Izlet Benetke in otok Burano

Povpraševanje

Izlet Benetke in otok Burano, 1 dan. Edinstveno mesto Benetke, kjer bomo obiskali beneško Laguno in otok Burano, spoznali kulturo mesta in njegove znamenitosti, ki čakajo na vas. Benetke so sestavljene iz 118 otokov, 175 kanalov in številnih mostov, ki so bili sprva narejeni iz lesa, sedaj pa so jih nadomestili z kamnitimi. Privlačne znamenitosti mesta so: Trg svetega Marka, most Rialto, Doževa palača, …

Izlet Benetke in otok Burano. Edinstveno mesto Benetke, kjer bomo obiskali beneško Laguno in otok Burano, spoznali kulturo mesta in njegove znamenitosti, ki čakajo na vas.  Benetke so sestavljene iz 118 otokov, 175 kanalov in številnih mostov, ki so bili sprva narejeni iz lesa, sedaj pa so jih nadomestili z kamnitimi. Privlačne znamenitosti mesta so: Trg svetega Marka, most Rialto, Doževa palača, …


  • Program: Izlet Benetke in otok Burano
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Po prihodu v Lido di Jesolo ali na Punto Sabbioni se bomo z ladjo odpeljali na mali otok Burano, ki slovi po marljivih čipkaricah in njihovih imenitnih izdelkih.

Vožnja do osrčja Benetk. Na Markovem trgu si bomo ogledali mogočne palače, ki obdajajo znameniti trg. Občudovali bomo slovito Doževo palačo z zanimivim kiparskim okrasjem, cerkev sv. Marka in Most vzdihljajev.

Sprehodili se bomo do slovitega mostu Rialto, ki velja za enega najslikovitejših mostov na svetu, nato pa se z ladjo popeljali med otoki beneške lagune. Na sprehodu po ulicah si bomo ogledali številne trgovine in steklarsko delavnico ter občudovali spretnosti pri nastajanju čudovitih stvaritev iz vroče steklene gmote. Prosti čas.

Poslovili se bomo od Benetk in se z ladjo popeljali do avtobusa. Sledi vožnja proti Sloveniji. V izhodiščni kraj bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • prevoz z ladjico na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Markov Trg – Punta Sabbioni,
  • mestno takso,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti