Izlet po Dolenjski malo drugače, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet po Dolenjski malo drugače. Današnji dan bomo skupaj raziskovali pokrajino Dolenjsko. Gospodarsko in kulturno središče je Novo mesto. Je pokrajina z največ gradovi na slovenskem, ki krasijo številne bregove in griče ob reki Krki. Peljali se bomo s splavom po Krki, obiskali Kostanjevico na Krki, …

Izlet po Dolenjski malo drugače. Današnji dan bomo skupaj raziskovali pokrajino Dolenjsko.  Gospodarsko in kulturno središče je Novo mesto. Je pokrajina z največ gradovi na slovenskem, ki krasijo številne bregove in griče ob reki Krki. Peljali se bomo s splavom po Krki, obiskali Kostanjevico na Krki, …


 • Program: izlet po Dolenjski malo drugače
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja do Novega Mesta z vmesnim postankom za jutranjo kavo. Sprehodili se bomo po Novem mestu mimo knjižnice Mirana Jarca do osrednjega mestnega trga – Glavnega trga, ki slovi po imenitnem reprezentativnem videzu. Le nekaj deset metrov stran stoji frančiškanski samostan s cerkvijo sv. Lenarta, v katerem si lahko ogledate bogato knjižnico s številnimi inkunabulami ter slike baročnega slikarja V. Metzingerja.

Nadaljevali bomo mimo znamenitega Brega, najslikovitejšega dela starega mestnega jedra. Obiskali bomo Dolenjski muzej s stalnimi zbirkami; novejša zgodovina, etnologija, kulturna zgodovina, arheologija, dela Božidarja Jakca. Ogledamo si še kapiteljsko cerkev sv. Miklavža z oltarno sliko beneškega mojstra Tintoretta.

Sprehodili se bomo do Loke, kjer se bomo vkrcali na Rudolfov splav. Vožnja po okljuku reke Krke, ki je izjemno zanimiva, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, občudovali Breg – najbolj priljubljeno mesto neštetih slikarjev, ki so ga z veseljem upodabljali. Na splavu bodo tudi animatorji, ki na zanimiv način kratko predstavijo sebe, Novo mesto in reko Krko. Postregli vam bodo s cvičkom, enega izmed udeležencev pa bodo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje. Na koncu boste prejeli tudi spominček. Čas za kavo.

Peljali se bomo po dolini Krke do Kostanjevice na Krki. Tam bomo obiskali znamenito Kostanjeviško jamo, ki je nastala na osamelem krasu. Konec popoldneva bomo preživeli na znani turistični kmetiji. Degustirali bomo njihova vina v kleti, ter okusili božanske okuse domače hrane, ki jo pripravljajo doma, po starih kmečkih receptih. Ob zvokih harmonikarja bomo prijetno poklepetali. Lahko se boste sprehodili po dvorišču, kjer boste srečali ne malo domačih živali!


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • ogled mestnega jedra Novega Mesta s kapiteljsko cerkvijo,
 • vstopnini v Dolenjski muzej in Kostanjeviško jamo,
 • vožnjo s splavom po reki Krki po navedenem programu (cviček in voda v neomejenih količinah, spominek),
 • degustacijo vina, dobro domačo obilno večerjo, harmonikarja,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


Podobni izleti