Izlet Belgija in Luksemburg

Povpraševanje

V Belgijo in Luksemburg z obiskom Bruslja. Belgija spada med manjše evropske države, ima več uradnih jezikov in glavno mesto Bruselj. Znana po svoji arhitekturi, umetnosti, krasnih parkih in odličnih pivih, največji ladijski dvigalki na svetu,… Med belgijske specialitete spadata čokolada ter vaflji, najljubše jedi Belgijcev pa so školjke in francoski krompirček za katerega trdijo, da je njihov izum.

Izlet Belgija in Luksemburg. Belgija spada med manjše evropske države, ima več uradnih jezikov in glavno mesto Bruselj. Znana po svoji arhitekturi, umetnosti, krasnih parkih in odličnih pivih, največji ladijski dvigalki na svetu,… Med belgijske specialitete spadata čokolada ter vaflji, najljubše jedi Belgijcev pa so školjke in francoski krompirček za katerega trdijo, da je njihov izum.


 • Program: Izlet Belgija in Luksemburg
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Schengen – Luksemburg

Iz izhodiščnega kraja sledi vožnja skozi karavanški predor v Avstrijo in Nemčijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta, Kaiserslauterna do Luksemburga. Tu bo prvi postanek Schengen, ki je bil zaradi svoje lege na tromeji Nemčija-Francija-Luksemburg prizorišče podpisa znane šengenske pogodbe.

Nato se bomo odpeljali v prestolnico velike vojvodine Luksemburg, ki je dolga stoletja imela zelo pomembno strateško lego in zato eno najmogočnejših trdnjav, ob kateri se je razvilo pisano mesto, ki nudi prostor tudi nekaterim ustanovam Evropske Unije. Po ogledu starega mestnega jedra na čelu s katedralo, mestno in nadvojvodsko palačo bo sledila namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Luksemburg – La Louviere – Ronquieres – Waterloo – Bruselj

Po zajtrku se bomo prav kmalu zapeljali v Belgijo in po vožnji mimo Arlona, Namurja in Charleroia, sprva v bližini mesta La Louviere občudovali največjo ladijsko dvigalo na svetu, ki je najnovejša pridobitev številnih belgijskih vodnih poti.

Sledili bomo vodnim potem, da bomo spoznali še naslednjo tehnično mojstrovino, in sicer nenavadno vlečno vzpetino za rečna plovila Ronquieres. Nato bomo po krajši vožnji že stali pred vrati belgijske prestolnice in z Levjega griča videli prizorišče slavne bitke pri Waterloo-ju, kjer se je končala Napoleonova vojaška kariera. Potem nas v Bruslju čakata hotel in večerja.

3. dan / Bruselj

Današnji dan bo v celoti posvečen Bruslju. Delno na panoramski vožnji in delno peš si bomo ogledali vse njegove najpomembnejše znamenitosti: veličastni Rotovž na čudovitem Velikem trgu obdanem s prekrasnimi meščanskimi hišami, dečka, ki lula (Maneken Pis), evropsko četrt, mogočno sodobno baziliko Sacré-Cœur, kraljevo in sodno palačo, itd.

Za nameček se bomo sprehodili po simbolu mesta – Atomiumu. Popoldne bomo imeli prosto. Poleg trgovin v centru mesta in nešteto gostišč s pivom (saj nobena država na svetu nima toliko različnih vrst piva kot Belgija), je enako pestra izbira čokoladnih slaščic in nenazadnje nas na ulicah čaka tudi originalni pečeni krompirček (pommes frites), ki so ga iznašli prav Belgijci. Večerja, nočitev.

4. dan / Bruselj – Gent – Brügge – Zeebrügge – Antwerpen

Po zajtrku bomo nadaljevali pot in v Gentu obiskali katedralo st. Bavo. V njej je slavni krilni oltar »Počastitev Božjega jagnjeta« – slikarska mojstrovina bratov van Eyck. Po krajši vožnji sledijo severne Benetke, kakor zaradi kanalov pravijo Brüggeu, ki slovi kot najlepše belgijsko mesto.

Pod 83 metrov visokim Belfriedom (mestnim simbolom) boste zagotovo navdušeni nad razgibano flamsko arhitekturo palač, cerkva in navadnih hiš, ki so zrasle ob trgih, ulicah in prekopih, in ki poleg tega skrivajo kopico zanimivih zgodb in legend. Popoldne se bomo odpeljali še do pristanišča Zeebrügge, da vidimo vsaj košček belgijske obale, nakar sledi vožnja po skrajnem severu Belgije do Antwerpna, kjer bomo po večerji prenočili.

5. dan / Antwerpen – Liege – Spa – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Antwerpen je že od vekomaj bil pomembno trgovsko središče in pristanišče ob reki Scheldi. Dvorec Steen, veličastna gotska katedrala, Mestna hiša, Veliki trg, Brabojev vodnjak in hiša slavnega flamskega slikarja Rubensa so osrednje priče njegove bogate dediščine.

Antwerpen je obenem tudi mesto diamantov, saj jih nikjer drugje ne prodajo več kot v Antwerpnu, kjer je njihova osrednja svetovna borza. Zato boste zlasti dame uživale na sprehodu mimo neštetih zlatarn, ki se utapljajo v bleščečem sijaju diamantov. Avtocesta nas bo nato odvedla do Liega in potem še do svetovno znanega zdravilišča Spa.

Med vrhovi Ardenov bomo zapustili Belgijo in po nočni vožnji skozi Nemčijo in Avstrijo v jutranjih urah prihodnjega dne prispeli v Slovenijo.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 4 x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino za Waterloo, Atomium in Gentski oltar,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti