Izlet Dolenjska in zeliščarska kmetija Plavica

Povpraševanje

Dolenjska in zeliščarska kmetija Plavica, 1 dan. Raziskovali bomo pokrajino na jugovzhodnem delu Slovenije in obiskali zeliščarsko kmetijo Plavica. Dolenjska je pokrajina z največ gradovi na slovenskem. Nasad zdravilnih rož leži v slikoviti dolini Črmošnjice v bližini Dolenjskih Toplic v vasi Cerovec. Mi se bomo ustavili še v Novem mestu, ter si pogledali lep muzej.

Izlet Dolenjska in zeliščarska kmetija Plavica. Raziskovali bomo pokrajino na jugovzhodnem delu Slovenije in obiskali zeliščarsko kmetijo Plavica. Dolenjska je pokrajina z največ gradovi na slovenskem. Nasad zdravilnih rož leži v slikoviti dolini Črmošnjice v bližini Dolenjskih Toplic v vasi Cerovec. Mi se bomo ustavili še v Novem mestu, ter si pogledali lep muzej.


 • Program: Izlet Dolenjska in zeliščarska kmetija Plavica
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja do Dolenjske z vmesnim postankom za jutranjo kavo. Sledi obisk kmetije Plavica in parka zdravilnih rož. Sprejeli nas bodo s čajem in kruhom z zeliščnim namazom. Predstavili nam bodo park, kmetijo, rastline ter njihovo dejavnost. Ob klepetu s gospodom Majesom boste lahko spoznali kakšno novo rešitev za lajšanje morebitnih zdravstvenih težav. Po končanem ogledu bomo lahko njihove izdelke tudi kupili.

V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali Novo Mesto. Sprehodili se bomo mimo knjižnice Mirana Jarca do osrednjega mestnega trga – Glavnega trga, ki slovi po imenitnem reprezentativnem videzu. Le nekaj deset metrov stran stoji frančiškanski samostan s cerkvijo sv. Lenarta, v katerem si lahko ogledate bogato knjižnico s številnimi inkunabulami ter slike baročnega slikarja V. Metzingerja. Nadaljevali bomo mimo znamenitega Brega, najslikovitejšega dela starega mestnega jedra. Tam se nahaja Dolenjski muzej s stalnimi zbirkami; novejša zgodovina, etnologija, kulturna zgodovina, arheologija, dela Božidarja Jakca. Ogledamo si še kapiteljsko cerkev sv. Miklavža z oltarno sliko beneškega mojstra Tintoretta.

Konec popoldneva bomo preživeli na eni izmed poznanih turističnih kmetij. Degustirali bomo njihova vina, ter okusili hrano, ki jo pripravljajo doma, po starih kmečkih receptih. Ob zvokih harmonikarja bomo prijetno poklepetali. Lahko se boste sprehodili po dvorišču, kjer boste srečali ne malo domačih živali.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • voden ogled mestnega jedra Novega Mesta s kapiteljsko cerkvijo,
 • vstopnino na kmetijo Plavica,
 • degustacijo vina, dobro domačo obilno večerjo s harmonikarjem,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


No Fields Found.

Podobni izleti