Izlet Velika planina in Kamnik

Povpraševanje

Izlet Velika planina, Kamnik, Tunjice za en dan. Velika planina je ime čudovite visokogorske planote z naravnimi znamenitostmi. Na njej so pastirji zgradili več pastirskih naselij, ki so zaščitni znak planote. Mehke zelene trate so dale idealne pogoje za letno pašo govedi. Na izletu bomo spoznali srednjeveški Kamnik in Tunjice s cerkvijo.

Izlet Velika planina in Kamnik. Velika planina je ime čudovite visokogorske planote z naravnimi znamenitostmi. Na njej so pastirji zgradili več pastirskih naselij, ki so zaščitni znak planote. Mehke zelene trate so dale idealne pogoje za letno pašo govedi. Na izletu bomo spoznali srednjeveški Kamnik in Tunjice s cerkvijo.


 • Program: Izlet Velika planina in Kamnik
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Pot nas bo vodila iz izhodiščnega kraja mimo Celja, Vranskega in nato skozi slikovito Tuhinjsko dolino mimo Kamnika v dolino Kamniške Bistrice. Kamniška Bistrica je 33 km dolga reka, prava alpska lepotica, ki izvira v jezercu ob planinski koči v Kamniški Bistrici.

Z nihalko, nato pa še s sedežnico se bomo povzpeli na Veliko planino. To je največja planota Kamniških Alp z velikimi planinskimi pašniki in pastirskimi stanovi, ki so arhitekturno značilni za to območje. Sprehodili se bomo med stanovi do kapelice Marije Snežne, si po želji ogledali planšarski muzej ali se ustavili pri pastirjih in poskusili kislo mleko, sir ali zdravilne napitke.

V opoldanskih urah bomo zapustili planino in se zapeljali do bližnjega gostišča na kosilo. Po počitku bomo pot nadaljevali na Tunjice, ki so idilična vas v bližini Kamnika ob vznožju Kamniških Alp. Znane so po baročni romanski cerkvi sv. Ane, ki jo je dal zgraditi komendski župnik Peter Pavel Glavar med 1762 in 1766.

Po ogledu cerkve se bomo odločili za eno od možnosti nadaljevanja programa. V bližini cerkve se sredi mešanega gozda nahaja naravni zdravilni gaj, ki nudi naravno zdravljenje na točkah, kjer na površje privre več energijskih vrelcev. Vsak od njih ima poseben zdravilni učinek na enega ali več organskih sistemov človekovega telesa. Tisti, ki se boste odločili za obisk zdravilnega parka, boste odšli na strokovno vodeni ogled.

Drugi pa se bomo odpeljali v Kamnik, ki se ponaša z bogato zgodovino. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po srednjeveškem mestnem jedru do Malega gradu z romansko kapelo, kjer bomo slišali legendo o Veroniki. V frančiškanskem samostanu in cerkvi sv. Jakoba si bomo ogledali kapelo Božjega groba, odlično delo mojstra Plečnika. Nato se bomo vrnili na Tunjice po udeležence, ki so bili na ogledu zdravilnega parka. Sledi pot proti izhodiščnemu kraju.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vožnja z nihalko in sedežnico na Veliko Planino,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • kosilo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

 • vstopnino v naravni zdravilni park,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

No Fields Found.

Podobni izleti