po programu
 • malico iz avtobusa prvi dan izleta
 • parkirišča
 • ddv
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta

Pomembno:

 • V primeru slabega vremena, ki onemogoča planinski turi, ali eno izmed njih, bomo morali v programu uporabiti isti hotel, program pa prilagoditi ogledom J. Tirolske (Bolcano, Merano, vinske kleti.) Zadeva se javi, ko se bo vedelo vreme in s tem posledično se cena prilagodi glede na nove vsebine.
 • Nujna planinska in športna oprema, čelada

      Obvezno doplačilo: turistična taksa za oseba nad 16 let 2 eur na noč, plačilo na licu mesta v recepciji hotela.

Doplačila, po želji

 • gondola Passo Pordoi-vozovnice: 18 eur povratna
 • Doplačila po želji ob prijavi: enoposteljna soba 30 eur na noč.

Covid 19

V Italiji trenutno velja zakonodaja glede turističnih avtobusov 100% zasedba  sedežev v vozilu, potniki pa morajo obvezno nositi maske.

V Sloveniji se trenutno lahko polnijo vsi sedeži razen prve vrste, potrebna je uporaba mask, privolitev udeležencev  in njihova evidentiranost vsaj 14 dni po dogodku.

Več o tem se lahko prebere na tej uradni  strani.

Do septembra se lahko uredbe spet spremenijo odvisno od epidemiološkega stanja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list. Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri Vzajemni, Savi ali zavarovalnici Triglav. Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša cca 5 % od zneska potovanja.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so vam na voljo v agenciji

ali na www.oliver-turizem.si

Hrvaško Zagorje – Trakoščan, Marija Bistrica in Krapina

Program: Hrvaško Zagorje

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinV jutranjih urah bomo zapustili izhodiščni kraj in se odpeljali proti hrvaškemu Zagorju. Prvi postanek bomo napravili pri dvorcu Trakoščan, ki slovi kot eden najatraktivnejših dvorcev Hrvaške. S svojim posebnim pokrajinskim parkom, ki je neopazno zlit z okoliškimi gozdovi in čudovitim jezerom, je edinstven primerek ohranjene spomeniške celote.

V prečudovitem dvorcu je tudi muzej s stalno razstavo v kateri so ambientalno v izvirni funkciji razstavljeni predmeti od 15. do 19. stoletja.

Sledila bo vožnja do največjega Marijinega svetišča na Hrvaškem – Marija Bistrica. Po ogledu cerkve se bomo sprehodili mimo Kalvarije s postajami Križne poti. Vsaka zase predstavlja umetniško delo znanih kiparjev. Za hribom Kalvarije, v oazi miru, se nahaja samostan bosonogih karmeličanskih sester.

Vzeli si bomo nekaj prostega časa za nakup spominkov, nato pa se bomo odpravili proti Krapini.

Tu se nahaja Muzej krapinskih neandertalcev, kateri že od same otvoritve l. 2010 vzbuja veliko pozornost obiskovalcev; ne samo zaradi intrigantnega pojma »neandertalci«, pač pa tudi zaradi specifične predstavitve teme.

Postavitev je napravljena kot potovanje skozi čas od zgodovine vesolja, zemlje, človeka, vse do današnjih dni, s posebnim poudarkom na dobo neandertalcev. Dan bomo zaključili v tradicionalni restavraciji na hrvaškem Zagorju. V izhodiščne kraje bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • voden ogled dvorca Trakoščan,
 • vstopnino s spremstvom kustosa v muzeju pračloveka v Krapini,
 • zagorsko pozno kosilo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

 Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Radgona na obeh bregovih reke Mure


Program: Radgona na obeh bregovih reke Mure

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinPot nas bo najprej popeljala na avstrijsko stran reke Mure do pivovarne Bevog, ki jo je g. Vasja Golar, postavil sredi avstrijske ravnice, blizu meje. Piva Bevog zasedajo večino prve deseterice najboljših piv, zvarjenih v Avstriji. Degustirali bomo štiri vrste piva, ob čemer nam bodo ponudili preste in domači mladi sir.

Sledila bo vožnja nazaj na slovensko stran reke Mure do Gornje Radgone. Tu bomo obiskali muzej Špital. V stavbi, ki je skozi stoletja ohranila svoje prvotno ime, domuje radgonski muzej. Tukaj bomo skozi bogato večpomensko muzejsko zbirko Radgonski mostovi, dopolnjeno z multimedijskimi predstavitvami in odprtim depojem, odkrivali geološke značilnosti, arheološke zanimivosti, etnološko in umetniško dediščino mesta ob Muri.

Po ogledu muzeja se bomo lahko sprehodili po Radgonah-slovenski in avstrijski. Slovenska Gornja Radgona in avstrijski Bad Radkersburg, nekoč enotni, nato pa v dveh državah ločeni mesti, se v zadnjih letih vse bolj povezujeta in dopolnjujeta.

Iz silhuete slovenske Radgone izstopa Radgonski grad, od koder se ponuja lep razgled po okolici. Mesto se je poklonilo tudi rdečelasi ženski, ki so jo v 18. stoletju obsodili čarovništva, ker je zdravila ljudi in živali z zelišči ter znala iz enake količine mleka kot druge kmetice pridelati več masla. Kip Apolonije si bomo ogledali pred turistično-informacijskim centrom.

Avstrijska Radgona oziroma Bad Radkersburg je predvsem zgodovinsko mesto. Lepo se tu zlivata zgodovina in tradicija z vzdušjem juga, veseljem, sproščenostjo in sodobnostjo, kar se kaže v številnih manjših ličnih trgovinah in kavarnah. Mesto posveča veliko pozornosti svoji zgodovini, zato je prejelo zlato evropsko medaljo za spomeniško varstvo.

Seveda ne smemo iz centra radgonskih goric brez ogleda njihove znamenite vinske kleti. Pod skrivnostnim slapom bomo poskusili Zlato radgonsko penino in slišali veliko o pridelavi le te.

Proti večeru še postanek na enem izmed bližnjim kmečkih turizmov za dobro večerjo in povratek v kraje odhoda.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine po programu: ogled pivovarne Bevog s pokušino piva in prigrizkom, muzej Špital, ogled radgonske kleti s pokušino,
 • večerjo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Od Prlekije do Ludbrega, Varaždinskih toplic do Varaždina

Program: Od Prlekije do Ludbrega, Varaždinskih toplic do Varaždina

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinV jutranjih urah se bomo odpravili na pot, kjer bomo prvo postojanko napravili v kraju Središče ob Dravi in si ogledali njihovo oljarno. Le-ta se s svojo preko stoletno tradicijo predelave 100% naravnega bučnega olja uvršča v najvišji kakovostni razred in med slovenske zaščitene posebne kmetijske pridelke.

Odlične izdelke bomo tudi degustirali, v njihovi trgovini pa si po želji izbrali kakšno od številnih dobrot; prejeli bomo tudi brošuro z recepti.

Sledila bo vožnja do ″središča sveta″ – mesta Ludbreg, ki ga imenujejo tudi mesto čudežev in legend. Obiskali bomo stari dvorec Batthyany, kjer se nahaja kapela čudeža. Izvedeli bomo, kaj se je v njej zgodilo duhovniku daljnega leta 1411 ter si ogledali zakladnico sakralnih predmetov, ki so vsi lepo obnovljeni, saj je v prostorih dvorca hrvaški restavratorski center.

Po ogledu se bomo iz dvorca sprehodili do Trga svete trojice, na katerem se bomo ustavili pri zanimivih točkah, ki ima vsaka zase zanimivo zgodbo: glasbena ograda, pametno solarno steblo, koncentrični krogi, kjer bomo izvedeli zakaj označujejo center sveta. Za konec si bomo ogledali še cerkev sv. Trojice, kjer stoji monštranca z relikvijo svete Rešnje krvi.

Sledila bo vožnja do mesteca Varaždinske toplice. Tukaj bomo takoj začutili starodavni duh in skrb mestnih oblasti ter meščanov za vizijo mesta, ki v sebi skriva arheološke zaklade.

V starem mestu, ki datira v 14. st. se v dvorišču kaštela nahaja lapidarij, zbirka rimskih izkopanin, videli pa bomo tudi cerkev sv. Martina, kapelo sv. Duha, Konstantinov dom… Kompleks Aquae Iasae, kot so Rimljani v davnih časih imenovali današnje Varaždinske Toplice, je eden od najbolje ohranjenih krajev na Hrvaškem.

Sledil bo obisk najlepšega hrvaškega baročnega mesta – Varaždin ki ima bogato zgodovino. Tukaj so leta 1750 ustanovili uniformirano gardo “Purgare”, ki so opravljali varnostno službo in skrbeli za javni red in mir v mestu.

Nato je leta 1767 cesarica Marija Terezija sprejela odločitev o Varaždinu (nemško Warasdin) kot sedežu hrvaškega kraljevega sveta, s čimer je Varaždin uradno postal glavno mesto Kraljevine Hrvaške, Slavonije in Dalmacije.

Mi si bomo najprej ogledali izredno arhitekturno zanimivo varaždinsko pokopališče, ki je nastalo zahvaljujoč vizionarju Hermanu Hallerju l. 1773. Le-to za razliko od drugih pokopališč ni samo počivališče za mrtve, ampak je tudi izjemen primer parkovne arhitekture in spomenik naravi.

Eden izmed najdragocenejših spomenikov na varaždinskem pokopališču je ‘Angel smrti’, delo kiparja Roberta Frangeša Mihanovića, ki na simboličen način prikazuje kako se mrtvi poslavljajo od živih.

Nato se bomo napotili do centra mesta, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: Korzo, »Kot angelov«, baročne stavbe, park, vodomet ob gledališču…

Sledilo bo tradicionalno pozno kosilo, nato pa po prostem času vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: Oljarna Središče ob Dravi, s pokušino dobrot ter brošure z recepti, dvorec Batthyany,
 • pozno kosilo v Varaždinu,
 • vsa potrebna lokalna vodenja,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

 Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Nacionalni park Plitvice in koranski sir

Program: izlet Nacionalni park Plitvice in koranski sir

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinOdhod iz izhodiščnega kraja v smeri hrvaške meje. Kmalu bomo prispeli do Plitvic, enega najlepših naravnih parkov v Evropi, ki se razprostira na 192km², njegovo naravno lepoto pa varuje tudi Unesco. Na obronkih Male Kapele in Plješivice se tu v senci bukovih gozdov skriva šestnajst modrozelenih jezer, ki ustvarjajo osupljivo celoto.

Plitvice se delijo na gornja jezera: Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak in na spodnja: Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod. Najvišje ležeče jezero Prošćansko jezero (639 n.m.), dobiva vodo iz Bijele in Crne rijeke.

Na poti do najnižjega jezera, Novakovića Brod (503 n.m.), bistra voda tvori jezera različnih velikosti, globin, barv in oblik. Tu se iz slapov, ki ponekod padajo tudi do 78 m globoko, rodi reka Korana. Z ladjico in vlakom se bomo popeljali na panoramsko vožnjo, se sprehodili po stezicah, ki vodijo čez park in uživali v lepotah, s katerimi se ponaša ta vrhunski naravni pojav. Priporočamo primerno in udobno obutev.

Peljali se bomo mimo kraja Rastoke. Iz avtobusa bomo videli še tako imenovane ,, Male Plitvice”. V priznani Lički restavraciji bomo imeli domače kosilo.

Ob povratku se bomo ustavili še na turistični kmetiji, katera že vrsto let proizvaja osem različnih vrst sira pod skupnim zaščitenim imenom Koranski Sir.

Napajanje živine iz čiste Korane ter hranjenje na zelenih travnikih Like polne izvrstne neoporečne trave dajejo siru poseben značaj in okus. Po pokušini boste lahko izdelke tudi kupili. Povratek  preko Karlovca do izhodiščnega kraja, kamor bomo prispeli  do 23.00 ure.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino v  NP Plitvice,
 • pozno kosilo,
 • ogled sirarne in majhna pokušina sira,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Tržaški zaliv, Rilkejeva pot, Gradež, Oglej


Program: Tržaški zaliv z Rilkejevo potjo

Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan: Izhodiščni kraj –Trst – svetišče na Vejni – Portopiccolo – Rilkejeva pot

V jutranjih urah se bomo z vmesnim postankom za osvežitev odpravili proti Italiji, natančneje do Trsta. Severni Neapelj, kot pravijo mestu je popolna prispodoba Srednje Evrope, kjer živijo številne rase in se govorijo mnogi jeziki. Sedež Furlanije-Julijske krajine je bil v preteklosti ključno pristanišče in izhod na morje za Avstro-Ogrski imperij, skozi vso zgodovino pa je ohranil vabljivo podobo.

Mesto ohranja sijaj Habsburžanov, saj tukaj še danes živijo mestne kavarne, ki spominjajo na Dunaj. Ne smemo pozabiti, da je bil Trst s 56. tisočimi slovenskih prebivalcev največje slovensko mesto. Na pohajkovanju po mestu se bomo sprehodili po neoklasični rivi, si ogledali Trg enotnosti (Piazza unita), t.i. srce mesta, Grič sv. Justa (Il Colle San Giusto), grad in katedralo, ki predstavljata simbol mesta, Terezijski predel (Il borgo Teresiano), sestavljen iz neoklasičnih palač, Canal Grande, gledališče Verdi, San Nicolò, pravoslavno cerkev, trg Ponterosso, gledališče iz rimskih časov (II. st. n.št.) ter za slovenstvo pomemben Narodni dom Trst, ki ga je 1920 leta zasnoval Maks Fabiani. Nato se bomo odpravili v poslovalnico Eatalyja, največjo pokrito tržnico italijanske gastronomije na svetu, sestavljene iz restavracij, pekarn, kavarn, stojnic s hrano, prodajnimi artikli in kuharske šole.

Sledila bo vožnja do svetišča na Vejni, do neverjetne, mogočne a hkrati preproste zgradbe, ki s svojo veličino stoji nad Trstom in nad njegovim čudovitim zalivom. Izgleda kot prizma z neštetimi površinami, ki se dviga iz žive skale kraškega grebena ter mračnega zelenja borovcev.

Na robu Sesljanskega zaliva se nahaja naselje Portopiccolo, ki je zraslo na območju zapuščenega kamnoloma. Naložba, vredna več kot pol milijarde evrov, je rezervirana za ljudi z debelimi denarnicami. Edinstven projekt v Evropi, pri katerem je bil izveden pet metrov globok izkop na območju današnjega pristanišča oziroma marine, ki ga je kasneje zapolnilo morje, je prava paša za oči.

Naslednja stvar, ki nam bo razvajala čute je sprehod po znameniti Rilkejevi poti, 2 km dolgi pešpoti, speljani ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom. Odprta je bila l. 1987 in se začne v Sesljanu in poteka do Devina. Po opravljenih ogledih se bomo odpravili v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan: Gradež – Oglej – Sredipolje – Goče – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo odpravili do mesteca Gradež (Grado), ki je znan kot “Otok sonca”, saj sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali do Ogleja (Aquileia), sedeža oglejskih patriarhov. V lepo ohranjeni Poponovi baziliki si bomo ogledali stare talne mozaike, ki nam bodo približali zgodbe Stare zaveze.

Na italijanski strani bomo nadalje obiskali kostnico v Sredipolju, italijansko Redipuglia, ki je najbolj znan in veličasten italijanski spominski kompleks, posvečen več kot 100.000 italijanskim vojakom 3. armade ki so v prvi svetovni vojni padli na kraškem bojišču Soške fronte.

Na povratku proti domu bomo dan zaključili v slovenski prestolnici hramov – vasi Goče. V vasi z ozkimi ulicami, skrivnostnimi podhodi, urejenimi “borjači” in starimi kamnitimi hišami je ohranjenih preko 60 vinskih kleti. Goče so preplet starih zgodb in legend.

Gospod Davorin Mesesnel nas bo popeljal po vasi in pripovedoval zgodbe, ki jih pišejo tamkajšnji kamni. Ko bomo obiskali klet, ki jo gospodar diskretno osvetli s svečami, bomo takoj začutili domačnost in pristnost. Za nas bodo pripravili štiri hode hrane in štiri hode vina. In ko nam bo po poznem kosilu gospodar na kitaro zaigral in zapel kakšno Mlakarjevo pesem, si bomo vtise zagotovo shranili še dolgo v spominu. Sledil bo povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena potovanja /izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • polpenzion v hotelu v bližini Trsta,
 • vstopnino v oglejsko baziliko,
 • pozno kosilo: 4 hodi in 4 vrste vina v Gočah,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Izlet Kulm, Hallstatt, 1 dan

Pridružite se nam in skupaj se bomo odpravili na izlet Kulm, Hallstatt 1 DAN. Kulm je smučarska letalnica v mestu Tauplitz na avstrijskem Štajerskem in je največja naravna letalnica na svetu, ki je bila zgrajena leta 1950. Hallstatt je trg in turistični kraj v zgornjeavstrijski pokrajini Salzkammergut ob Hallstattskem jezeru. Kraj, v katerem živi 923 prebivalcev, je dobil ime po nahajališču soli, ki so jo izkoriščali že v prazgodovini. Na izletu bomo spoznali zanimive kraje in njihove znamenitosti, obiskali bomo rudnik soli, se z nihalko povzpeli na hrib nad jezerom,…


 • Program: Kulm in Hallstatt
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

V jutranjih urah bomo zapustili izhodiščni kraj in se odpravili na pot po Phyrnski avtocesti, dokler se ne bo pred nami pričela bohotiti čudovita gorska pokrajina. Prvi postanek bomo napravili v mestu Tauplitz, kjer se nahaja Kulm, največja naravna letalnica na svetu. Zgrajena je bila leta 1950 ter kasneje povečana v letih 1953, 1986 in 2014. Njen rekord drži Peter Prevc z 244 m iz leta 2016.

Sledila bo vožnja do Hallstatta, kraja, ki je dobil ime po nahajališču soli, ki so jo izkoriščali že v prazgodovini. Tukaj nas bodo pričakale pastelno obarvane hiše, ki se reflektirajo v stekleni vodi tamkajšnjega jezera in kjer od železniške postaje do vasi po ozki, med stolpastimi gorami in obalo vpeti pokrajini vozijo čolni. Prebivalci pravijo, da je mesto milijon krat fotografirano, enkrat kopirano in nikoli doseženo. Ta spektakularen kraj so namreč kopirali Kitajci, ki so na skrivaj pridobivali načrte, fotografirali mesto in izdelovali plane. Samo pristen Hallstatt pa nam lahko odkrije unikatno kulturo, ki sega v 1. st. pred našim štetjem, z viškom v železni dobi. Z nihalko se bomo sprva povzpeli do t.i. Skywalka- koničasto oblikovane železne konstrukcije, 360 m nad Hallstattom. Od tukaj se nam bo odprl fascinantni razgled na okoliško svetovno dediščino.

Sledil bo ogled rudnika soli, kjer izkopavajo sol že 3500 let in velja za enega najstarejših rudnikov na svetu. Prav zato spada od leta 1997 celotno območje tudi pod Unescovo zaščito naravne svetovne dediščine. Danes ne izkopavajo soli na tradicionalen način, ampak v rudnik spustijo vodo, sol raztopijo in potem slanico črpajo na površje. Med ogledom rudnika se bomo sprehodili po ozkih tunelih in dvoranah; s pomočjo multimedijskih predstavitev pa nam bodo približali zgodovino izkopavanja soli. Še dandanes izkopljejo v tem rudniku kar milijon ton soli na leto.

Povsem na koncu nas čaka še ena velika zanimivost. Leta 2004 so našli leseno konstrukcijo, ki jo imajo za najstarejše (rudniško) stopnišče na svetu. V bližini rudnika so odkrili tudi izjemno najdbo – 980 prazgodovinskih grobov od kamene dobe pred 7000 let do halštatske kulture med 8. in 4. stoletjem pred našim štetjem, ko je strašen plaz uničil vso civilizacijo solne doline. Grobovi so se očitno tako dobro ohranili predvsem zaradi soli. V katoliški cerkvi v Hallstattu si bomo ogledali več kot 1.200 lobanj, nakar bo sledil čas za pozno kosilo in pohajkovanje po mestecu. Z vmesnimi postanki se bomo nato odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. 


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: povratna vožnja z nihalko, razgledna ploščad, rudnik soli, kostnica,
 • pozno kosilo v Hallsttatu,
 • lokalno vodenje,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Potovanje Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana

Potovanje Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana. Italija je pokrajina kapučina, testenin, zgodovinskih mest, romantike, mode, … recimo ji kar BELLA ITALIA! Obiskali bomo prekrasno toskansko mesto Siena, prevozili pot po čudoviti panoramski cesti Asciano – Siena, pokrajino Montepulciano, obiskali bomo večni Rim, zdraviliško mestece Fiuggi,  ruševine mesta Pompeji, ognjenik Vezuv, najmanjšo neodvisno državo Vatikan,…


 • Program: Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Siena

Potovanje Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana bomo pričeli v zgodnjih jutranjih urah, ko bomo zapustili našo domovino in se peljali mimo Furlanije, Benečije, Lombardije, mimo znamenitih mest Bologne, Parme, Medene…

Naš prvi obisk bo v prekrasnem toskanskem mestu Siena. Pravijo, da se v Sieni arhitektura vzpenja in ti lahko dvigne dušo. Siena je gotski muzej na prostem. Njeni srednjeveški spomeniki se zlivajo z dinamičnimi ulicami, kjer so vsaka tretja vrata ali restavracija ali vinoteka ali delikatesa, v katero preprosto moraš zaviti. Kajti Siena je renesanso prehitela in vse to čuvala do današnjih dni. Naše pohajkovanje bomo pričeli pri Baziliki San Domenico, kjer bomo občudovali tega opečnatega gotskega mogotca.

Nato se bomo sprehodili po edinstvenih ulicah in prispeli v srce mesta. Srednjeveška Piazza del Campo nas pričaka z veličastno tlakovano preprogo in upravičeno velja za enega najlepših trgov v Evropi. Impozantno učinkuje tudi kamniti stolp (sedaj sedež prestižne Academia Musicale) na Palazza Chigi Saracini, ki ga je sredi 12. st. zgradila mogočna družina Marescotti.

In tukaj je še ena najbolj spektakularnih katedral v Italiji (in to je država s spektakularnimi katedralami)-Siena Duomo, lokalno Il Duomo. Izbrana gotska arhitektura in umetnost si podajata roke tako zunaj kot znotraj te prekrasne dame, ki se baha že z unikatnim črno-belim zvonikom, v njej pa najdemo umetnine Donatella, Berninija in Michelangela ter renesančne kipe papežev in vladarjev. Potem pa vsak po svoje: eni od nas bomo posedli na veličastnem trgu in se ob dobri pasti skušali vživeti v Il Palio, konjske dirke (brez sedla), ki se odvijajo na Piazza Il Campo.

Po prostem času za pohajkovanje in prigrizek bomo nadaljevali pot po čudoviti panoramski cesti Asciano-Siena, proti okolici Montepulciana, kjer se bomo namestili v hotel. Sledila bosta večerja in nočitev.

2. dan / Rim – Fiuggi

Po zajtrku bomo pot nadaljevali proti večnemu mestu Rim. Le kdo še ni slišal za mesto prepleteno z znamenitostmi, navdihujočo umetnostjo in dinamičnim uličnim življenjem. Mesto je preplavljeno z neprecenljivimi zakladi. Starodavni kipi krasijo prvovrstne muzeje, v cerkvah se bahajo bizantinski mozaiki in renesančne freske, baročne fasade stojijo ob boku srednjeveškim trgom.

Ko se bomo sprehajali skozi mesto ne bomo potrebovali veliko truda, ko bomo odkrivali zaklade, saj so na vsakem koraku. V večnem mestu, ki so ga krasili Micheangelo, Caravaggio, Raphael, Bernini… si bomo ogledali starodavno ikono Kolosej, Rimski forum ter Cesarske forume, Pantheon, Beneški trg z Viktorjancem, Beneško palačo, Palačo splošnega zavarovanja, trg Navona, baročni vodnjak Trevi, kamor bomo vrgli kovanec, ki nam bo izpolnil željo, da se bomo v mesto še vrnili, ter španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti.

Potem si bomo vzeli čas, da bomo odkrili »dolce vita« življenjski stil Rimljanov. Posedanje v uličnih kavarnah in opazovanje ljudi na prelepih trgih je nujen del rimske izkušnje. Morda bomo deležni tudi osornega humorja domačinov, ki imajo mnenje o vsem. Sledila bo vožnja do zdraviliškega mesteca Fiuggi, kjer se bomo nastanili v hotel. Sledita večerja in nočitev.

3. dan / Fiuggi – Pompeji – Vezuv – Fiuggi

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet. Obiskali bomo ruševine mesta Pompeji; mesta, kjer se je čas ustavil, ko ga je l. 79 prekril piroklastični tok ognjenika Vezuv. Vulkanski pepel, ki je prekril bogato mesto je shranil mesto do današnjih dni, tako da se bomo lahko popolnoma vživeli v bogato napredno civilizacijo.

V najbolj prepričljivem arheološkem najdišču v Evropi so ob številnih ohranjenih predmetih v mestu, za katerega prebivalci niti niso vedeli, da leži nad vulkanom, arheologi odkrili 1.700 let star kruh. Zapustili bomo preteklost, ter se odpravili do 1.281 m visokega ognjenika Vezuv, ki leži približno deset kilometrov vzhodno od Neaplja.

Ob lepem vremenu se nam bo ponudila tudi možnost, da se bomo na ognjenik povzpeli in še bolj začutili tempirano bombo, ki predstavlja največjo naravno grožnjo naši sosednji državi. Sledi pot do Fiuggija, kjer sledita večerja in nočitev.

4. dan / Fiuggi – Vatikan – Toskana

Po zajtrku sledi pot do Vatikana, najmanjše neodvisne države na svetu, ki leži na območju mesta Rim, na Vatikanskem griču ob reki Tiberi. Vatikan je dom papeža in predstavlja ozemlje Svetega sedeža, osrednje oblasti Rimsko-katoliške cerkve.

Na trgu sv. Petra nas bo pozdravila mogočna, v klasičnem renesančnem stilu zgrajena Bazilika sv. Petra, ki so jo zgradili na mestu prejšnje zgodnjekrščanske cerkve, katera je stala na mestu mučeništva in groba sv. Petra. V baziliki stoji La Pieta, Micheangelov kip, ki velja za mojstrovino renesančnega kiparstva. Upodablja figuro Marije z Jezusovim truplom v naročju. In uprizarja tri čustva: ljubezen, milino in žalost.

Ogledali si bomo impozantne vatikanske muzeje ter veličastno Buonarotijevo Sikstinsko kapelo, v uradni rezidenci papeža, v Apostolski palači. Naslednji postanek bomo naredili, da si bomo ogledali starokrščanske katakombe, kjer so prvi kristjani pokopavali svojce. Razprostirajo se pod zemljo v petih nivojih. Mi si bomo ogledali katakombe sv. Kalista, v katerih je pokopanih okoli pol milijona kristjanov.

Sledila bo vožnja nazaj do Toskane, kjer se bomo nastanili v hotelu, povečerjali in pripravili na naš zadnji dan bogatega in lepega druženja.

5. dan / Pienza – San Gimignano – Montepulciano – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo odpeljali v Pienzo, mesto pod Unescovo kulturno dediščino. Nekoč zaspano vasico je papež Pij II l. 1459 prelevil v idealno renesančno mesto, ki je služilo kot vzor številnim italijanskim in evropskim mestom. Zaradi Pijevih zaslug so v štirih letih zgradili veličastne stavbe, kot so: cerkev, papeževa palača, mestna hiša in številne hiše na Piazzi Pio 2. Vse te so se v neokrnjeni podobi ohranile do danes.

Sladica na izlet Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana na poti domov je še San Gimignano. Najprej bomo zagledali štirinajst srednjeveških stolpov (bilo jih je 72), saj so imeli sosedje že takrat hobi zgraditi višji stolp od sosedovega, da bi postali markantni. Mesto, etruščanskega izvora je dobilo ime po modenskem škofu, ki naj bi mesto rešil pred jeznim Atilo. V mestu so se dobro ohranile stavbe iz romanskega in gotskega obdobja: Palazzo Comunale, Akademska cerkev, cerkev sv. Avguština…

Zgodovinski center San Gimignana je pod Unescovo svetovno dediščino, kar poleg srednjeveških stopnic in očarljivih hiš potrjuje romaneskna katedrala z življenja polnimi freskami, ki prikazujejo staro in novo zavezo ter kapelo s freskami mestnih svetnikov. Po obvezni kavici v mestu se bomo odpeljali do kraja Montepulciano.

Po želji lahko organiziramo ogled kleti družine Contucci, katera že od leta 1773 neguje tradicijo pridelovanja vina. Prav tako so zaslužni za razvoj vina Vino Nobile, ki je tipično za to področje Toskane, možna je tudi pogostitev z domačimi dobrotami (siri, slanine, salame…) in pokušina 3. vrste vina. Verjamemo, da vam bo potovanje Rim, Pompeji, Vezuv in Toskana ostalo v prelepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • 4 x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • dodatni obroki,
 • vstopnine: Vatikanski muzeji z rezervacijo, Vezuv, Pompei, katakombe sv. Kalisto,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Izlet Vulkanland, 1 dan

Izlet Vulkanland, 1 dan. Edinstvena izkušnja s čokoladnico Zotter, kjer nam brbončice ponorijo ob različnih okusih čokolade, nadaljevali bomo do sveta šunke Vulcano, kjer pujsi poslušajo Mozarta, čaka nas kmetija, kjer bomo degustirali različne vrste kisov, plemenitih žganih pijač in likerjev iz sadja in se za piko na i, ustavili v “etno vinotoču”, kjer nas bo presenetila čreda  kamel, lame, bizon, osli, … in še marsikaj neodkritega.


 • Program: izlet v Vulkanland
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Odhod iz izhodiščnega kraja proti sosednji Avstriji do dobro znane čokoladnice Zotter. Sprehodili se bomo skozi tovarno in si ogledali predelavo kakavovih zrn vse do končnih izdelkov. Med ogledom bodo naše brbončice zaigrale ob čudovitih okusih – ob koncu predstavitve bomo gotovo izbrali vsak svojega favorita.

Vulkanland je regija, ki je primer odlične prakse in dobrega sodelovanja med sosedi. S povezovanjem so dosegli prepoznavnost regije na turističnem zemljevidu Evrope. Nadaljevali bomo na kmetijo, kjer si bomo najprej pogledali kratek predstavitveni film o Vulkanlandu v slovenščini. Tu pujsi jedo biohrano, poslušajo Mozarta in iz njih delajo najlepše klobase. Če je temu res tako, se lahko prepričate na obisku kmetije in pri degustaciji suhomesnatih izdelkov. Poskusili bomo tudi čips iz šunke.

Nedaleč stran se nahaja kmetija, kjer nam bodo s predstavitvijo, vodenjem in pokušino vrhunskih klasičnih, sadnih in balzamičnih kisov ter plemenitih žganih pijač in likerjev iz sadja, jagodičevja in zelenjave dali odlično kulinarično izkušnjo. Na voljo bo tudi mini trgovina, kjer bodo vsi ti izdelki na voljo za nakup. Da je sadje eden izmed paradnih konjev regije Vulkanland se bomo prepričali pri naslednji postojanki, sadjarski kmetiji. Sedem sadjarjev iz regije, povezanih v skupno blagovno znamko, s ciljem vrniti ugled in ustvariti najvišjo kvaliteto jabolčniku, ki je bil včasih pijača srednjega sloja v Evropi. V ospredju so sortna vina starih sort jabolk, kot so bobovec, mušančki, carevič, grafenštajn, ovčji gobec, ….

Le nekaj minut vožnje stran stoji pravi ˝etno vinotoč ˝. Tu bomo naredili postanek, kjer nas bo presenetila največja čreda, 20 kamel, v Avstriji, katerim delajo družbo lame, bizon, osli, želve in druge živali. Kmetija pa ni samo tipična lokalna znamenitost, temveč skriva še marsikaj neodkritega: od različnih oldtimerjev, zelo starih traktorjev, ladje s katero je lastnik prepotoval morja in še ogromno stvari. Za zaključek si bomo privoščili ogled doma pridelanih dobrin in na koncu pojedli malico v tradicionalno tipičnem prostoru kmetije. Čudovita izkušnja! Sledi vožnja domov. Prihod v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnino v čokoladnico Zotter in neomejeno degustacijo čokolade,
 • ogled ˝sveta šunk in pršutov na 1000 m2 in degustacija,
 • voden ogled in degustacija kisov, likerjev in pijač na kmetiji,
 • predstavitev sadjarske kmetije in pokušina najboljših avstrijskih jabolčnih vin in penin,
 • ogled etno vinotoča, farme živali in topla malica iz krušne peči,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Avstrijska jezera, Bad Ischl, Wolfgangsee, Mattsee, 2 dni

Dežela avstrijskih jezer, 2 dni. Skupaj se bomo podali do zdraviliškega mesteca Bad Ischl. Po severni strani jezera Wolfgangsee do idilične vasi ob jezeru St. Wolfganga. Nadaljevali bomo do jezera Mattsee s Porschejevim muzejem, našim brbončicam pa bo ostala v spominu nepozabna pokušina v čokoladnici “Frucht und sinne”. Za dodatek še mesto Salzburg, Vrbsko jezero, Minimundus in Klopinjsko jezero.


 • Program: dežela avstrijskih jezer
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Bad Ischl – St. Wolfgang – St. Gilgen – Mattsee – Frankenmarkt

Odhod iz izhodiščnega kraja, vožnja proti Salzburgu. Pot nas bo najprej pripeljala do zdraviliškega mesteca Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Dober glas o zdravilnih učinkih je kmalu dosegel tudi Dunaj, tako da so bogati meščani množično prihajali na zdravilne terapije. Izredno lepo restavrirane zdraviliške in meščanske stavbe nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Tu se bomo odpeljali s kočijami na krožni ogled mesta. Sledila bo malica.

Pot bomo nadaljevali po severni strani jezera Wolfgangsee do vasice st. Wolfgang. Idilična gorska in objezerska vas se ponaša z mogočno gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ˝Pri belem konjičku – Im weiβen Röβl˝, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja.

Od tu se bomo odpeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, kjer nas bo že čakal avtobus. Pot nas bo najprej pripeljala mimo jezera Obertrumer in Graben do jezera Mattsee. V mestu si bomo ogledali Porschejev muzej, ki slovi daleč naokoli. Videli bomo od dirkalnih avtomobilov, traktorjev se preizkusili v dirkalnem simulatorju in se na konec poigrali z avtomobilčki na daljinca.

Zanimivih izkušenj pa še nebo konec. Nadaljevali bomo do Frankenmarkta, kjer ima svoj sedež čokoladnica ˝Frucht und Sinne˝. Tu proizvajajo sočne čokoladne proizvode – sadje oblito s čokolado. Tu nas čaka degustacija sadnih pralin in predstavitev podjetja. Vse skupaj bomo obogatili s prav posebnim kozarcem šampanjca. Kakšne pol ure vožnje stran se nahaja naš hotel. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Vrbsko jezero – Minimundus – Klopinjsko jezero – Izhodiščni kraj

Po zajtrku odhod proti Salzburgu in sprehod skozi mesto. Lahko boste poskusili prave originalne Mozartove kroglice, se po želji povzpeli na trdnjavo nad mestom,… Nekaj prostega časa za nakupovanje v znameniti ulici Getreidegasse.

Še sprehod preko reke Salzach do gradu Mirabell in nato kratka vožnja do prizorišča snemanja filma ˝the sound of music˝. Ustavili se bomo na dveh lokacijah in sicer najprej pri jezeru Leopoldskroner Weiher, kjer stoji vila, nato pa v vasici, kjer stoji znameniti drevored ter paviljon iz filma.

Po Salzburgu se bomo vračali proti Sloveniji a se prej še ustavili na avstrijskem Koroškem. Tu leži največje, Vrbsko jezero, poznano predvsem po snemanju številnih filmov in serij. Najprej se bomo odpeljali na čudoviti stolp Pyramidenkogel, od koder bo čudovit razgled na jezero in okolico. Po želji se boste lahko spustili po njemu s prav posebnim toboganom. Čudovito adrenalinsko doživetje. Nedaleč stran se nahaja tudi Minimundus, v katerem je približno 150 modelov znamenitih zgradb, vlakov in ladij. V enem dnevu bomo lahko obšli svet.

Pot bomo nadaljevali še do Klopinjskega jezera, ki je eno izmed najtoplejših, kjer voda doseže v poletnih mesecih celo do 28 stopinj. Tu si bomo vzeli čas za skok v vodo in kavo na obali jezera. Sledila bo vožnja proti Sloveniji in postanek za večerjo. Povratek v izhodiščni kraj v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • nočitev in večerja v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • ogled in degustacija v čokoladnici “Frucht und sinne”,
 • vožnja s kočijo v mestu Bad Ischl,
 • ladjica St. Wolfgang – St. Gilgen,
 • vstopnina na stolp Pyramidenkogel, Minimundus, Porschejev muzej,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici, 2 dni

Potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici, 2 dni. Odkrivanje avstrijskih jezer. Peljali se bomo mimo jezer Obertrumer in Grabensee do jezera Mattsee, ogledali si bomo jezero Traun, mestece Bad Ischl, jezero Wolfgangsee, se zapeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, sprehodili se bomo po mestu Salzburg, ogledali jezero Leopoldskroner Weiher in najbolj priljubljeno avstrijsko jezero – Vrbsko jezero.


 • Program: potovanje ob avstrijskih jezerih in okolici
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Mattsee – Frankenmarkt – Gmunden – Bad Ischl – St. Gilgen

Odhod iz izhodiščnega kraja. Vožnja proti Salzburgu. Pot nas bo peljala mimo jezera Obertrumer in Grabensee do jezera Mattsee. Imeli bomo krajši postanek za kavico. V mestu si bomo ogledali Porschejev muzej, ki slovi daleč naokoli. Porschejev muzej je pravo doživetje, nahaja se v kraju Gmunden in obsega 40 eksponatov. Ogledali si bomo od dirkalnih avtomobilov, traktorjev, preizkusili se v dirkalnem simulatorju, na koncu pa se bomo poigrali z avtomobilčki na daljinca.

Nadaljevali bomo do Frankenmarkta, kjer ima svoj sedež čokoladnica ˝Frucht und Sinne˝. Tu proizvajajo sočne čokoladne proizvode – sadje oblito s čokolado ali pa ga vmešajo v čokoladne tablice. Tu nas čaka degustacija sadnih pralin in predstavitev podjetja. Vse skupaj bomo obogatili s prav posebnim kozarcem šampanjca. To bo za naše brbončice nekaj nepozabnega!

Kakšne pol ure vožnje do gradu Ort, ki se nahaja na jezeru Traun. V času praznikov se tu odvija sejem ˝prazniki kot so nekoč bili˝. Lokalni ponudniki postavijo ogromno stojnic, ter predstavljajo lokalne obrti in kulinariko. Vzeli si bomo čas za zunanji ogled gradu in kosilo.

Pod bomo nadaljevali proti zdraviliškem mestecu Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Izredno lepo restavrirane zdraviliške in meščanske stavbe nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Odpeljali se bomo s kočijami na krožni ogled mesta. Pot bomo nadaljevali mimo majhnega mesteca Strobl, po severni strani jezera Wolfgangsee do vasice St. Wolfgang. Idilična gorska in objezerska vas se ponaša z  gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ˝Pri belem konjičku – Im weiβen Röβl˝, ki je dala vsebino pribljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja. Od tu se bomo odpeljali z ladjico do vasice St. Gilgen, kjer nas bo že čakal avtobus. Vožnja proti hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Salzburg – Berchtesgaden – Kraljevo jezero – Vrbsko jezero – Izhodiščni kraj

Po zajtrku odhod proti Salzburgu. Mesto si bomo najprej ogledali peš, poskusili prave originalne Mozartove kroglice in se po želji povzpeli na trdnjavo nad mestom. Nekaj prostega časa za nakupovanje v znameniti ulici Getreidegasse. Še sprehod preko reke Salzach do gradu Mirabell in nato kratka vožnja do prizorišča snemanja filma ˝the sound of music˝. Ustavili se bomo na dveh lokacijah in sicer najprej pri jezeru Leopoldskroner Weeihr, kjer stoji vila, nato pa v vasici, kjer stoji znameniti drevored ter paviljon iz filma.

Po Salzburgu se bomo spustili v najlepšo bavarsko pokrajino, do Berchtesgadna, ki je poznan po solnih rudnikih. Tod so to vsestransko pomembno surovino, začimbo,…. začeli pridobivati že zelo zgodaj. Preoblečeni v rudarska zaščitna oblačila se bomo spustili v rov, globoko pod zemljo. Spoznali bomo način rudarskega dela in pridobivanja soli, po lesenih toboganih se bomo spustili vse do podzemnega slanega jezera. Po dobrih dveh urah podzemnega življenja se bomo vrnili »na svetlo«.

Krajša vožnja do fjordsko oblikovanega Kraljevega jezera ob vznožju slikovite gore Watzmann. Na polotoku kraljuje cerkev sv. Bartolomeja. Ob lepem vremenu priporočamo za doplačilo vožnjo po jezeru z električno ladjico do mesta, kjer stoji kapela sv. Bartolomeja. Vožnja proti Sloveniji in postanek za kavico ob najbolj priljubljenem avstrijskem jezeru – Vrbskem jezeru. Vožnja proti Sloveniji in povratek v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • nočitev in večerjo v hotelu 4*, dvoposteljne sobe,
 • vstopnino v Porchejev muzej,
 • ogled in degustacijo v čokoladnici “Frucht und sinne”,
 • vožnja s kočijo v mestu Bad Ischl,
 • vožnja z ladjico po jezeru Wolfgangsee in Köningsee,
 • obisk rudnika soli,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vožnja z električno ladjico po Kraljevem jezeru,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Severna Vojvodina in madžarska Baranja, 2 dni

Severna Vojvodina in madžarska Baranja, 2 dni. Je program v katerem bomo spoznali njihovo kulinariko, kulturo, znamenitosti ter tradicionalno vinsko klet z degustacijo. Obiskali bomo drugo največje mesto v Vojvodini – Subotico, atraktivno Palićko jezero, posestvo Vila Majur, Sombor, mesto ob Donavi – Mohač, multikulturno mesto – Peč, tovarno keramike Zsolnay, …


 • Program: severna Vojvodina in madžarska Baranja
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Subotica – Palićko jezero – posestvo Vila Majur

Potovanje severna Vojvodina in madžarska Baranja bomo pričeli tako, da bomo Panonske ravnice zapustili pri Blatnem jezeru in se obrnili proti jugu ter pot nadaljevali do Subotice, ki je drugo največje mesto v Vojvodini in leži na pomembnem poljedelskem področju.

Subotica je ohranila zanimivo arhitekturo v središču in starem delu naselja. Z dokončanjem železniške proge leta 1869 pa je postala center trgovskega in potniškega prometa. Večje znamenitosti Subotice so: mestna hiša iz začetka 20. stoletja, mestni muzej z bogatimi arheološkimi, etnografskimi in umetniškimi zbirkami, baročna cerkev sv. Tereze, pravoslavna cerkev iz začetka 17. stoletja ter gledališče iz leta 1854.

Po ogledu mestnih znamenitosti se bomo odpeljali do Palićkega jezera, ki je atraktivno za kopanje, športne aktivnosti, sprehode in zdravljenje z zdravilnim blatom. Po obilnem kosilu bomo obiskali tradicionalno klet Zvonko Bogdan z degustacijo različnih sort vina.

Nato se bomo odpravili do posestva Vila Majur, kjer se bomo namestili v sobe in ogledali kobilarno Kelebija. Čakala nas bo obilna večerja in zabava z živo glasbo.

2. dan / Sombor – Mohač – Peč – Izhodiščni kraj

Obiskali bomo Sombor. V mestu so ohranjeni mnogi spomeniki iz preteklosti, med njimi je potrebno omeniti zgradbo mestne posvetovalnice in še nekaj poslopij iz 19. stoletja, baročno cerkev sv. Djurdja, bogat mestni muzej, staro gledališče, galerijo Milana Konjevića, salon likovne umetnosti ter bogat arhiv. Tukaj je središče srbske nacionalne misli in odpora proti raznarodovanju v Avstro-Ogrski. V mestni hiši si bomo ogledali veličastno sliko »Bitka pri Senti« madžarskega umetnika nemškega porekla Ferenca Ajzenhuta, ki se proslavlja kot največje olje na platnu na prostoru bivše Jugoslavije in meri kar 40 m2.

Prestopili bomo srbsko mejo, nakar bo sledila pot do Mohača, mesta ob Donavi panonskega tipa. Blizu v vasi Sátorhely sta se leta 1526 spopadli 100.000-glava vojska Sulejmana Veličastnega in armada ogrskega kralja Ludovika II., ki je bila tukaj katastrofalno poražena. Osmanska zmaga je povzročila večstoletno delitev Ogrske med Osmanskim cesarstvom, Habsburško monarhijo in kneževino Transilvanijo. Na bitko pri Mohaču številni Madžari gledajo kot na odločilno prelomnico v svoji zgodovini in nacionalno travmo, ki je še vedno prisotna v ljudskem spominu. Če ima Madžar smolo, še vedno reče “v Mohaču je bilo še slabše” (Több je veszett Mohácsnál).

Zapeljali se bomo do mesta Peč-Pécs. Mesto Peč je administrativno in ekonomsko središče Baranje; multikulturno mesto, kjer se tisočletja združujejo različne zgodovinske vrednote in kjer Madžari, Hrvati in Nemci še vedno živijo v miru ter ekonomski in kulturni polariteti. Nič čudnega torej, da je moto mesta „Mesto brez meja”. Dober primer mestne zgodovine bomo videli na glavnem trgu, kjer še vedno stoji mošeja Gazi Kasim, blagoslovljena v katoliško cerkev, kjer pa so še vedno ohranili islamski polmesec in križ.

V mestu: paleokrščanske grobove Cella Septichora, katedralo, ki je s svojimi štirimi vogalnimi zvoniki zaščitni znak Pečuha, madžarska škofovska palača, univerza z botaničnim vrtom, številne mošeje, muzeje, galerije… Mesto Pecs se postavlja z znano proizvodnjo keramike, ki ga je razvila družina Zsolnay. Ena od sten stavbe na glavnem trgu je okrašena s to keramiko. Tovarno keramike te znane družine si bomo tudi ogledali.

Sledi povratek proti domu, kjer se bomo v bližini Peča ustavili za pozno kosilo, nato pa odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x nočitev z zajtrkom na posestvu Vili Majur v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnine po programu,
 • obisk tradicionalne kleti z degustacijo vina,
 • kosilo,
 • večerja in zabava z živo glasbo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Izlet Opatija, Hum, Kastav in Trsat, 1 dan

Izlet Opatija, Hum, Kastav in Trsat, 1 dan. Opatija se nahaja na obali Kvarnerskega zaliva pod gorovjem Učke in je zaradi svoje lege idealna destinacija tekom celega leta. Majhno mestece Hum je zapisano v Guinessovi knjigi rekordov kot najmanjše mesto na svetu in tukaj se konča tudi t.i. »Aleja glagoljašev.« Kastav je kraj z bogato zgodovino in raznoliko arhitekturo, Trsat z baziliko svete device Marije, ki stoji na hribu 135 m nad morjem, je bil včasih samostojno naselje, danes pa je del mesta Rijeka na Hrvaškem.


 • Program: izlet Opatija, Hum, Kastav in Trsat
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Izlet Opatija, Hum, Kastav in Trsat bomo pričeli z vožnjo po avtocesti, mimo Postojne, Kozine in Črnega Kala, kjer se bomo skozi Sočergo odpeljali v hrvaško Istro. Zapeljali se bomo po 7 km dolgi poti, imenovani Aleja glagoljašev, ki se razprostira od Roča do Huma. Ta pomemben in oseben spomenik glagolici je sestavljen iz enajstih spomenikov v čast hrvaškemu nacionalnemu obstanku, njegovih posebnosti ter povezavo z ostalimi slovanskimi in evropskimi narodi, saj je bilo tukaj že od 13. st. dalje močno središče glagolske književnosti, iz katere izvirajo pomembne hrvaške knjige. Mesto Hum, s svojimi sto metri dolžine in tridesetimi metri širine je po številnih navedbah najmanjše mesto na svetu. Znotraj grajskega obzidja so majhne ulice, župnijska cerkev, cerkev sv. Jeronima s freskami iz 12. st. ter številni zapisi v glagolici. Posebnost mesteca je, da prebivalci še vedno volijo svojega župana po starem običaju. Dobro poznana je tudi gastronomska ponudba Humske »konobe«, edinega mesta, kjer se dobi »biska«, rakija pripravljena po stoletja starem receptu.

Sledila bo pot mimo Opatije do Kastava, mesta, zgrajenega na 365 m visokem hribu, od koder se razprostira prečudovit razgled po Kvarnerju. Mesto je skozi dolga stoletja ohranilo svojo bogato zgodovino, številne arhitekturne in druge spomenike, kulturo, tradicijo in nedotaknjeno naravo.

Kastav je mesto z dušo v kamnitem gnezdu, s številnimi zgodbami o pristnosti in složnosti njegovih prebivalcev. Tukaj si bomo ogledali staro mestno jedro s še delno ohranjenim obzidjem, Alejo velikanov s književnikom Vladimirjem Nazorjem na čelu, Osojnakovo kotlarijo – delavnico, kjer so nekdaj izdelovali posodo in kotle iz bakra, cerkvico sv. Sebastjana in Fabjana, Fortico – nekdanjo trdnjavo, od koder je čudovit razgled na Kvarner in Učko, mestno ložo iz l 1571, Voltico – mestna vrata, sodarsko delavnico, Idino pekarno, Lokvino – glavni mestni trg s Kaštelom in cerkvico sv. Trojice, Crekvino – ruševine stare cerkve, župnijsko cerkev sv. Helene.

Sledila bo pot do Trsata, kjer si bomo ogledali najstarejše Marijino svetišče na Hrvaškem – cerkev blažene device Marije ter frančiškanski samostan. Sledi vožnja do Reške luke, kjer nas čaka ladja s katero se bomo odpeljali po Opatijski rivieri mimo Lovrana do Opatije. Med plovbo bomo imeli kosilo (možnost ribjega ali mesnega menija). Sledi ogled Opatije, elegantne turistične destinacije z najdaljšo tradicijo v Hrvaškem turizmu. Zgrajena na prehodu iz 19. na 20. st., je Opatija do danes ohranila to, zaradi česar so jo poimenovali “Jadranska Nica”- negovani parki, osvetljeno obalno sprehajališče (Lungomare-12 km), urejena kopališča, fontane se prepletajo s številnimi vilami in hoteli. Tukaj se nahaja prvi hrvaški Muzej turizma v vili Angiolini (najstarejši opatijski vili). Sledi prosti čas za sprehode po romantični opatijski promenadi. Polnih pristnih istrijanskih vtisov se bomo vračali domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodenja,
 • vožnjo z ladjo na relaciji Rijeka-Lovran -Opatija, s poznim kosilom,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Izlet Trst, 1 dan

Pridružite se nam na izlet Trst, 1 dan. Ogledali si bomo starodavna mesteca, spoznali zgodovino krajev, kulinariko, znamenitosti, … Med sprehajanjem po Trstu si bomo na enem izmed znamenitih trgov privoščili svetovno znani tržaški kapučino “un cappo in bi”. Druga beseda za Trst je namreč mešanica, mešanice pa so, se ve, najboljše!


 • Program: izlet Trst
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Izlet bomo pričeli v jutranjih urah in se odpravili proti Trstu. Sprva se bomo ustavili v bližini Trsta, v kraju sv. Križ, starodavni slovenski vasi na tržaškem Krasu. Tukaj je slovenska narodna zavest še vedno močna, tako da bomo lahko na ulicah, lokalih in tablah poslušali in brali slovenščino. Kraj Križ je najbolj znan po ribištvu. Leta 1911 je v vasi živeli 198 poklicnih ribičev. V vasi je bilo več ribarnic, žene ribičev pa so možem po strmini nosile hrano k obali ter prodajale ribe do Gorice ali celo do Benetk. Križani so sloveli kot izjemni in najštevilnejši slovenski pomorski ribiči, s Križem kot njihovim središčem. Iz kraja prihajajo pesnik in Prešernov nagrajenec Miroslav Košuta, gledališki igralec Just Košuta ter slikar Albert Sirk, po katerem se imenuje državna osnovna šola s slovenskim učnim jezikom.

Zanimiva je pa tudi zgodba slovenske kraljice bombaža, najbogatejše Slovenke vseh časov, Jožefe Šestak, imenovane Lenka, ki se je s svojo kraško vztrajnostjo od gospodinjske pomočnice pri mestnih družinah v Trstu povzpela do visoke družbe angleškega dvora. Lenka je ogromno prispevala za razvoj ribištva in ostalih kulturnih spomenikov v vasi. V Križu si bomo ogledali Muzej ribištva, kjer bomo spoznali zgodovino in tradicijo ribištva slovenskih prebivalcev ob obali med Trstom in izlivom reke Timave, ki so se tukaj naseli pred več kot tisoč leti. Stalna razstava prikazuje pripomočke za ribolov, mreže in orodje visoke etnološke vrednosti, dokumente iz srednjega veka, stare upodobitve in fotografije vsakdanjega življenja ribičev. Na nazornih tablah so izpostavljeni pomembnejši zgodovinski dogodki in razvojne stopnje ribištva, vsi pristani na obali, ribiške tehnike in ribiški pravilnik iz leta 1835, na podlagi katerega so Slovenci, ki so bivali na obali, postali de iure et de facto, lastniki priobalnega pasu v širini ene morske milje.

Po ogledu muzeja bo sledila pot do svetišča na Vejni. Svetišče je neverjetna, mogočna a hkrati preprosta zgradba, ki s svojo veličino stoji nad Trstom in nad njegovim čudovitim zalivom. Izgleda kot prizma z neštetimi površinami, ki se dviga iz žive skale kraškega grebena ter mračnega zelenja borovcev. Leta 1959 je Papež Janez XXIII odločil, da bo svetišče posvečeno Mariji, materi božji in kraljici, in da bo v duhu novega časa postalo simbol in vabilo k združitvi narodov.

Sledila bo pot do mesta Trst. Severni Neapelj, kot pravijo mestu je popolna prispodoba Srednje Evrope, kjer živijo številne rase in se govorijo mnogi jeziki. V popolni mešanici okusov, arhitekture, vonjav in ljudi sta prijateljevala Italo Svevo ter mogočni James Joyce. Tudi ostali prijatelji peresa so mestu pustili večni pečat. Med njimi so: Alojz Rebula, Vladimir Bartol, Stendhal, Ivo Andrić, Žiga Zois, Primož Trubar, Susanna Tamaro, Srečko Kosovel, Rainer Maria Rilke, Boris Pahor… Sedež Furlanije-Julijske krajine je bil v preteklosti ključno pristanišče in izhod na morje za Avstro-Ogrski imperij, skozi vso zgodovino pa je ohranil vabljivo podobo. Mesto ohranja sijaj Habsburžanov, saj tukaj še danes živijo mestne kavarne, ki spominjajo na Dunaj. Ne smemo pozabiti, da je bil Trst s 56. tisočimi slovenskih prebivalcev največje slovensko mesto. Leta 1918 je skupaj z Istro in kvarnerskimi otoki postal del Kraljevine Italije, v času 2. svetovne vojne pa so si ga lastile vse strani. Osvobodila ga je jugoslovanska vojska, vse od leta 1947 pa na kavo v Trst spet hodimo ‘čez mejo’.

Na pohajkovanju po mestu se bomo sprehodili po neoklasicistični rivi, si ogledali Trg enotnosti (Piazza unita), t.i. srce mesta, ki je nastal ob pristanišču iz časov antičnega Rima, grič sv. Justa (Il Colle San Giusto), grad in katedralo, ki predstavljata simbol mesta, Terezijski predel (Il borgo Teresiano), sestavljen iz neoklasičnih palač, Canal Grande, gledališče Verdi, San Nicolò, pravoslavno cerkev, trg Ponterosso in gledališče iz rimskih časov (II. st. n.št.). Po ogledih si bomo pa seveda privoščili pravo tržaško življenje: V kakšni izmed številnih kavarn bomo popili pravi tržaški kapučino (»un cappo in bi«), nato pa se podali po nakupovalni meki in si pasli oči ali pa privoščili kaj novega v mestu, ki je zasičeno z izdelki umetnikov in obrtnikov ter modnimi izdelki. Sledilo bo pozno kosilo ter povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnino v Muzej ribištva,
 • pozno kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Hercegovina in Makarska riviera, 2 dni

Hercegovina in Makarska riviera, 2 dni. Malo drugače spoznajmo pokrajino Hercegovino ter Makarsko riviero. Hercegovina je geografska regija, na jugu Bosne in Hercegovine. Kraji, ki si jih bomo pogledali: Međugorje, Mostar, Počitelj, Neum, ter Makarska riviera, ki je ena izmed najbolj pomembnih turističnih regij na hrvaški obali.


 • Program: Hercegovina in Makarska riviera
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Međugorje – Mostar – izvir reke Bune – Počitelj – Neum

Potovanje Hercegovina, Makarska riviera bomo pričeli z nočno vožnjo mimo Zagreba, Splita, do romarskega središča Međugorje, kjer se nahaja cerkev in mesta Marijinega prikazovanja Crnica in Križevac. Postanek za ogled Marijinega svetišča ter jutranjo osvežitev. V samem naselju je veliko restavracij, barov, suvenirnic, …

Po končanem ogledu se bomo začeli preko slikovitih planin spuščati čez Čitluk do Mostarja. V spremstvu lokalnega vodnika bomo spoznali veliko mestnih posebnostih ter znamenitosti. Postali bomo tudi ob slikovitem starem mostu in pričakali skok tamkajšnjih skakalcev iz mostu. Prosti čas bo namenjen tudi za sprehod po šarmantni in idilični stari čaršiji-Konjunđiluk.

Pot bomo nadaljevali do izvira reke Bune, ki se nahaja samo 12 kilometrov od mesta Mostar. Reka Buna izvira izpod 200 metrov visokega klifa. Izvir je tako močan, da takoj ustvari deročo reko, pravo mojstrovino narave in spada po moči med najmočnejše kraške izvire v Evropi. Voda je resnično kristalno čista in bogata z rečno postrvjo.

Pot bomo nadaljevali ob reki Neretvi do zgodovinskega orientalsko-mediteranskega mesteca Počitelj. Sprehod po izredno ohranjeni slikoviti utrdbi nas bo navdušil. Sledila bo vožnja skozi Hrvaško do Neuma, ki ga Bosanci imenujejo kar bosanski Monte Carlo. Namestitev v hotel v centralnem delu letovišča, večerja in nočitev.

2. dan / Neum – Makarska riviera – Izhodiščni kraj 

Po zajtrku nas bo pot vodila do Makarske riviere. Makarska riviera je okoli 60 km dolg primorski pas, ki leži pod gorskim hrbtom Biokova. Razprostira se od naselja Kuzmanići do Gradca in je največje turistično območje srednje Dalmacije. Za to območje so značilne plaže, prijetno podnebje, gosti borovi gozdički, ki se z vejami skoraj dotikajo morja, vinogradi in sadovnjaki. Glavni letoviški kraji, ki si sledijo drug za drugim, so: Brela, Baška voda, Brist, Drvenik, Drašnice, Gradac, Igrane, Makarska, Pisak, Podaca, Podgora, Zaostrog in Živogošće. Sledi kopanje in prosti čas v enem izmed mest riviere. Priporočamo mesto Tučepi, kateri slovijo po najdaljši urejeni rivi na Jadranu. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli do polnoči.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x polpenzion v hotelu 3 * v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 •  enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Gardsko jezero, Movieland, Aqua Paradise, 2 dni

Gardsko jezero Movieland in Aqua Paradise so atrakcije vredne ogleda. V Movielandu in Caneva Aqua Paradise bomo doživeli nepozabno zabavo in okus po karibskih otokih. Valovi, pesek, palme in vasi v senci velikega vulkana čakajo na nas, da se zabavamo. Pridružite se nam na zabaviščnem, adrenalinskem potovanju v Movieland, Aqua Paradise.


 • Program: Gardsko jezero, Movieland, Aqua Paradise
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Movieland – hotel

Vožnja po avtocesti mimo Benetk in Verone do zabaviščnega parka Movieland, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Na nas čaka celodnevni ogled atrakcij, pri katerih boste uživali vsi. V Movieland-u si boste lahko ogledali animacije, specialne filmske učinke, spektakle. Statisti in kaskaderji bodo poskrbeli za nepozabno doživetje. Park ponuja štiri različne tematske površine, kjer lahko prav vsak obiskovalec preživi nepozaben dan v senci palmovih dreves, na belih peščenih plažah in številnih morskih atrakcijah. Namestitev v sobe, nočitev.

2. dan / hotel – Aqua Paradise – Izhodiščni kraj

Po zajtrku vožnja do parka Canevaworld resort. Cel dan se bomo zabavali ob vodnih atrakcijah v Aqua Paradise-u, uživali v fantastičnih bazenih, preizkušali spust iz tudi do 30 m visokih toboganov, raziskali črno luknjo, poležavali na leni reki ali nekje v senci tropskih vrtov. Ob 18.00 uri  sledi povratek proti domu z vmesnimi postanki. Prihod v izhodiščne kraje bo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* , v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnino v Movieland in Aqua Paradise,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv.
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Izlet Lonjsko polje, 1 dan

Izlet Lonjsko polje, 1 dan. Na izletu bomo spoznali vas Osekovo, ki se lahko pohvali s številnimi gnezdi belih štorkelj, z zbirko več kot 100 let starih orodij, videli trideset starih lesenih hiš in verand, … Ljubeznivi domačini iz kmetije Bistrićki pa nam bodo omogočili nepozabno doživetje.


 • Program: Lonjsko polje
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

V jutranjih urah se bomo odpravili na pot vzhodno od Zagreba do vasi Osekovo, kjer se na robu krajinskega parka nahaja kmetija Bistrićki. Pričakal nas bo samopostrežni zajtrk iz domačih ekološko pridelanih dobrot.