Celovec, Belo jezero in Grossglockner – Veliki Klek, 2 dni

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Celovec, Belo jezero in Grossglockner-Veliki Klek, 2 dni. Celovec je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške. Belo jezero je eno izmed večjih koroških jezer ter zdraviliško središče. Grossglockner – Veliki Klek je najvišja gora Avstrije z najlepšo gorsko cesto po kateri se bomo zapeljali tudi mi.

Celovec, Belo jezero in Grossglockner-Veliki Klek, 2 dni. Celovec je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške. Belo jezero je eno izmed večjih koroških jezer ter zdraviliško središče. Grossglockner – Veliki Klek je najvišja gora Avstrije z najlepšo gorsko cesto po kateri se bomo zapeljali tudi mi.

 • Program: potovanje Celovec, Belo jezero in Glossglockner – Veliki Klek
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Celovec – Belo jezero – Mallnitz

Vožnja po Dravski dolini mimo Dravograda do Celovca.  Med sprehodom po starem mestu si bomo ogledali Rotovž s trgom, ki ga varuje celovški zmaj, stolnico in  ožje mestno središče s spomenikom Marije Terezije. V deželnem muzeju se nahaja Knežji kamen, katerega bomo lahko videli skozi okno.

Pot bomo nadaljevali mimo Celovca, Špitala do Belega jezera. Jezero meri v dolžino 11,6 km in obsega 6,5 km2 velja za kopanje najbolj čisto jezero v Alpah, saj ima njegova voda kakovost pitne vode. Zaradi geografske lege je tu že čutiti južni, mediteranski vpliv na rastje. Poleti se jezero segreje na 26°C, saj je za vzhodni in zahodni del doline Sonnenhochtal značilna mila in zdravilna klima. Prvinski jezerski bregovi so v dveh tretjinah popolnoma naravni in nepozidani. Naravne idile ne motita ne onesnaženje niti tranzitni promet.

Z ladjo se bomo popeljali po jezeru, nekatere slikovite poti pa bomo prehodili.  Po dolini reke Bele (Möll) bomo prispeli do gorske vasi  Mallnitz, kjer se bomo namestili  v penzion, ki je poznan po domačnosti. Sledila bo večerja. Nočitev.

2. dan / Heiligenblut – Grossglockner – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Vožnja do vasi Heiligenblut. Ogled gotske cerkve in poznogotskega krilnega oltarja, ki je delo Michaela Pacherja. Cerkev je na vhodu na alpsko cesto in hrani relikvijo svete rešnje  krvi.  

Z avtobusom bomo nadaljevali vzpon po “Grossglocknerski in ledeniški cesti” do razgledne ploščadi Franca Jožefa, ki je kar 2.369 m nad morjem. Lahko se boste sprehodili skozi tunele in po sprehajalnih poteh. Občudovali boste najvišji vrh Avstrije in si ogledali predstavitveni film, zbirke in po želji še energetske točke. Možen spust do ledenika Pasterica z železnico. Med povratkom se bomo ustavili v restavraciji za pozno kosilo. Domov bomo prispeli v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 polpenzion v penzionu, dvoposteljne sobe,
 • kosilo ob povratku domov,
 • vožnjo z ladjico in vstopno takso na Grosslockner,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • spust do ledenika,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti