Zahodna Evropa

Belgija, Francija, Nizozemska, Velika Britanija, Škotska

Potovanje Pariz 5 dni z avtobusom

Potovanje Pariz 5 dni z avtobusom. Pridružite se nam na potovanju v Pariz. Mesto svetosti in svetlobe, mesto zaljubljenih,… Za Francoze je Pariz center sveta, navdušuje nas in zavidamo mu, kot so mu to že pred več sto leti. Visoka moda, blišč, šarmantnost, opojni zvoki harmonike, izbrana kulinarika, nočno življenje, kultura in zgodovina so le del dejstev, ki jih Pariz nudi.


 • Program: potovanje Pariz 5 dni z avtobusom
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja ob 17.00 uri popoldan.

2. dan / Reims – Pariz

Vožnja do Reimsa. Ogled cerkve Notre Dame v Reimsu, prizorišča kronanj večine francoskih kraljev. Vožnja do mesta Pariz in hotela z panoramsko vožnjo, med katero bomo iz avtobusa videli skoraj vse najpomembnejše znamenitosti metropole. Po namestitvi si bomo ogledali kultno pokopališče Pere Lachaise, kjer počivajo premožnejši meščani in svetovno znana imena: Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morison, Moliere, …

Sprehodili se bomo po boemskem Montmartru. Osupnila nas bo veličastna cerkev Sacre Coeur, od koder se razprostira pogled na skoraj celotno metropolo. Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah polnih umetnikov, kavarnic, stojnic in uličnih glasbenikov. Spustili se bomo do četrti Pigalle, kjer bomo večerjali v priznani restavraciji ob spremljavi žive glasbe. Nočitev v hotelu.

3. dan / Pariz

Zajtrk. Z metrojem se bomo zapeljali do katedrale Notre Dame. Sprehodili se bomo po otoku na Sieni do muzeja Louvre, ki je največji muzej na svetu ali trdnjava umetnosti, kot jo radi imenujemo, saj je v notranjosti razstavljenih okoli 30.000 umetnin. Skozi vrtove bomo prispeli do trga Concorde.

Po ogledu bomo imeli prosti čas da se sprehodimo čez celotne Elizejske poljane do slavoloka zmage. Elizejske poljane so polne trgovin, restavracij in lepih palač, tako da je sprehod poln doživetij. Vožnja do najbolj fotogeničnega simbola Pariza –Eiffelovega stolpu. Vzpon na najvišje nadstropje. Zvečer vam ponujamo možnost vožnje z ladjo po reki Seni, ki naredi na turiste še posebno prijeten vtis. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan / Pariz – povratek proti domu

Zajtrk. Po želji skupine vožnja do Les Invalides in ogled Napoleonove grobnice ter muzeja vojaške zgodovine. Kasneje bomo spoznavali predel okrog opere. Obiskali bomo muzej znamenite parfumerije Fragonard, kjer bomo spoznali razvoj izdelovanja parfumov. Imeli bomo možnost spoznavanja parfumov in čas za morebiten nakup.

V tej četrti se nahajajo številne veleblagovnice kot tudi La Fayette. Prosti čas za nakupe in individualno kosilo. Lahko obiščete in se sprehodite po znameniti Rivoli ulici. Povratek z nočno vožnjo proti Sloveniji.

5. dan / Izhodiščni kraj

V izhodiščni kraj bomo prispeli v dopoldanskih urah. Verjamemo, da vam bo potovanje Pariz 5 dni avtobus ostalo v lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 * v dvo ali troposteljni sobi,
 • vstopnine: muzej Fragonard,
 • 2x vožnja s podzemno železnico,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • vstopnine: Dom invalidov, Eiflov stolp, Louvre
 • tipično večerjo na Montmartru,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Katalonija z Barcelono in Montserratom ter Azurna obala

Katalonija z Barcelono in Montserratom ter Azurna obala. Katalonija je ena od španskih avtonomnih skupnosti, ki leži na severovzhodu Pirenejskega polotoka in je med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami v Španiji. Katalonska kuhinja sledi mediteranski, s poudarkom na morski. Ponaša se s staro vinogradniško tradicijo, veselimi ljudmi,… Kraji ogleda so: Barcelona, Montserrat, Tibidabo, Monako in še kaj.


 • Program: Katalonija z Barcelono in Azurna obala
 • Trajanje, prevoz: 6 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Italija – Francija 

Odhod iz izhodiščnega kraja. Vožnja mimo Ljubljane in naprej do mejnega prehoda Fernetiči; nadaljevanje  mimo Benetk, Verone, Genove proti Franciji. Vmes postanki za osvežitev. Nočna vožnja.

2. dan / Francija – Španija – Figueres – Barcelona

Vožnja po južni Franciji. Pot bomo nadaljevali po Azurni obali, prešli bomo Pireneje in prišli v Španijo. Ustavili se bomo v mestu Figueres, rojstnem kraju nadrealističnega umetnika Salvadorja Dalija, kjer si bomo ogledali njegov muzej, ki velja za enega najbolj “odštekanih” muzejev na svetu. Prihod v Barcelono v popoldanskih urah. Namestili se bomo v hotelu in pred nami je prva španska noč. Večerja. Nočitev.

3. dan / Barcelona

Zajtrk in odhod na ogled mesta. Občudovali bomo znamenitosti prestolnice Katalonije: katedralo, olimpijski kompleks, cerkev Sagrada Familia, Las Ramblas, pristanišče s Kolumbovim spomenikom, gotsko četrt, park Gaudi, stadion Campnou.

Možen obisk akvarija. Pozno popoldan povratek v hotel. Zvečer bomo obiskali viteške igre z bogato večerjo, vinom ter zaplesali v ritmu flamenga. Zabava, nočitev. (Možnost je, da se ta dan nameni za ogled zabaviščnega parka ali za prosti dan).

4. dan / Barcelona – Montserrat – Tibidabo – Barcelona

Zajtrk, ki ne bo prezgodnji. Ta dan se bomo odpravili na izlet po bližnji okolici. Vožnja do slikovitega pogorja Montserrat in ogled benediktinskega samostana. Zapeljali se bomo na vrh vzpetine Tibidabo, popoldan še ogled mestnih znamenitosti Barcelone. Še zadnja noč.

5. dan / Barcelona – Provansa – Monako

Zajtrk. Vožnja proti Provansi. Popoldan bomo prispeli v kneževino Grimaldijev – Monako. Sprehodili se bomo do knežje palače, katedrale, kazina.

Po progi formule 1 se bomo pripeljali mimo pristanišča, do luksuznih hotelov, polnih bogatašev z dragimi avtomobili. Nočna vožnja proti Sloveniji.

6. dan / Italija – Izhodiščni kraj

Prihod v izhodiščni kraj v dopoldanskih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 3 x nočitev v lepem hostlu v bližini morja v štiriposteljnih sobah, kopalnice skupne,
 • 1 x večerja ob prihodu,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob rezervaciji,
 • vstopnine po programu: Dalijev muzej,  notranjost Sagrade Familije, Pablo Espanol, muzej zgodovine Katalonije, Flamenco show s pijačo in vstopom v muzej na prostem Pablo Espanol,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.V Pariz z letalom za razgled iz Eifflovega stolpa

V Pariz z letalom za razgled z Eifflovega stolpa: Pridružite se nam na potovanju v Pariz. Mesto svetosti in svetlobe, mesto zaljubljenih,… Za Francoze je Pariz center sveta. Visoka moda, blišč, šarmantnost, opojni zvoki harmonike, izbrana kulinarika, nočno življenje, kultura in zgodovina so le del dejstev, ki jih Pariz nudi.


 • Program: potovanje Pariz z letalom
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus – letalo
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – letališče – Pariz

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja. Vožnja do letališča. Polet letala proti Parizu. V Parizu nas čaka avtobusni transfer do hotela s panoramsko vožnjo, med katero bomo iz avtobusa videli skoraj vse najpomembnejše znamenitosti metropole.

Po namestitvi si bomo ogledali kultno pokopališče Pere Lachaise, kjer počivajo premožnejši meščani in svetovno znana imena: Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morison, Moliere itd. Sprehodili se bomo po bohemskem Montmartru. Osupnila nas bo veličastna cerkev Sacre Coeur, od koder se razprostira pogled na skoraj celotno metropolo.

Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah polnih umetnikov, kavarnic, stojnic in uličnih glasbenikov. Spustili se bomo do četrti Pigalle, kjer bomo večerjali v priznani restavraciji ob spremljavi žive glasbe. Nočitev v hotelu.

2. dan / Pariz

Zajtrk. Z metrojem se bomo zapeljali do katedrale Notre Dame. Nato se bomo sprehodili po otoku na Sieni, do muzeja Louvre. Louvre je največji muzej na svetu ali trdnjava umetnosti, kot jo radi imenujejo, saj je v muzeju razstavljenih okoli 30.000 umetnin.

Skozi vrtove bomo nato prispeli do trga Concorde. Po ogledu bomo imeli prosti čas, da se sprehodimo čez celotne Elizejske poljane, do slavoloka zmage. Elizejske poljane so polne trgovin, restavracij in lepih palač, tako, da je sprehod poln doživetij. Sledi vožnja do najbolj fotogeničnega simbola Pariza – Eiffelovega stolpu. Vzpon na najvišjo nadstropje. Zvečer vam ponujamo možnost vožnje z ladjo po reki Seni, ki naredi na turiste še posebno prijeten vtis. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan / Pariz – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Po želji skupine vožnja do Les Invalides in ogled Napoleonove grobnice ter muzeja vojaške zgodovine. Kasneje bomo spoznavali predel okrog opere.

Sledil bo obisk muzeja znamenite parfumerije Fragonard, kjer bomo spoznali razvoj parfumarstva. Mamljive vonjave nam nas bodo spodbujale k nakupu teh opojnih vonjav. V tej četrti se nahajajo številne veleblagovnice kot tudi La Fayette. Prosti čas za nakupe in individualno kosilo.

Lahko se sprehodimo po znameniti ulivi Rivoli. Povratek proti letališču. Odhod letala ter prihod v izhodiščni kraj.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni transfer izhodiščni kraj – letališče – izhodiščni kraj,
 • povratno letalsko vozovnico (ročna prtljaga),
 • povratni transfer letališče – hotel – letališče,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 * v dvo ali troposteljni sobi,
 • javni prevoz po programu,
 • vstopnine: Eifflov stolp, Louvre, muzej parfumarstva,
 • tipično večerjo na Montmartru,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • ostale možne vstopnine, ki niso izrecno navedene v programu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

DOBRO JE VEDETI: da je pri nizko-cenovnih letalskih prevoznikih v osnovni ceni vključen 1 kos ročne prtljage (običajno do 10 kg, v določeni dimenziji), kar pa bi pri tako kratkem programu moralo zadostovati. Na letalih ni vključene postrežbe (hrana in pijača se dobi proti doplačilu) in si ni mogoče izbirati sedežev. Pridržujemo si pravico do spremembe cene, v kolikor bi letalska družba podražila ceno leta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.

OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni.


V Lurd in na Montserrat z obiskom Costa Brave

V Lurd in na Montserrat z obiskom Costa Brave. Lurd je mesto in glavno romarsko središče v jugozahodni Franciji. Ko se je v letu 1858 razširila novica, da se je na obrobju Lurda revni deklici Bernardki Soubirous prikazala Devica Marija, so pričele prihajati množice ljudi. Ogledali si bomo tudi katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja zaradi izredne lepote tega naravnega rezervata.


 • Program: v Lurd in na Montserrat z obiskom Costa Brave
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – nočna vožnja

Odhod iz dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri mejnega prehoda Fernetiči in nato naprej po severni Italiji mimo Benetk, Padove, Brescie proti Genovi. Nočna vožnja s krajšimi postanki.

2. dan / Italija – Francija – Lurd

Vožnja po Azurni obali in južni Franciji mimo Monaka in Nice. Prihod v Lurd okoli poldneva. Namestitev v hotelu, kosilo.

Po krajšem odmoru sprehod po Lurdu in ogled nekaterih znamenitosti: trdnjave, Bernardkine rojstne hiše in muzeja. Po večerji udeležba na večerni procesiji z lučkami. Nočitev.

3. dan / Lurd

Bivanje v Lurdu. Po zajtrku bo sledila maša v eni od kapelic. Sledil bo ogled svetega dela: Pijeve podzemne bazilike, Cerkve Rožnega venca, Bazilike brezmadežnega spočetja, Kripte, Votline in Križevega pota.

Popoldne prosto za nakup spominkov in kopanje v lurški vodi. Večerja in nočitev.

4. dan / Lurd – Montserrat – Costa Brava

Zajtrk in maša. Odhod iz Lurda in vožnja v smeri Španije. Nadaljevanje poti v smeri samostana in romarskega središča Montserrat.

Ogled cerkve in samostana. Pozno popoldne vožnja mimo Barcelone in namestitev v hotelu na Costa Bravi. Večerja in nočitev.

5. dan / Costa Brava – Carcassonne – Avignon – Monako – Izhodiščni kraj

Po zajtrku nadaljevanje poti proti domu. Ogled ohranjenega srednjeveškega mesteca Carcassonna in najslovitejšega rimskega vodovoda Pont du Garde.

Postanek v Avignonu, kjer si bomo ogledali katedralo in bivšo papeško palačo. Nadaljevanje poti proti domu. Vožnja skozi Cannes in Nico ter večerni ogled kneževine Monako. Nadaljevanje vožnje proti domu kamor prispemo v jutru šestega dne našega potovanja.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vsi zunanji ogledi po programu,
 • 2x polni penzion v Lurdu in 1x polpenzion na Costa Bravi v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • ddv,
 • turistično spremstvo, duhovno vodstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Na Škotsko z avtobusom za deset dni

Na Škotsko z avtobusom za deset dni. Za Škotsko so značilni moški v krilih (kiltih), dude (škotski nacionalni instrument), tvid (dragocena in ročno tkana tkanina) ter povsod sloveči škotski viski. Bogata zgodovina je prisotna na vsakem koraku. V velikih mestih Edinburg in Glasgow ali na podeželju, ki je posejano z gradovi, cerkvami in katedralami, predzgodovinskimi kamni, kraji: Fort William, Eilean Donan Castle, Fort Augustus, Loch Ness, Inverness, Aberdeen, Dunnottar Castle,  Stirling, Falkirk,… na naši poti.


 • Program: na Škotsko z avtobusom za deset dni
 • Trajanje, prevoz: 10 dni, avtobus – trajekt
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Calais – Dover

Odhod iz izhodiščnega kraja. Sledi vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo mimo Nürnberga, Frankfurta, Kölna in Aachna. Pri slednjem bomo prestopili belgijsko mejo. Nadaljevali pot mimo Liega in Charleroia ter francoskega Lilla do Calaisa, kjer se bomo pozno popoldne vkrcali na trajekt.

Z njim bomo odpluli preko Rokavskega preliva do Belih pečin in mogočne trdnjave Dovra. Večerja na ladji. Nočitev v hotelu.

2. dan / Dover – Liverpool

Po zajtrku nadaljujemo pot mimo južnih londonskih predmestij, Oxforda, Birminghama in Stoka do Liverpoola, kjer bomo sledili stopinjam najuspešnejše glasbene skupine vseh časov »The Beatles«.

Penny Lane ni samo njihova pesem, temveč tudi ulica po kateri sta George Harrison in John Lennon hodila v šolo. Hiša, v kateri je vodja Beatlov preživel mladost in leži ob parku Strawberry Fields, je pod spomeniškim varstvom tako kot ena izmed številnih domačij Paula McCartneya. V sloviti ulici Mathew Street pa stoji novi »Cavern Club«, kjer so legendarni dolgolasi zvezdniki imeli preko 300 nastopov. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan / Liverpool – Gretna Green – Glasgow

Zajtrk. Dopoldne se bomo odpeljali do Carlisla in stopili na škotska tla v obmejni vasici Gretna Green, ki je zaslovela s svojimi poročnimi kovačijami. Vanje so zaradi liberalne zakonodaje stoletja bežali zaljubljeni mladoletniki pred zaskrbljenimi starši in se ženili brez njihovega dovoljenja.

Tako je Gretna Green postal simbol ljubezni in cilj parov iz celega sveta ne glede ali so poročeni ali ne. Zato boste lahko, če boste seveda želeli, vsaj neuradno obljubili večno zvestobo svojemu partnerju nad kovaškim nakovalom. Sledila bo vožnja do največjega škotskega mesta, ki se je v zadnjih letih prelevil iz industrijskega središča v urejeno metropolo.

Simboli preobrazbe so Clyde Auditorium, Glasgowski stolp in Znanstveni center, ki so enkratni primerki moderne arhitekture in obenem ponujajo poučno in kulturno razvedrilo. V centru so še starejše dragocenosti kot na primer mogočen rotovž in veličastna katedrala sv. Munga. Glasgow pa je tudi meka nogometašev. Nekoč je imel celo največji evropski stadion, kjer zdaj igra škotska nogometna reprezentanca. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan / Glasgow – Loch Lomond – Fort William – Skye

Zajtrk. Iz Glasgowa bo naša slikovita pot sprva tekla ob največjem in sila opevanem škotskem jezeru Loch Lomond. Nato bomo v Fort Williamu prispeli do podnožja najvišje britanske gore Ben Nevis in v Invergarryu zavili na cesto otokov. Med njim je najpopularnejši Skye. Ta členoviti otok vam bo poleg romantičnih zalivov in skoraj tisoč metrov visokih špičastih vrhov, razkril še kopico drugih naravnih znamenitosti in pečine Kilt Rock ali pa 50 metrov visoka skalna igla Old Man of Storr, sta le najbolj znana med njimi.

Še posebej s polotoka Trotternish pa lahko pogled sega daleč po otočju Hebridov. Obenem na Skayu ne manjka ostalin tisočletij človeške prisotnosti, med katerimi so najbolj cenjeni sledovi nesrečnega Bonnie Prince Charlia, ki se je po porazu pri Cullodenu zatekel na Skye s pomočjo Flore MacDonald. Njuno zgodbo so ovekovečili pisatelji, pesniki in filmski režiserji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan / Skye – Eilean Donan Castle – Fort Augustus – Loch Ness – Inverness

Zajtrk. Po vrnitvi preko mosta na kopno, bomo občudovali otok Skye. Nato bomo obiskali grad Eilean Donan. To je najlepši škotski grad, ki leži na majhnem otočku in je sedež klana MacRae ter je bil kulisa številnim filmom. Sledila bo nepozabna pot pod samotnimi vršaci do Fort Augustusa, kjer enkratna »kaskada« zapornic povezuje kaledonski prekop z jezerom Loch Ness.

Vzdolž njegove zahodne obale bomo med vožnjo in z razglednih točk oprezali za slavno pošastjo »Nessie«. Po prihodu v Inverness, ki je simpatično središče Škotskega višavja pod gradom, kamor je Shakespeare postavil Macbetha, boste preostanek dneva imeli prosto. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan / Inverness – Culloden – Dufftown – Aberdeen

Zajtrk. Preden zapustimo Inverness bomo obiskali priznano trgovino tartanov in kiltov in tam boste spoznali ter imeli priložnost kupiti škotska krila ali druga karirasta oblačila. Nakar sledi krajša vožnja do najbolj tragičnega prizorišča škotske zgodovine.

Na bojišču pri Cullodenu so leta 1746 Angleži premagali vojsko škotskih klanov pod vodstvom Bonnie Prince Charlia in zapečatili usodo Škotske v okviru Združenega kraljestva. Potem nas bo v dobro voljo spravila cesta viskija in zlasti v Dufftownu, ali njegovi okolici, obisk ene izmed številnih destilarn, kjer boste izvedeli kako nastane škotska nacionalna pijača, ki jo radi pijejo po celem svetu.

Dan bomo zaključili v mestu granita, tako pravijo Aberdeenu, ki spada med najpomembnejša pristanišča ob Severnem morju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan / Aberdeen – Dunnottar Castle – Stirling – Falkirk – Edinburgh

Zajtrk. Na začetku današnje etape se boste ustavili pred slikovitimi razvalinami Dunnottar Castla, ki se divje dviguje nad Severnim morjem. Nato bomo preko Dundee-a in Pertha prispeli v Stirling, ki je bil prizorišče pomembnih škotskih zmag nad Angleži.

Na prestižne vojne uspehe spominjata: spomenik škotskemu kralju Robertu the Brucu in nacionalni monument, posvečen Williamu Wallacu, ki ga je Mel Gibson ovekovečil v filmu »Braveheart«. Poleg tega slovi Stirling po enem največjih gradov. Na naslednji škotski ponos bomo naleteli že v sosednjem Falkirku.

Tu so Škoti zaznamovali prehod v tretje tisočletje z unikatnim Falkirkškim kolesom, ki je edino rotacijsko ladijsko dvigalo našega planeta in vezni člen med prekopoma Union in Forth and Clyde Canal. Po prihodu v Edinburgh pa bomo ob večerji dan zaključili s škotskim folklornim programom. Nočitev v hotelu.

8. dan / Roslinska kapela – Edinburgh

Sprva bo po zajtrku na obrobju Edinburgha na vrsti skrivnostna Roslinska kapela, ki je dokončno zaslovela po izdaji Brownove knjižne uspešnice »Da Vincijeva šifra«. Ne glede ali je templjarski zaklad z legendarnim svetim gralom v resnici skrit v njenem vajenčevem stebru ali pod kripto, je kapela v vsakem primeru čudovita gotska mojstrovina kamnosekov, ki so jo bogato okrasili s cvetjem, liki, reliefi in simboli.

V centru nato sledijo osrednje atrakcije škotske prestolnice: Calton Hill, Royal Mile, katedrala St.Giles, hiša Johna Knoxa, novi parlament, rezidenca britanskih monarhov Holyrood House, Arthur’s Seat, stara univerza, George Square in še marsikaj. Največ pozornosti bomo posvetili Edinburškemu gradu, kjer je med drugim shranjena tudi škotska krona in drugi nacionalni simboli ter je prizorišče priznanih prireditev, na primer tradicionalnih parad vojaških orkestrov.

Če bo ostalo kaj prostega časa ali pa vsaj pred zasluženim nočnim počitkom, vam toplo priporočamo sprehod po Princes Streetu, ki spada med najelegantnejše evropske ulice. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan / Edinburgh – Dover

Po zajtrku bomo zapustili Edinburgh in obmejno deželo Borders še Škotsko ter se podali na dolgo pot po severni in vzhodni Angliji. Spremljal nas bo ravninski in nekoliko gričevnat svet in vozili se bomo mimo zanimivih mest.

Tako Newcastle leži ob znamenitem Hadrijanovem obzidju, skozi Darlington je sopihal prvi potniški vlak na svetu, Peterborough in Grantham pa spadata k številnim industrijskim središčem ob avtocesti, ki nas bo zanesla še v bližino univerzitetnega Cambridgea. Potem ko bomo na obrobju Londona prečkali reko Temzo, nas proti večeru izza Canterburya ponovno pričakuje Dover. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan / Dover – Calais – Bruselj – Izhodiščni kraj

Po zajtrku sledi plovba s trajektom v Calais, od koder se proti domu ne bomo vračali po povsem isti poti, tako da nas bo avtocesta v Belgiji sprva odvedla do Bruggea in Genta ter naprej do Bruslja, kjer bo na vrsti krajši panoramski avtobusni ogled belgijske in evropske prestolnice, na katerem boste med kopico znamenitosti videli Atomium, baziliko Koekelberg, Kraljevo palačo, Sodno palačo in seveda sedeže nekaterih najpomembnejših ustanov Evropske unije.

Nato bomo nadaljevali vožnjo mimo Leuvena in Genka ter v bližini Maastrichta zašli še na Nizozemsko, dokler se ne bomo pri Aachnu ponovno znašli v Nemčiji, kjer bomo pred Kölnom izbrali avtocesto ob Renu in šele za Koblenzom in Mainzom spet prispeli do Frankfurta. Sledila bo nočna vožnja mimo Nürnberga, Regensburga in Passaua ter skozi Avstrijo do izhodiščnega kraja, kamor bomo prispeli v jutru naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 7 x polpenzion v hotelih 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • trajektni prevoz na relaciji Calais – Dover – Calais,
 • 1 x večerjo na ladji,
 • 1 x večerjo s folklornim programom,
 • vstopnine po programu,
 • ogled izdelovanja škotskih kiltov,
 • ogled destilarne Whiskey-a,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • strokovno vodenje in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Skozi države Evropske unije v desetih dneh

Skozi države Evropske unije v desetih dneh. Pobliže bomo spoznali: Italijo, Švico, Francijo, Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo, in Avstrijo ter mesta in kraje: Lago Maggiore, Täsch, Zermat, Ženeva, Beauno, Vezelay, Reims, Brussel, Haag, Amsterdam, Arnhem, Köln, …  in njihove znamenitosti.


 • Program: skozi države Evropske unije v desetih dneh
 • Trajanje, prevoz: 10 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Milano – Lago Maggiore – Stresa – prelaz Simplon – Täsch

Vožnja proti Italiji, mimo Milana do Lago Maggiore. Sledila bo vožnja ob jezeru mimo Arone do Strese. Postanek in nadaljevanje vožnje v smeri proti gorskemu prelazu Simplon – vznemirljiva gorska vožnja s postankom na vrhu. Nadaljevanje poti do mesta Täsch. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Täsch – Zermatt – Täsch – Ženeva- Francija – Bourg-en-Bresse

Po zajtrku sledi vzpon na slikoviti Zermatt pod mogočnim ledenikom. Pogled na impozantno goro Matterhorn vsakemu obiskovalcu jemlje sapo. Nekaj časa bomo občudovali vrhove štiri-tisočakov, ki nas obdajajo nakar sledi povratek v Täsch in vožnja mimo Montreauxa ob ženevskem jezeru do Ženeve.

Po panoramskem ogledu nekaj prostega časa. Sledi vožnja v Francijo in nastanitev v hotelu v mestu Bourg-en-Bresse ali okolici. Večerja in zasluženi počitek.

3. dan / Bourg-en-Bresse – Beaune – Vezelay – Reims

Zajtrk. Sledi vožnja do Beauna, čudovitega tipičnega burgundskega mesta, ki ga zaznamujejo vinogradi. Tukaj je kot muzej ohranjena ena najstarejših srednjeveških bolnic. Po ogledu nadaljevanje poti v Vezelay. Podamo se proč od prometnih poti v naravni idilični burgundski podeželski pokrajini s prekrasno staro katedralo. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje v Reims. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočitev.

4. dan / Reims – Trannsine – Brussel

Zajtrk. Dopoldan ogled slovite gotske katedrale in obisk šampanjske kleti Pommery. Po pokušini nadaljujemo s potjo do mesta Trannsine. Ogled Eurospace Centra. Pozno popoldan vožnja v Brussel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan / Brussel – Den Haag

Zajtrk. Dopoldan panoramski ogled mesta, ki pooseblja sedež združene Evrope. Obiskali bomo trg Grand Palace, na katerem kraljuje gotska mestna hiša in ga obdajajo bogato okrašene baročne stavbe.

V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobna bronasta skulptura Manekena Pisa, ki predstavlja razuzdani duh mesta. Nadaljevanje vožnje do Den Haaga. Namestitev, večerja, nočitev.

6. dan / Den Haag – Sheveningen – Amsterdam

Po zajtrku se bomo odpravili na krajši ogled Haaga: kraljeva palača, mednarodno sodišče, Madurodam… Postanek v Sheveningenu, nekdanji vasici, ki danes predstavlja mondeno mesto za počitek, kopanje in jadranje.

Neredko ga imenujejo tudi Azurna obala Nizozemske. Ne pozabite vzeti vsaj kakšno školjko kot spominek iz severnega morja. Iz enega slikovitega doživetja se selimo v drugo, v nizozemsko prestolnico Amsterdam, večerja in spanje v hotelu.

7. dan / Amsterdam

Zajtrk. Ves dan bomo namenili ogledom najpomembnejših znamenitosti Amsterdama: trg Dam, židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank. Po želji panoramska vožnja z ladjico po amsterdamskih kanalih.

Obiskali bomo brusilnico diamantov ter si ogledali demonstracijo obdelave. Popoldan prosto za individualna raziskovanja. Zvečer bomo spoznali nočni Amsterdam. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan / Amsterdam – Katwoude – Arnhem

Dopoldan vožnja v Katwoude: ogled sirarne, coklarne in degustacija. Nato vožnja preko morske umetne kopne pregrade – samo nasip in cesta 31 km, katera ločuje severno morje od notranjega ujetega morja.

Naslednji postanek v Arnhemu; ogled Skansena –najlepšega muzeja na prostem v Holandiji. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan / Arnhem – Köln – Avstrija – nočna vožnja

Po zajtrku vožnja do Köln-a; ogled katedrale in znamenite hiše Glockengasse 4711, postanek v mestu in popoldan nadaljevanje vožnje proti Avstriji in Sloveniji. Nočna vožnja.

10. dan / Izhodiščni kraj

Jutranji prihod v izhodiščni kraj. Verjamemo, da vam bo potovanje Evropa na kratko ostalo v lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 8 x polpenzion v hotelih 3*, v dvoposteljni sobi,
 • vožnjo z vlakom v Zermatt,
 • vstopnine za: grad Chalon, bolnišnico Beaun, Eurospace center, Madurodam, Skansen v Arnhemu,
 • vožnja z ladjo po kanalih v Amsterdamu,
 • degustacijo šampanjca in ogled kleti v Pommery-ju,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Vulkanski otok Korzika v štirih dneh

Vulkanski otok Korzika v štirih dneh. Korzika je hribovit otok v Sredozemskem morju, ki pripada Franciji. Ker Korzika ponuja prekrasne plaže in divjo naravo vas vabimo, da se nam pridružite na potovanju. Obiskali bomo Porto Vecchio, Bonifacio, Sartene, Ajaccio, Corte,…


 • Program: vulkanski otok Korzika v štirih dneh
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus – trajekt
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – nočna vožnja

Pot nas bo vodila v smeri proti Ljubljani in Sežani. Nočna vožnja preko Italije.

2. dan / Livorno – Otok Korzika – Bastija – Porto Vecchio

V jutranjih urah bomo prispeli v pristanišče Livorno, od koder bomo pot nadaljevali s trajektom do otoka Korzika. Možnost kosila na trajektu ali počitek na palubi. Po približno 4-urni plovbi bomo pripluli v Bastijo.

Sprehodili se bomo po centru obalnega mesta. Vožnjo bomo nadaljevali po vzhodni obali v smeri Porto Vecchio, z vmesnim postankom na enem izmed idiličnih delov obale. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan / Porto Vecchio – Bonifacio – Sartene – Ajaccio

Po zajtrku bo sledila vožnja do Bonifacia, skritega za obzidjem, pripetega na bele skale, v katere nenehno udarja kristalno čisto morje. Z barko se bomo zapeljali okoli mesta in se nato sprehodili še po labirintu ulic in mornarskem pokopališču. Po želji se lahko do mesta popeljete s turističnim vlakom.

Vožnja v Sartene – sivi granit najbolj korziškega med korziškimi mesti. Obisk in krajši ogled farne cerkve, kjer se vsako leto zaključi neobičajna procesija – catenacciu. Prosto za nakupe spominkov ali kakšno degustacijo. Nato vožnja do Ajaccia. Ogled katedrale, trga maršala Focha in trga de Gaulle ter Napoleonove rojstne hiše. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan / Ajaccio – Corte – Bastia – Livorno – Izhodiščni kraj

Po zajtrku bo sledila vožnja po celini do mesteca Corte ter nato panoramska vožnja do mesteca s turističnim vlakom. Prosto za individualne oglede. Povratek do kraja Bastia. Tukaj se bomo ponovno vkrcali na trajekt Bastia – Livorno. Vožnjo nadaljujemo proti Sloveniji.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • otoško takso in trajektni prevoz Livorno-Bastia-Livorno,
 • 2 x polpenzion v hotelih **/*** v dvoposteljni sobi,
 • oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino v Napoleonovo hišo,
 • vožnjo z ladjico in vlakcem,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti

Odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti. Portugalska je dežela bogate pomorske zgodovine in velikih odkritij. Baha se z prelepimi peščenimi plažami, romantičnimi naselji, modernimi mesti in rodovitno z vinogradi ter oljkami poraslo zemljo. Ko slišite melanholični fado in pokukate v dušo Portugalcev, si boste želeli, da nikoli ne zapustite te nepozabne dežele. Vabljeni na Portugalsko z obiskom krajev ob poti: Lizbona, Burgos, Santiago de Compostela, Porto, Alcobaca, Fatima, Batalha, Sintra, Algarve, Madrid, Lloret de Mar, …


 • Program: odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti
 • Trajanje, prevoz: 11 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Italija – Francija – Beziers

Pot nas bo vodila proti Italiji mimo Trsta, Benetk, Verone in Piacenze proti Genovi. Vmes krajši postanki in nadaljevanje vožnje ob slikoviti Azurni obali ter skozi Provanso do Beziersa ali Narbonna. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan / Toulouse – Bilbao – Burgos

Po zajtrku bomo nadaljevali pot ob kanalu du Midi do Toulousa in nato zavili do mogočnih Pirenejev, ki jih bomo premagali na skrajnem zahodnem obrobju, ko se bomo že vozili skozi deželo Baskov.

Ob zeleni biskajski obali se bomo peljali mimo San Sebastiana in pred Bilbaom zapeljali v notranjost Iberijskega polotoka. Zaključek etape bo v Burgosu, bivši čudoviti prestolnici z mogočno gotsko katedralo in številnimi palačami. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan / Astorga – Piedrafita – Santiago De Compostela

Zajtrk v hotelu. Iz Brugosa bomo sledili slavni romarski in prvi evropski kulturni poti sv. Jakoba, sprva skozi pusto planoto Tierro de Campos, do Leona. V sosednji Astorgi bomo imeli počitek ob manj znani Gaudijevi palači.

Nato nas bo cesta vodila po goratem svetu, kjer bomo na prelazu Piedrafita prvič zagledali Galicijo in njen sveti gral v Cebreiru, majhni vasici s tipičnimi ovalnimi hišami palozzas. Sledi še vožnja po zelenem hribovju mimo Luga do enega najpomembnejših krščanskih svetišč Santiaga de Compostele. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan / Santiago De Compostela – Porto

Po zajtrku bo sledil ogled enkratnega središča Compostele, ki je na seznamu UNESCA in kjer so nad grobom apostola Jakoba starejšega zgradili mogočno katedralo, slovečo po svoji zlati baročni zahodni fasadi in čudovitem osrednjem romanskem portalu.

Videli pa bomo še palače okoli nje in se vsaj dotaknili svetih vrat, ki so odprta samo na sveta Jakobova leta – kdor jih prestopi so mu odpuščeni vsi grehi. Nato se bomo poslovili od galicijske prestolnice in za Vigom kmalu prispeli na Portugalsko. Naš prvi cilj bo drugo največje mesto: Porto, znano predvsem po svojem sladkem vinu. Seveda bomo videli tudi največje znamenitosti mesta: Borzno palačo, frančiškansko cerkev, razgledni zvonik Torre dos Clérigos, staro železniško postajo in Ribeiro, najstarejši predel ob reki Duoro. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

5. dan / Alcobaca – Batalha – Fatima

Zajtrk. Sledi vožnja mimo akademskega središča Coimbra do Alcobace, kjer je prelep cistercijanski samostan, povezan z najbolj pretresljivo portugalsko zgodbo o umorjeni kraljevi ljubici Inês de Castro. Alcobaca je na seznamu UNESCA tako kot sosednji gotski samostan Batalha, ki si ga bomo prav tako ogledali.

Nato sledi vožnja do svetovno znanega Marijinega romarskega svetišča: Fatima. Po obisku bazilike in postanku nimamo več daleč do Lizbone. Nastanitev v hotelu. Večerja.

6. dan / Lizbona

Zajtrk. Lizbono bomo sprva spoznali v njenem najlepšem predelu: Belem, kjer stojita belemski stolp in novejši spomenik, posvečen vsem slavnim domačim pomorščakom. V bližini je samostan sv. Jeronima, zgrajen v enkratnem manuleističnem stilu, s cerkvijo, ki hrani grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game.

Po želji je možen tudi ogled notranjosti. Popoldne bomo nadaljevali oglede v centru prestolnice na trgu Rossio s stolpom S. Justa (po načrtih Eiffla), videli bomo stolnico in grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, slavolok zmage in večino znamenitosti v bairru altu ali gornjem mestu in spodnjem mestu ali ciudade baixi ter se sprehodili po stari četrti Alafami. Vmes bo krajši odmor za kavo ali kosilo. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan / Cabo Da Roca – Sintra – Lizbona

Zajtrk. Krajša vožnja ob sončni obali skozi znano letovišče Estoril in Çascais do Skalnega rta (Cabo da Roca), kjer boste lahko dobili certifikat, da ste osvojili najbolj zahodno točko Evrope.

Nato sledi skok do lepega mesta Sintra, kjer vas čaka pravljični grad da Pena. Preostanek popoldneva bomo preživeli v Lizboni. Prosto za samostojne oglede, nakupe, počitek. Večerja bo v enem izmed tipičnih lizbonskih lokalov ob njihovi najbolj čaščeni glasbi FADO! Nočitev v hotelu.

8. dan / Algarve

Po zajtrku bomo zapustili Lizbono preko enega največjih mostov na svetu in se na drugem bregu reke Tejo vozili skozi ožgano pokrajino polno plutovcev, do najlepše in najbolj znane portugalske obale Algarve.

Na skrajnem jugo-zahodnem koncu celine bomo v Sagresu videli slavno navigacijsko šolo princa Henrika Pomorščaka, v mestu Lagos pa luko od koder so portugalski osvajalci začeli pluti po vseh morjih sveta. Zadnjo portugalsko noč bomo prespali ob tej čudoviti obali v enem izmed letovišč Monte Gordo, Altura ali Aldeia. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan / Andaluzija – Madrid

Zgodnji zajtrk. Nato se bomo vrnili v Španijo in sprva vozili po Andaluziji mimo Seville in Cordobe proti središču pirenejskega polotoka. Pozno popoldne bomo prispeli v Madrid.

Sledil bo krajši panoramski ogled španske prestolnice s kraljevo palačo, spomenikom Cervantesu, nogometnim stadionom Reala in drugimi znamenitosti. Večerja in nočitev v okolici Madrida.

10. dan / Zaragoza – Barcelona – Lloret de Mar

Zajtrk. Vožnja mimo Calatayuda do Zaragoze. Če bomo imeli čas, bomo naredili krajši postanek ob nenavadni katedrali. Nato nadaljevanje poti mimo Barcelone v Lloret de Mar. Večerja, nočitev.

11. dan / Lloret de Mar – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Poslovili se bomo od Katalonije in se ves dan vozili skozi Francijo. Po nočni vožnji po Italiji jutranji prihod v Slovenijo naslednji dan.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 8 x polpenzionov in 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x večerja v restavraciji,
 • vstopnine po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.V Belgijo in Luksemburg z obiskom Bruslja

V Belgijo in Luksemburg z obiskom Bruslja. Belgija spada med manjše evropske države, ima več uradnih jezikov in glavno mesto Bruselj. Znana po svoji arhitekturi, umetnosti, krasnih parkih in odličnih pivih, največji ladijski dvigalki na svetu,… Med belgijske specialitete spadata čokolada ter vaflji, najljubše jedi Belgijcev pa so školjke in francoski krompirček za katerega trdijo, da je njihov izum.


 • Program: v Belgijo in Luksemburg z obiskom Bruslja
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Schengen – Luksemburg

Iz izhodiščnega kraja sledi vožnja skozi karavanški predor v Avstrijo in Nemčijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta, Kaiserslauterna do Luksemburga. Tu bo prvi postanek Schengen, ki je bil zaradi svoje lege na tromeji Nemčija-Francija-Luksemburg prizorišče podpisa znane šengenske pogodbe.

Nato se bomo odpeljali v prestolnico velike vojvodine Luksemburg, ki je dolga stoletja imela zelo pomembno strateško lego in zato eno najmogočnejših trdnjav, ob kateri se je razvilo pisano mesto, ki nudi prostor tudi nekaterim ustanovam Evropske Unije. Po ogledu starega mestnega jedra na čelu s katedralo, mestno in nadvojvodsko palačo bo sledila namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Luksemburg – La Louviere – Ronquieres – Waterloo – Bruselj

Po zajtrku se bomo prav kmalu zapeljali v Belgijo in po vožnji mimo Arlona, Namurja in Charleroia, sprva v bližini mesta La Louviere občudovali največjo ladijsko dvigalo na svetu, ki je najnovejša pridobitev številnih belgijskih vodnih poti.

Sledili bomo vodnim potem, da bomo spoznali še naslednjo tehnično mojstrovino, in sicer nenavadno vlečno vzpetino za rečna plovila Ronquieres. Nato bomo po krajši vožnji že stali pred vrati belgijske prestolnice in z Levjega griča videli prizorišče slavne bitke pri Waterloo-ju, kjer se je končala Napoleonova vojaška kariera. Potem nas v Bruslju čakata hotel in večerja.

3. dan / Bruselj

Današnji dan bo v celoti posvečen Bruslju. Delno na panoramski vožnji in delno peš si bomo ogledali vse njegove najpomembnejše znamenitosti: veličastni Rotovž na čudovitem Velikem trgu obdanem s prekrasnimi meščanskimi hišami, dečka, ki lula (Maneken Pis), evropsko četrt, mogočno sodobno baziliko Sacré-Cœur, kraljevo in sodno palačo, itd.

Za nameček se bomo sprehodili po simbolu mesta – Atomiumu. Popoldne bomo imeli prosto. Poleg trgovin v centru mesta in nešteto gostišč s pivom (saj nobena država na svetu nima toliko različnih vrst piva kot Belgija), je enako pestra izbira čokoladnih slaščic in nenazadnje nas na ulicah čaka tudi originalni pečeni krompirček (pommes frites), ki so ga iznašli prav Belgijci. Večerja, nočitev.

4. dan / Bruselj – Gent – Brügge – Zeebrügge – Antwerpen

Po zajtrku bomo nadaljevali pot in v Gentu obiskali katedralo st. Bavo. V njej je slavni krilni oltar »Počastitev Božjega jagnjeta« – slikarska mojstrovina bratov van Eyck. Po krajši vožnji sledijo severne Benetke, kakor zaradi kanalov pravijo Brüggeu, ki slovi kot najlepše belgijsko mesto.

Pod 83 metrov visokim Belfriedom (mestnim simbolom) boste zagotovo navdušeni nad razgibano flamsko arhitekturo palač, cerkva in navadnih hiš, ki so zrasle ob trgih, ulicah in prekopih, in ki poleg tega skrivajo kopico zanimivih zgodb in legend. Popoldne se bomo odpeljali še do pristanišča Zeebrügge, da vidimo vsaj košček belgijske obale, nakar sledi vožnja po skrajnem severu Belgije do Antwerpna, kjer bomo po večerji prenočili.

5. dan / Antwerpen – Liege – Spa – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Antwerpen je že od vekomaj bil pomembno trgovsko središče in pristanišče ob reki Scheldi. Dvorec Steen, veličastna gotska katedrala, Mestna hiša, Veliki trg, Brabojev vodnjak in hiša slavnega flamskega slikarja Rubensa so osrednje priče njegove bogate dediščine.

Antwerpen je obenem tudi mesto diamantov, saj jih nikjer drugje ne prodajo več kot v Antwerpnu, kjer je njihova osrednja svetovna borza. Zato boste zlasti dame uživale na sprehodu mimo neštetih zlatarn, ki se utapljajo v bleščečem sijaju diamantov. Avtocesta nas bo nato odvedla do Liega in potem še do svetovno znanega zdravilišča Spa.

Med vrhovi Ardenov bomo zapustili Belgijo in po nočni vožnji skozi Nemčijo in Avstrijo v jutranjih urah prihodnjega dne prispeli v Slovenijo.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 4 x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino za Waterloo, Atomium in Gentski oltar,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Potovanje v Pariz in Disneyland Paris

Potovanje v Pariz in Disneyland Paris. Mesto ob reki Seni z obiskom katedrale Notre Dame, Louvra, Eifflovega stolpa, skupaj se podamo med umetnike na Montmartre ali pa enostavno dan preživimo v Disneyland Paris. Na poti se ustavimo še v Reimsu.


 • Program: potovanje v Pariz in Disneyland Paris
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Nemčija – nočna vožnja proti Franciji

Vožnja čez Avstrijo in Nemčijo. Nočna vožnja z vmesnimi postanki.

2. dan / vožnja proti Franciji – Champagne-Reims – Pariz

Vožnja po severovzhodni Franciji. Dopoldne bomo prispeli v glavno mesto pokrajine Champagne – Reims. Ogledali si bomo gotsko katedralo, spili kavico in se sprehodili po trgu. Nadaljevanje poti proti Parizu.

Popoldne sledi nastanitev v hotelu ter nekaj prostega časa za osvežitev. Zvečer vam ponujamo možnost vožnje z ladjo po reki Seni. Nočitev v hotelu.

3. dan / Pariz

Zajtrk. Današnji dan bomo namenili spoznavanju Pariza in njegovih znamenitosti: katedrala Notre Dame (veličastna cerkev z mračno notranjostjo in 90 m visokim zvonikom, s katerega je čudovit razgled), Slavolok zmage in Elizejske poljane (te so še danes prizorišče vseh pomembnih državnih obredov, pa naj bo to vojaška parada, zaključek kolesarske dirke, obletnica revolucije ali praznovanje naslova svetovnih prvakov v nogometu), Napoleonova grobnica ter drugo.

Opoldne nekaj prostega časa za kosilo. Popoldan lahko obiščete Louvre – največji muzej na svetu ali trdnjavo umetnosti, kot jo radi imenujemo, saj je v muzeju razstavljenih okoli 30.000 umetnin. Proti večeru se bomo ustavili še ob simbolu Pariza – Eiffelovem stolpu, ki je bil postavljen ob svetovni razstavi pred več kot stotimi leti. Sestavljen je iz več kot 15.000 kosov železa in je težak 7.000 ton. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan / Pariz – Pigalle – Montmartre – Francija – Nemčija

Po zajtrku vožnja do gradu Versailles, ki ga je dal zgraditi francoski sončni kralj Ludvik XIV. Čudoviti grad in urejen park vam bosta za vedno ostala v prijetnem spominu. Nato čas za nakup spominkov, za sprehod skozi četrt Pigalle in slikarsko četrt Montmartre.

Tisti, ki pa bi radi preživeli dan kot v pravljici, se lahko odločite za obisk največjega zabaviščnega centra v Evropi. Naj vas risani junaki vsaj za en dan odpeljejo v svet, o katerem ste vedno sanjali – Disneyland Paris! Pozno popoldne se bomo poslovili od Pariza ter se z nočno vožnjo in vmesnimi postanki odpravili proti Sloveniji.

5. dan / Avstrija – Izhodiščni kraj

Vožnja čez Avstrijo in prihod v izhodiščni kraj. Verjamemo, da vam bo potovanje v Pariz in Disneyland Paris ostal v zelo lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu ** v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnina na Eifflov stolp,
 • vožnjo z ladjo po Seni,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • dvorec Versailles in vrtovi,
 • Disneyland Paris in druge vstopnine, ki niso izrecno zapisane v programu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Provansa in Azurna obala s parfumi, sivko in morjem

Provansa in Azurna obala s parfumi, sivko in morjem. Pokrajina Provanse ima izredno dediščino, ostanke rimske antične arhitekture, templje, slavoloke, … Francoska Riviera – Azurna obala je področje, s plažami, visokimi alpskimi vrhovi, ugodno podnebje za gojenje rož in sivke ter industrijo parfumov,… Kraji: Monako, Grasse, Nica, Avignon, Orange, Arles, Cannes, Aix-en-Provence in še kaj.


 • Program: Provansa in Azurna obala s parfumi, sivko in morjem
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Italija

Vožnja mimo Celja, Ljubljane do mejnega prehoda Fernetiči. Nočna vožnja z vmesnimi postanki po severni Italiji mimo Trsta, Benetk…

2. dan / Azurna obala – Nica – Grasse – Avignon

Jutranji prihod na Azurno obalo; nadaljevanje poti do kneževine Grimaldijev – Monaka. Sprehodili se bomo do knežje palače, katedrale, casina, vozili po progi formule 1 do pristanišča, mimo luksuznih hotelov polnih bogatašev z dragimi avtomobili, …

Sledi vožnja do Nice ter panoramski ogled mesta: trg Massena, Promenade de Anglais, … Možen tudi sprehod do živilskega trga, ki je prava paša za oči. Po prostem času se bomo odpeljali naprej do kraja Grasse, ki je središče parfumarstva na svetu. Tam si bomo ogledali eno izmed najbolj cenjenih parfumerij. Po ogledu bomo nakupovali prave parfume po zelo ugodnih cenah.

Pot bomo nadaljevali proti čudoviti Provansi do njene prestolnice – Avignon-a; zgodovinsko zelo pomembnega mesta, polnega mogočnih rimskih in srednjeveških stavb, trgov, obzidja, … Nastanitev v hotelu, večerja. Po večerji sprehod po mestu ter spoznavanje njegove duše in harmonije.

3. dan / Avignon – Orange – Avignon

Zajtrk. Jutranji ogled mestnega jedra, papeževe palače, parka, mostu… Prosto za samostojno pohajkovanje po mestu. Popoldan se bomo odpravili do trinadstropnega akvadukta Pont du Gard, ki se vzpenja čez reko Gardon, zazidan pa je bil iz masivnih kamnov brez malte. Lahko se popeljete po spodnjem nadstropju, lahko prečkate streho 50 m nad vodo ali pa opazujete lepo gozdnato pokrajino okrog mostu.

Pot bomo nadaljevali do kraja Orange, v katerem se nahajata rimsko gledališče in slavolok zmage iz 1.st.pr.n.št. Nekaj časa prosto. Povratek v Avignon, večerja, nočitev.

4. dan / Avignon – Arles – Aix-en-Provence – Cannes – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Vožnja do mesta Arles, ki je bilo živahno rečno pristanišče in duhovna prestolnica Provanse. Ogledali si bomo mesto z amfiteatrom in gledališčem s kar 12.000 sedeži iz 1. st.

Pot bomo nadaljevali mimo Aix- en-Provence, mesta pisatelja Emila Zolaja, proti Azurni obali do Cannesa, mesta festivalov ter se ustavili ob festivalni dvorani. Vožnjo bomo nadaljevali z vmesnimi postanki proti Sloveniji in se v kraje odhoda vrnili v jutranjih urah naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino v papeževo palačo v Avignonu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • most Saint Benezet  v Avignonu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni

Na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni. Nizozemska je država diamantov z malo kmetijskimi površinami, kolesarskimi stezami, velikimi umetniki, kanali, mostovi, mlini na veter, tulipani, … Največja mesta so: Amsterdam, Den Haag, Utrecht in Delft. Ogledali si bomo: Keukenhof, Amsterdam, Aalsmeer, Haag,…


 • Program: na Nizozemsko z avtobusom za 6 dni
 • Trajanje, prevoz: 6 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod iz izhodiščnega kraja ter nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

2. dan / Nizozemska – Keukenhof – Amsterdam

Jutranji prihod na Nizozemsko. Mimo cvetličnih polj se bomo pripeljali do kraja Lisse. V Keukenhofu si bomo ogledali znamenito razstavo cvetja. Vsako leto se arhitekti in vrtnarji ustvarjalno izražajo skozi kreacije s šestimi milijoni cvetic.

Nastanili se bomo v hotelu v bližini mesta. Po krajšem počitku se bomo odpravili v Amsterdam in si informativno ogledali nekatere znamenitosti. Mesto je zgrajeno ob številnih kanalih, zato se bomo po le-teh popeljali z ladjico (doplačilo), si ogledali brusilnico diamantov (postopek rezanja, brušenja in vgrajevanja diamantov), Rijks muzej, kraljevo palačo in trg Dam. Sprehod skozi vedno zanimivo četrt »rdečih lučk«. Vrnitev do prenočišča in nočitev.

3. dan / Amsterdam – Aalsmeer – Haag

Po zajtrku se bomo napotili v bližnji Aalsmeer na ogled borze cvetja. Pot nadaljujemo proti mestu Haag. Ogledali si bomo center mesta ob jezeru Viver: palačo Binnenhof, Mauritshuis z znano zbirko likovnih del, cerkev sv. Jakoba, kraljevo palačo, mednarodno sodišče v okviru OZN ter stalno mednarodno sodišče.

V bližini je tudi Schevenningen, znano obmorsko letovišče. Ustavili se bomo v parku Madurodam, kjer so na ogled znamenitosti Nizozemske v miniaturi.  Prosto za samostojno potepanje. Nočitev.

4. dan / Haag – Zaanse Schans – Volendam

Po zajtrku sledi vožnja do tipične nizozemske vasice Zaanse Schans, kjer se bomo med tradicionalnimi mlini in obrtnimi delavnicami seznanili z izdelavo cokel, sira in znamenito poslikavo keramike »Delfts blauw«.

Naslednji postanek bo v eni izmed sirarn, kjer bomo spoznali proizvodnjo sira in tega degustirali ob pokušnji ribezovega vina, domače gorčice in piškotov. V bližnji idilični ribiški vasici Volendam bomo občudovali lesene ribiške hiše, ladje in pomole. Nočitev.

5. dan / Amsterdam – Nemčija – Avstrija

Po zajtrku vožnja do Amsterdama. Dan bo namenjen individualnemu raziskovanju mestnih znamenitosti in nakupom. Amsterdam je nedvomno mesto muzejev in obisk mesta ni popoln, če ne obiščite vsaj kakšnega izmed najznamenitejših, kot so: Rijksmuseum, Van Goghov muzej, muzej moderne umetnosti Stedelijk, hišo Ane Frank… Popoldan vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji.

6. dan / Izhodiščni kraj

V izhodiščni kraj bomo prispeli v dopoldanskih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 3 x polpenzion v hotelu 3* v okolici Amsterdama  v dvoposteljni sobi,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • vstopnine po programu: Rijksmuzeum, Mlin na veter, Van Goghov muzej, Rembrandtova hiša,  hiša Anne Frank, Kraljeva palača,  Borza cvetja, vožnja z ladjico, Keukenhof.
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Opomba: Pridržujemo si pravico menjave vrstnega reda ogledov zaradi odpiralnih časov muzejev, prireditev ter morebitne gneče zavoljo kvalitetnejše izvedbe programa.


Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.Dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam

Dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam. Köln je četrto mesto v Nemčiji z zanimivosti kot so: katedrala, pivo Kölsch, muzej čokolade Imhoff-Stollwerck in kolonjska voda. Amsterdam slovi po mnogih vodnih kanalih. Znamenitosti mesta, ki jih bomo obiskali: brusilnica diamantov, muzejska četrt, sprehod po kanalih, muzejska vasica Saanse Schans, znameniti trg Dam, Ribiška vasica Volendam,…


 • Program: dve prestolnici malo drugače z nami v Köln in Amsterdam
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Avstrija – Nemčija

Odhod iz izhodiščnega kraja v večernih urah.

2. dan / Köln

V opoldanskem času bomo prispeli v Köln. Najprej se bomo zapeljali v center mesta, kjer nas bo čakalo kosilo. Namestili se bomo v hotel. Popoldan bomo namenili za spoznavanje mestnih znamenitosti. Ogledali si bomo znano Kölnsko katedralo, se povzpeli na stolp in si pogledali zakladnico.

Da bomo mesto videli s ptiče perspektive, se bomo preko reke Ren zapeljali z gondolo, ki je bila narejena kot prva gondola čez reko v Evropi. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, spoznali izvor kolonske vode in druge zgodbe mesta. Na koncu se bomo ustavili na otoku reke Ren ob olimpijskem muzeju in muzeju nemškega športa. Tam se bomo oglasili v znanem muzeju čokolade. Po prostem času bomo imeli večerjo. V hotel se bomo vrnili s metrojem.

3. dan / Köln – Amsterdam

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti Nizozemski do Amsterdama. Obiskali bomo znano brusilnico diamantov. Spoznali bomo njihove vrste, slavne reze, ter njihovo vrednost. Sprehodili se bomo po muzejski četrti do enega izmed kanalov. Prepredenost mesta s kanali, zanimive ozke in visoke hiše ter glavne mestne znamenitosti bomo opazovali s kanalske ladje.

Po kosilu bomo spoznali njegovo bližnjo okolico. Ogledali si bomo muzejsko vasico Saanse Schans, kjer še obratuje nekaj mlinov na veter. Spoznali bomo tudi notranjost slavnega mlina,, Maček” Na kavo se bomo zapeljali po polderju do slikovite ribiške vasice Volendam. Namestili se bomo v hotel. Po večerji se bomo odpravili v mesto, do znamenitega trga Dam, do židovske četrti, do znamenite ,,rdeče ulice” prosti čas bo namenjen večernim nakupom, zabavi… nočitev v hotelu.

4. dan / Amsterdam – Wurzburg – Izhodiščni kraj

Po zgodnjem zajtrku vožnja skozi Nemčijo proti Sloveniji. Ustavili se bomo v zanimivem mestu Wurzburg. Mesto se nahaja na približno polovici poti v domovino. Naredili bomo kratek ogled mestnih znamenitosti ter sprehod končali s dobrim kosilom. Povratek v Slovenijo.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v Kölnu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v bližnji okolici Amsterdama,
 • 5 obrokov (3 kosila, 2 večerji),
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: katedrala in zakladnica, gondola, muzej čokolade, brusilnica diamantov, vožnja s ladjico po kanalih Amsterdama, mlin na veter, vožnja s metrojem v Kölnu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacija potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja,  odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.V London za 3 dni z letalom: Big Ben, Tower of London

Potovanje v London za 3 dni z letalom. London očara z ogledi: Big Ben, Covent Garden, Camden Town, Greenwich, Westminster, Oxford Street, Tower of London, Tower Bridge, Hyde Park, Piccadilly in še veliko več je mesto kraljeve družine.


 • Program: v London za 3 dni z letalom
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus – letalo
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – letališče – London

Zgodaj zjutraj se bomo zbrali na dogovorjenem mestu in se z avtobusom odpeljali do izbranega letališča. Sledi let z izbranim letalskim prevoznikom (pijača in hrana med letom nista vključeni, lahko pa jih kupite na letalu), ki traja okoli 2 uri.

Po pristanku na enem izmed londonskih letališč in mejnih formalnostih se bomo odpeljali do mesta (vožnja traja približno 1,5 do 2h), v mestu pa nas čaka panoramska vožnja, ki nas bo seznanila z glavnimi znamenitostmi velemesta: the Tower of London, Tower Bridge (foto postanek), katedrala sv. Pavla, parlament, Westminstrska opatija, Hyde Park, Harrods, Piccadilly, itd.

Pozno popoldan se bomo namestili v hotelu v širšem centru, saj smo prepričani, da je dobra lokacija hotela ključna za optimalno izvedbo izleta v London. Zvečer se bomo po želji sprehodili do predela, kjer je več pubov in restavracij in si privoščili večerjo ali pijačo. Sledi nočitev.

2. dan / London

Po zgodnjem kontinentalnem zajtrku (kruh, maslo, marmelada, sok, žitarice, kava in čaj – angleški zajtrk s slanino in jajci za doplačilo) nas čaka pravo odkrivanje čarov Londona: vožnja s podzemno železnico do Greenwicha (ura vožnje) in sprehod mimo Kraljevega pomorskega kolidža ter Pomorskega muzeja do znamenitega observatorija, kjer si bomo pogledali tisto, kar določa čas celotnemu planetu.

Sledi prosti čas na tržnici za kakšen nakup, prigrizek ali skodelico čaja. V mesto se bomo vračali po enaki poti ali pa se bomo (doplačilo na kraju samem) popeljali po Temzi, kar je enkratno doživetje, saj ladja pluje mimo nekdanjih dokov največjega pristanišča na svetu, kjer so danes urejena luksuzna stanovanja in poslovne zgradbe.

Popoldne bomo namenili prostemu času za kosilo in nakupe na znameniti ulici Oxford Street ali Camden Town, zaradi katerega je London ,, cool” mesto. Nato pa se podali do južnega Kensingtona, kjer si bomo ogledali enega od treh znamenitih muzejev (brezplačni vstop): Naravoslovni muzej, Muzej znanosti in Muzej Viktorije in Alberta (umetnost in umetna obrt). Namesto tega lahko obiščemo znamenito veleblagovnico Harrods.

Sledi vožnja s podzemno železnico ali avtobusom do Baker Street-a (kjer je živel Sherlock Holmes), kjer obiščemo svetovno znani muzej voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo ob prijavi). Večer nas bo vodili v srce West Enda – Piccadilly Circus in Leicester Square, kjer si bomo privoščili večerjo – izbira restavracij in pubov je res pestra. Po vseh teh doživetjih bo kar težko verjeti, da naše potovanje v London traja komaj dva dni. Sledi nočitev.

3. dan / London – letališče – Izhodiščni kraj

Po zajtrku bomo shranili prtljago v hotelu in se z javnim prevozom (doplačilo na mestu samem) podali v center mesta, kjer se bomo sprehodili po Westminstru in odkrivali zgodbe o britanski monarhiji, poslikali mogočne stražarje konjenike in tiste elegantne možice s črnimi kučmami, ki se menjavajo pred Buckinghamsko palačo.

Sledi še sprehod do Trafalgarskega trga, kjer se bomo poklonili hrabremu admiralu Nelsonu, nato še do četrti Covent Garden, kjer se zmeraj kaj dogaja (poulični glasbeniki, akrobati), kjer bo prosto za zgodnje kosilo oziroma nakupe (trgovinic je ogromno). Polni vtisov se vrnemo v hotel, kjer poberemo prtljago. Udobni angleški avtobus nas bo zapeljal do letališča, od koder bomo po varnostnem pregledu in prostem času za zadnje nakupe poleteli proti bližnjim krajem (letališče ob vrnitvi se lahko razlikuje od izhodiščnega).

Sledi še prevoz do domačega kraja in tako se bo vtisov polni izlet v London z agencijo Oliver Turizem zaključil, mi pa si bomo zaželeli: »See you next time, cheers!« London je ogromen in zahteva ogromno energije, a enostavno navduši, zato pri naši agenciji pritrjujemo staremu reku: »Ko se je človek utrudil Londona, se je utrudil življenja, saj je v Londonu vse, kar življenje lahko ponudi!«


Pomembno: program je vezan na kombinacijo letov Srednja Evropa – London zjutraj in London – Srednja Evropa pozno popoldan. V primeru kasnejših letov se program ustrezno spremeni (doda ali odvzame se kakšen ogled, a ničesar bistvenega). Izvedba se prilagaja tudi danostim v mestu – prometu in drugim dejavnikom, kot je na primer datum, ko poteka menjava kraljeve straže (vsak drugi dan), zato si pridržujemo spremembo vrstnega reda ogledov, da program ostane vsebinsko neokrnjen.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • povratno letalsko vozovnico z nizko-cenovnim prevoznikom do Londona,
 • avtobusni transfer do izbranega letališča,
 • letališka transferja v Londonu,
 • približno 3-urna krožna vožnja ob prihodu,
 • 2 x nočitev s kontinentalnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične (3*) kategorije v širšem središču mesta,
 • zunanje oglede z odličnim slovenskim vodenjem,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • javni prevoz v Londonu,
 • muzej voščenih lutk,
 • ladja po Temzi,
 • angleški zajtrk,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Cena ne zajema tistega, kar ni zajeto v postavki vključenih storitev, zgoraj naštetih doplačil, hrane in pijače (povprečna poraba v treh dneh je okoli 50 GBP/osebo).

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni.