Izlet Milano in Boromejski otoki

Povpraševanje

Severna Italija z ogledi Milana in Boromejskih otokov. Milano je glavno središče severne Italije. Tu so muzeji, gledališča in znamenitosti, vključno z milansko stolnico in cerkvijo Santa Maria delle Grazie, … Obiskali bomo Boromejske otoke: Isola Madre, Isola Bella in Isola dei Pescatori in enostavno uživali v vsem kar nas obdaja.

Izlet Milano in Boromejski otoki. Milano je glavno središče severne Italije. Tu so muzeji, gledališča in znamenitosti, vključno z milansko stolnico in cerkvijo Santa Maria delle Grazie, … Obiskali bomo Boromejske otoke: Isola Madre, Isola Bella in Isola dei Pescatori in enostavno uživali v vsem kar nas obdaja.


 • Program: Izlet Milano in Boromejski otoki
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Benetke – Verona – Milano – jezero Maggiore

Vožnja mimo Ljubljane, Sežane in naprej mimo Benetk in Verone do Milana. Po prihodu v prestolnico Lombardije se bomo najprej zaustavili pri impozantnem gradu Sforzesco, nato pa se po Via Dante sprehodili do trga Duomo, kjer dominirata veličastna katedrala in galerija Vittorio Emanuele, skozi katero se bomo podali še do gledališča La Scala.

Sledi nekaj prostega časa, da vsrkate vzdušje italijanske prestolnice mode, glamurja in nogometa. Lahko se podate na sprehod po ulici Via Napoleone, posejani z ekskluzivni butiki, s katerih se svetlikajo imena najbolj znanih modnih oblikovalcev. Mogoče boste zašli v kakšno kavarno, slaščičarno ali restavracijo; si privoščili italijansko kavo, slasten »Gelatto« ali košček pizze.

Lahko pa enostavno izberete svoje mesto na stopnicah pred katedralo, kjer posedajo mladi iz celega sveta in opazujete pisani svet, ki hiti mimo vas. Pozno popoldan se bomo napotili do cilja našega izleta – jezera Maggiore. Obale jezera krasijo majhna mesta, s posebnim vzdušjem na ulicah obdanih s stavbami vseh barv, razkošne vile, bogati vrtovi ter veličastni hoteli najvišjih kategorij. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan / Jezero Maggiore – Boromejski otoki (Isola Madre – Isola Bella – Isola dei Pescatori) – Arona – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Sledi izlet na Boromejske otoke. Z ladjico se bomo popeljali do treh otokov: Isola Madre, Isola Bella in Isola dei Pescatori. Na otoku Isola Madre se bomo sprehodili po palači družine Borromeo, kjer še vedno stojijo izvirni portreti, velikanske postelje in drugo pohištvo.

Občudovali bomo botanične vrtove, ki so resnična eksplozija barv. Tukaj najdemo številčno sredozemsko rastje, kamelije, hibiskus, bambus, najrazličnejše rože ter okrasna drevesa. Eno izmed njih je tudi gigantska sekvoja pred palačo, ki jo je tornado leta 2006 močno poškodoval in za katere obstoj še danes vlagajo velike napore.

Na otoku Isola Bella se nahaja še ena palača s čudovitimi sobanami in nepozabnimi vrtovi, kjer pavi ponosno razkazujejo svoje perje med cvetovi najrazličnejših oblik in barv. Med cvetnimi terasami stojijo kipi članov družine Borromeo, za vedno zagledani v obzorje. Za konec bomo obiskali še Isolo dei Pescatori – otok ribičev in turizma. Otok obkroža promenada z veliko izbiro restavracij, šarmantnih gostiln in trgovinic s spominki. Nekaj prostega časa do odhoda ladjice, s katero se bomo vrnili na celino.

Z avtobusom se bomo zapeljali do Arone, kjer se med gozdovi skriva spomenik Karla Boromejskega. Do gradnje Kipa svobode v New Yorku je bil slednji najvišji na svetu. Pogumneži se lahko podajo na višinsko potovanje v ozko notranjost spomenika ter pokukajo skozi uho ali oko, od koder se odpira fantastičen razgled na jezero z okolico. Pozno popoldan sledi vrnitev po avtocesti mimo Milana, Vicenze in Padove proti izhodiščnemu kraju.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1x polpenzion v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vožnjo z ladjo na Boromejske otoke, kakor tudi vstopnino za otoke in vile,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • notranjost spomenika Karla Bormejskega,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti