Izlet Pariz in Disneyland

Povpraševanje

Potovanje v Pariz in Disneyland Paris. Mesto ob reki Seni z obiskom katedrale Notre Dame, Louvra, Eifflovega stolpa, skupaj se podamo med umetnike na Montmartre ali pa enostavno dan preživimo v Disneyland Paris. Na poti se ustavimo še v Reimsu.

Izlet Pariz in Disneyland. Mesto ob reki Seni z obiskom katedrale Notre Dame, Louvra, Eifflovega stolpa, skupaj se podamo med umetnike na Montmartre ali pa enostavno dan preživimo v Disneyland Paris. Na poti se ustavimo še v Reimsu.


 • Program: Izlet Pariz in Disneyland
 • Trajanje, prevoz: 5 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Nemčija – nočna vožnja proti Franciji

Vožnja čez Avstrijo in Nemčijo. Nočna vožnja z vmesnimi postanki.

2. dan / vožnja proti Franciji – Champagne-Reims – Pariz

Vožnja po severovzhodni Franciji. Dopoldne bomo prispeli v glavno mesto pokrajine Champagne – Reims. Ogledali si bomo gotsko katedralo, spili kavico in se sprehodili po trgu. Nadaljevanje poti proti Parizu.

Popoldne sledi nastanitev v hotelu ter nekaj prostega časa za osvežitev. Zvečer vam ponujamo možnost vožnje z ladjo po reki Seni. Nočitev v hotelu.

3. dan / Pariz

Zajtrk. Današnji dan bomo namenili spoznavanju Pariza in njegovih znamenitosti: katedrala Notre Dame (veličastna cerkev z mračno notranjostjo in 90 m visokim zvonikom, s katerega je čudovit razgled), Slavolok zmage in Elizejske poljane (te so še danes prizorišče vseh pomembnih državnih obredov, pa naj bo to vojaška parada, zaključek kolesarske dirke, obletnica revolucije ali praznovanje naslova svetovnih prvakov v nogometu), Napoleonova grobnica ter drugo.

Opoldne nekaj prostega časa za kosilo. Popoldan lahko obiščete Louvre – največji muzej na svetu ali trdnjavo umetnosti, kot jo radi imenujemo, saj je v muzeju razstavljenih okoli 30.000 umetnin. Proti večeru se bomo ustavili še ob simbolu Pariza – Eiffelovem stolpu, ki je bil postavljen ob svetovni razstavi pred več kot stotimi leti. Sestavljen je iz več kot 15.000 kosov železa in je težak 7.000 ton. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan / Pariz – Pigalle – Montmartre – Francija – Nemčija

Po zajtrku vožnja do gradu Versailles, ki ga je dal zgraditi francoski sončni kralj Ludvik XIV. Čudoviti grad in urejen park vam bosta za vedno ostala v prijetnem spominu. Nato čas za nakup spominkov, za sprehod skozi četrt Pigalle in slikarsko četrt Montmartre.

Tisti, ki pa bi radi preživeli dan kot v pravljici, se lahko odločite za obisk največjega zabaviščnega centra v Evropi. Naj vas risani junaki vsaj za en dan odpeljejo v svet, o katerem ste vedno sanjali – Disneyland Paris! Pozno popoldne se bomo poslovili od Pariza ter se z nočno vožnjo in vmesnimi postanki odpravili proti Sloveniji.

5. dan / Avstrija – Izhodiščni kraj

Vožnja čez Avstrijo in prihod v izhodiščni kraj. Verjamemo, da vam bo potovanje v Pariz in Disneyland Paris ostal v zelo lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu ** v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnina na Eifflov stolp,
 • vožnjo z ladjo po Seni,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • dvorec Versailles in vrtovi,
 • Disneyland Paris in druge vstopnine, ki niso izrecno zapisane v programu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti