Izlet Avstrijska Koroška

Povpraševanje

Izlet avstrijska Koroška, 1 dan.To je v zgodovinskem smislu izjemno pomembna dežela, saj se je tu razvila prva slovanska državna tvorba Karantanija. V srednjem veku je bila gosto posejana z gradovi in samostani ter vrsto malih trgovskih mest, ki so pogosto nespremenjena dočakala današnje dni. Na nas čakajo ostanki gradu Hoch Osterwitz, Gosposvetsko polje, Gospa sveta, Minimundus, Vrbsko jezero, …

Izlet avstrijska Koroška. To je v zgodovinskem smislu izjemno pomembna dežela, saj se je tu razvila prva slovanska državna tvorba Karantanija. V srednjem veku je bila gosto posejana z gradovi in samostani ter vrsto malih trgovskih mest, ki so pogosto nespremenjena dočakala današnje dni. Na nas čakajo ostanki gradu Hoch Osterwitz, Gosposvetsko polje, Gospa sveta, Minimundus, Vrbsko jezero, …


  • Program: Izlet avstrijska Koroška
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja po Dravski dolini do Dravograda in nadaljevanje poti po Avstriji, mimo Velikovca do Hoch Osterwitz-a, kjer se bomo sprehodili skozi 14 utrdbenih vrat in si ogledali istoimenski slikoviti grad na 160 m visoki skali.

Nato vožnja proti Celovcu in vmes postanek na Gosposvetskem polju pri Vojvodskem prestolu, kraju starodavnega kronanja vojvod. Gre za preprost in hkrati veličasten prestol, sestavljen iz lašt, najverjetneje vzetih iz razvalin noriškega mesta Virunum, ki se je nahajalo v bližini.

Po ogledu prestola in romarske cerkve Gospa Sveta, vožnja do bližnjega Minimundusa, kjer so postavljene makete svetovnih znamenitosti. Tukaj se lahko sprehodite med arhitekturnimi čudesi od Evrope do Avstralije in Južne Amerike.

Sledi panoramska vožnja okoli Vrbskega jezera. Postanek na polotoku pri cerkvici Maria Wörth. Polni raznovrstnih vtisov se bomo vračali proti Sloveniji, kjer nam bodo na kmečkem turizmu postregli s koroškim kosilom. Sledi še vožnja po Dravski dolini proti domu.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine: grad Visoka Ostrovica, Minimundus in Gospa Sveta,
  • kosilo,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti