Izlet London

Povpraševanje

Potovanje v London za 3 dni z letalom. London očara z ogledi: Big Ben, Covent Garden, Camden Town, Greenwich, Westminster, Oxford Street, Tower of London, Tower Bridge, Hyde Park, Piccadilly in še veliko več je mesto kraljeve družine.

Izlet London. London očara z ogledi. Big Ben, Covent Garden, Camden Town, Greenwich, Westminster, Oxford Street, Tower of London, Tower Bridge, Hyde Park, Piccadilly in še veliko več.


 • Program: Izlet London
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus – letalo
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – letališče – London

Zgodaj zjutraj se bomo zbrali na dogovorjenem mestu in se z avtobusom odpeljali do izbranega letališča. Sledi let z izbranim letalskim prevoznikom (pijača in hrana med letom nista vključeni, lahko pa jih kupite na letalu), ki traja okoli 2 uri.

Po pristanku na enem izmed londonskih letališč in mejnih formalnostih se bomo odpeljali do mesta. Čaka nas panoramska vožnja, ki nas bo seznanila z glavnimi znamenitostmi velemesta: the Tower of London, Tower Bridge (foto postanek), katedrala sv. Pavla, parlament, Westminstrska opatija, Hyde Park, Harrods, Piccadilly, itd.

Pozno popoldan se bomo namestili v hotelu v širšem centru, saj smo prepričani, da je dobra lokacija hotela ključna za optimalno izvedbo izleta v London. Zvečer se bomo po želji sprehodili do predela, kjer je več pubov in restavracij in si privoščili večerjo ali pijačo. Sledi nočitev.

2. dan / London

Po zgodnjem kontinentalnem zajtrku (kruh, maslo, marmelada, sok, žitarice, kava in čaj – angleški zajtrk s slanino in jajci za doplačilo) nas čaka pravo odkrivanje čarov Londona. Vožnja s podzemno železnico do Greenwicha (ura vožnje). Sprehod mimo Kraljevega pomorskega kolidža ter Pomorskega muzeja do znamenitega observatorija.

Sledi prosti čas na tržnici za kakšen nakup, prigrizek ali skodelico čaja. V mesto se bomo vračali po enaki poti ali pa se bomo (doplačilo na kraju samem) popeljali po Temzi. Enkratno doživetje, saj ladja pluje mimo nekdanjih dokov največjega pristanišča na svetu, kjer so danes urejena luksuzna stanovanja in poslovne zgradbe.

Popoldne bomo namenili prostemu času za kosilo in nakupe na znameniti ulici Oxford Street ali Camden Town, zaradi katerega je London ,, cool” mesto. Nato pa se podali do južnega Kensingtona. Ogledali si bomo enega od treh znamenitih muzejev (brezplačni vstop): Naravoslovni muzej, Muzej znanosti in Muzej Viktorije in Alberta (umetnost in umetna obrt). Namesto tega lahko obiščemo znamenito veleblagovnico Harrods.

Sledi vožnja s podzemno železnico ali avtobusom do Baker Street-a (kjer je živel Sherlock Holmes), kjer obiščemo svetovno znani muzej voščenih lutk Madame Tussauds. (doplačilo ob prijavi). Večer nas bo vodili v srce West Enda – Piccadilly Circus in Leicester Square, kjer si bomo privoščili večerjo. Po vseh teh doživetjih bo kar težko verjeti, da naše potovanje v London traja komaj dva dni. Sledi nočitev.

3. dan / London – letališče – Izhodiščni kraj

Po zajtrku bomo shranili prtljago v hotelu in se z javnim prevozom (doplačilo na mestu samem) podali v center mesta, kjer se bomo sprehodili po Westminstru. Odkrivali bomo zgodbe o britanski monarhiji, poslikali mogočne stražarje konjenike in tiste elegantne možice s črnimi kučmami, ki se menjavajo pred Buckinghamsko palačo.

Sledi še sprehod do Trafalgarskega trga, kjer se bomo poklonili hrabremu admiralu Nelsonu, nato še do četrti Covent Garden, kjer se zmeraj kaj dogaja (poulični glasbeniki, akrobati).

Prosto za zgodnje kosilo oziroma nakupe. Polni vtisov se vrnemo v hotel, kjer poberemo prtljago. Udobni angleški avtobus nas bo zapeljal do letališča, od koder bomo po varnostnem pregledu in prostem času za zadnje nakupe poleteli proti bližnjim krajem.

Sledi še prevoz do domačega kraja in tako se bo vtisov polni izlet v London z agencijo Oliver Turizem zaključil, mi pa si bomo zaželeli: »See you next time, cheers!«. London je ogromen in zahteva ogromno energije, a enostavno navduši.


Pomembno: program je vezan na kombinacijo letov Srednja Evropa – London zjutraj in London – Srednja Evropa pozno popoldan. V primeru kasnejših letov se program ustrezno spremeni (doda ali odvzame se kakšen ogled, a ničesar bistvenega). Izvedba se prilagaja tudi danostim v mestu – prometu in drugim dejavnikom. Na primer datum, ko poteka menjava kraljeve straže (vsak drugi dan), zato si pridržujemo spremembo vrstnega reda ogledov, da program ostane vsebinsko neokrnjen.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • povratno letalsko vozovnico z nizko-cenovnim prevoznikom do Londona,
 • avtobusni transfer do izbranega letališča,
 • letališka transferja v Londonu,
 • približno 3-urna krožna vožnja ob prihodu,
 • 2 x nočitev s kontinentalnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične (3*) kategorije v širšem središču mesta,
 • zunanje oglede z odličnim slovenskim vodenjem,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • javni prevoz v Londonu,
 • muzej voščenih lutk,
 • ladja po Temzi,
 • angleški zajtrk,
 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Cena ne zajema tistega, kar ni zajeto v postavki vključenih storitev, zgoraj naštetih doplačil, hrane in pijače (povprečna poraba v treh dneh je okoli 50 GBP/osebo).

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni.


No Fields Found.

Podobni izleti