Izlet Trubarjeva domačija in dežela Petra Klepca

Povpraševanje

Trubarjeva domačija in dežela Petra Klepca, 1 dan. Pridružite se nam in odpravili se bomo na Trubarjevo domačijo v Rašico in v deželo Petra Klepca. Peter Klepec je legendarna oseba Zgornje kolpske doline, po izročilu osilniški domačin nenavadne moči, ki je iz doline pregnal Turke. V kraju Osilnica se boste lahko preizkusili v igrah Petra Klepca.

Izlet Trubarjeva domačija in dežela Petra Klepca. Pridružite se nam in odpravili se bomo na Trubarjevo domačijo v Rašico in v deželo Petra Klepca. Peter Klepec je legendarna oseba Zgornje kolpske doline, po izročilu osilniški domačin nenavadne moči, ki je iz doline pregnal Turke. V kraju Osilnica se boste lahko preizkusili v igrah Petra Klepca.


  • Program: Izlet Trubarjeva domačija in dežela Petra Klepca
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja v smeri Ljubljane do Rašice z vmesnim postankom za osvežitev. V Rašici bomo obiskali Trubarjevo domačijo. Trubarjeva domačija obsega spominsko hišo s spominsko sobo in mlinom, žago venecijanko, ki stoji na otoku ter gospodarsko poslopje. V njem je iz hleva nastala krčma, iz skednja je nastala galerija Skedenj, na podstrešju nad galerijo je Trubarjeva čitalnica, v prejšnji kašči pa je sedaj sprejemnica in prodajalna spominkov.

Vse tri zgradbe stojijo na mestu, na katerem je stala Trubarjeva rojstna hiša z mlinom in žago, vendar so ti objekti novejšega datuma – stari kakih 200 let – in torej ne gre za objekte izpred 500 let, ko se je rodil Primož Trubar. Trubarjeva rojstna hiša je bila lesena bajta, ki jo je že v Trubarjevem času pozobal zob časa, najbrž v podobi ognja. Zaradi pogostih turških vpadov, Trubar jih omenja prav v vseh svojih delih, so prebivalci teh krajev živeli v veliki revščini. Voden ogled.

Pot bomo nadaljevali do dežele ob Kolpi, od koder izvira tudi po legendi Peter Klepec, katerega je opisoval France Bevk. Obiskali bomo kraj Osilnico, kjer se ob Kolpi nahaja športno zabavni park. V adrenalinskem parku bomo preizkušali svoje zmožnosti. Preizkusili se bomo v igrah Petra Klepca (hoja po hoduljah, streljanje s fračo…). Aktivnosti bomo končali s piknikom in se pozno popoldan odpeljali nazaj v izhodiščni kraj.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • prevoz z avtobusom po programu,
  • ogled Trubarjeve domačije z mlinom in žago,
  • aktivnosti v parku,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Avtor naslovnice: Boštjan Podlogar

No Fields Found.

Podobni izleti