Izlet Strunjan in praznik kakijev

Povpraševanje

Izlet na praznik kakijev v Strunjan, 1 dan. Tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Tu so razstavljeni in ponujeni kakiji v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Ne zamudite tekmovanja za največji strunjanski kaki, odličen glasbeni program in nepogrešljiv kakijev sladoled. Pogledali si bomo še: Luko Koper – sodobno evropsko pristanišče, mesto Piran, …

Izlet Strunjan in praznik kakijev. Tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Tu so razstavljeni in ponujeni kakiji v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Ne zamudite tekmovanja za največji strunjanski kaki, odličen glasbeni program in nepogrešljiv kakijev sladoled. Pogledali si bomo še: Luko Koper – sodobno evropsko pristanišče, mesto Piran, …


  • Program: Izlet Strunjan in praznik kakijev
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Odhod avtobusa iz izhodiščnega kraja. Vožnja proti Primorski z vmesnim postankom za osvežitev. Ustavili se bomo pri gradu Socerb od koder se bomo razgledali po Tržaškem zalivu vse do Gradeža in hrvaške Istre.

Nato se bomo spustili do Kopra in si v spremstvu lokalnega vodnika ogledali Luko Koper, katera je bila zgrajena leta 1957 kot protiutež Tržaškemu pristanišču; prva ladja pa je vanjo priplula eno leto po otvoritvi. Danes je Luka Koper sodobno evropsko pristanišče, ki je že davno preraslo koprsko mestno jedro in postalo ponos celotne Slovenije. Z avtobusom se bomo zapeljali med kontejnerji, terminali in skladišči ter skozi razlago spoznali veličino našega edinega pristanišča.

Pot bomo nadaljevali do Pirana. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: Tartinijev trg, obzidje, Punto… Sprehodili se bomo do cerkve svetega Jurija, kjer si bomo ogledali njeno notranjost in muzej. Preko razglednega Belvedera se bomo nato pripeljali do Strunjana, naselja ob obali Strunjanskega zaliva. Turistično društvo Solinar prireja vsako leto praznik ob zaključku letine »zlatega jabolka« – kakija. V tem času Strunjan zamenja barvo in postane oranžen kot kaki. Ogledali si bomo razstavo različnih vrst tega žlahtnega sadeža, morda prisluhnili razpravam o pridelavi, uživanju, sušenju in predelavi. Vsekakor pa si bomo lahko privoščili kar nekaj gastronomskih užitkov, kajti na stojnicah bo na voljo mnogo slastnih jedi in slaščic, ki jih znajo domačini pripraviti iz kakijev. Veliko slastnih sadežev bo tudi naprodaj.

Vožnja do vasice Goče, ki se nahaja na obronkih Krasa in Vipavske doline. Vas je zgrajena v obliki Andrejevega križa in je imela v preteklosti veliko število kleti; danes jih je ohranjenih še 60. Obiskali bomo domačijo, kjer nam bodo med odlično hrano in vinom pričarali nepozabne gurmanske užitke. V večernih urah se bomo poslovili od prijaznih domačinov in se odpravili proti izhodiščnemu kraju.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vstopnine po programu,
  • gurmansko kosilo s 4. hodi vina,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


No Fields Found.

Podobni izleti