Izlet grad Miramare Oglej in Benetke

Povpraševanje

V Italijo: grad Miramare, Gradež, Oglej, Benetke, 2 dni. Gradež je mesto in pristanišče v italijanski deželi Furlaniji, sredi Gradeške lagune. V mestu Oglej, so na ogled ostanki rimskega foruma, … Benetke so sestavljene iz 118-ih otokov, 175-ih kanalov in številnih mostov. Privlačne znamenitosti mesta so: Trg svetega Marka, most Rialto, otok Murano s svojimi steklarskimi delavnicami, Doževa palača,…

Izlet grad Miramare Oglej in Benetke

Gradež je mesto in pristanišče v italijanski deželi Furlaniji, sredi Gradeške lagune. V mestu Oglej, so na ogled ostanki rimskega foruma, … Benetke so sestavljene iz 118-ih otokov, 175-ih kanalov in številnih mostov. Privlačne znamenitosti mesta so: Trg svetega Marka, most Rialto, otok Murano s svojimi steklarskimi delavnicami, Doževa palača,…


 • Program: Izlet v Gradež, grad Miramare, Oglej in Benetke
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Sežana – Miramare – Gradež – Oglej – Doberdob – Lido di Jesolo 

Odhod iz izhodiščnega kraja do Sežane in nato do gradu Miramare. Ogledali si bomo čudovit dvorec, ki je obdan s parkom in je bil sanjsko prebivališče Maksimiljana Habsburškega.

Po ogledu se bomo zapeljali mimo industrijskega mesta Tržiča (Monfalcone) do Gradeža (Grado), ki je znan kot “Otok sonca”, saj sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Ogledali si bomo tamkajšnjo cerkev nato pa vožnjo nadaljevali do Ogleja (Aquileia), sedeža oglejskih patriarhov. V lepo ohranjeni Poponovi baziliki si bomo ogledali stare talne mozaike, ki nam bodo približali zgodbe Stare zaveze. Po želji sprehod do ostalih pozno antičnih in srednjeveških razvalin, ki so raztresene po mestu.

Nato se bomo zapeljali do Doberdoba oziroma planote na kateri se nahaja kostnica padlih italijanskih vojakov v času soške fronte. Po kratki vožnji bomo prispeli v beneško letovišče Lido di Jesolo, kjer se bomo namestili v hotel. Večerja v hotelu. Prosti čas za odkrivanje letoviškega mesta in njegovih neskončnih peščenih plaž. Nočitev.

2. dan / Benetke – Punta Sabbioni – osrčje Benetk – Punta Sabbioni – Izhodiščni kraj

Zajtrk. V kraju Punta Sabbioni se bomo vkrcali na ladjo in se zapeljali do osrčja Benetk. Ogledali si bomo Markov trg, Doževo palačo, zvonik, prokuratorske palače, znamenito cerkev Maria della Salutte; se sprehodili do mostu vzdihljajev ter do slavnega mostu Rialto, ki prečka kanal Grande.

Obiskali bomo tudi proizvodnjo poznanega muranskega stekla. Spoznali bomo tehnologijo in tehnike beneškega steklarstva. Po prostem času se bomo vkrcali na ladjo in se vrnili do Punta Sabbioni. Povratek proti Sloveniji.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnine Miramare, Oglej,
 • povratno vožnjo z ladjico iz Punta Sabbioni do centra Benetk in nazaj,
 • mestno takso za Benetke,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti