Odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti. Portugalska je dežela bogate pomorske zgodovine in velikih odkritij. Baha se z prelepimi peščenimi plažami, romantičnimi naselji, modernimi mesti in rodovitno z vinogradi ter oljkami poraslo zemljo. Ko slišite melanholični fado in pokukate v dušo Portugalcev, si boste želeli, da nikoli ne zapustite te nepozabne dežele. Vabljeni na Portugalsko z obiskom krajev ob poti: Lizbona, Burgos, Santiago de Compostela, Porto, Alcobaca, Fatima, Batalha, Sintra, Algarve, Madrid, Lloret de Mar, …

Odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti. Portugalska je dežela bogate pomorske zgodovine in velikih odkritij. Baha se z prelepimi peščenimi plažami, romantičnimi naselji, modernimi mesti in rodovitno z vinogradi ter oljkami poraslo zemljo. Ko slišite melanholični fado in pokukate v dušo Portugalcev, si boste želeli, da nikoli ne zapustite te nepozabne dežele. Vabljeni na Portugalsko z obiskom krajev ob poti: Lizbona, Burgos, Santiago de Compostela, Porto, Alcobaca, Fatima, Batalha, Sintra, Algarve, Madrid, Lloret de Mar, …


 • Program: odkrivanje lepot Portugalske in držav na poti
 • Trajanje, prevoz: 11 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Italija – Francija – Beziers

Pot nas bo vodila proti Italiji mimo Trsta, Benetk, Verone in Piacenze proti Genovi. Vmes krajši postanki in nadaljevanje vožnje ob slikoviti Azurni obali ter skozi Provanso do Beziersa ali Narbonna. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan / Toulouse – Bilbao – Burgos

Po zajtrku bomo nadaljevali pot ob kanalu du Midi do Toulousa in nato zavili do mogočnih Pirenejev, ki jih bomo premagali na skrajnem zahodnem obrobju, ko se bomo že vozili skozi deželo Baskov.

Ob zeleni biskajski obali se bomo peljali mimo San Sebastiana in pred Bilbaom zapeljali v notranjost Iberijskega polotoka. Zaključek etape bo v Burgosu, bivši čudoviti prestolnici z mogočno gotsko katedralo in številnimi palačami. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan / Astorga – Piedrafita – Santiago De Compostela

Zajtrk v hotelu. Iz Brugosa bomo sledili slavni romarski in prvi evropski kulturni poti sv. Jakoba, sprva skozi pusto planoto Tierro de Campos, do Leona. V sosednji Astorgi bomo imeli počitek ob manj znani Gaudijevi palači.

Nato nas bo cesta vodila po goratem svetu, kjer bomo na prelazu Piedrafita prvič zagledali Galicijo in njen sveti gral v Cebreiru, majhni vasici s tipičnimi ovalnimi hišami palozzas. Sledi še vožnja po zelenem hribovju mimo Luga do enega najpomembnejših krščanskih svetišč Santiaga de Compostele. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan / Santiago De Compostela – Porto

Po zajtrku bo sledil ogled enkratnega središča Compostele, ki je na seznamu UNESCA in kjer so nad grobom apostola Jakoba starejšega zgradili mogočno katedralo, slovečo po svoji zlati baročni zahodni fasadi in čudovitem osrednjem romanskem portalu.

Videli pa bomo še palače okoli nje in se vsaj dotaknili svetih vrat, ki so odprta samo na sveta Jakobova leta – kdor jih prestopi so mu odpuščeni vsi grehi. Nato se bomo poslovili od galicijske prestolnice in za Vigom kmalu prispeli na Portugalsko. Naš prvi cilj bo drugo največje mesto: Porto, znano predvsem po svojem sladkem vinu. Seveda bomo videli tudi največje znamenitosti mesta: Borzno palačo, frančiškansko cerkev, razgledni zvonik Torre dos Clérigos, staro železniško postajo in Ribeiro, najstarejši predel ob reki Duoro. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

5. dan / Alcobaca – Batalha – Fatima

Zajtrk. Sledi vožnja mimo akademskega središča Coimbra do Alcobace, kjer je prelep cistercijanski samostan, povezan z najbolj pretresljivo portugalsko zgodbo o umorjeni kraljevi ljubici Inês de Castro. Alcobaca je na seznamu UNESCA tako kot sosednji gotski samostan Batalha, ki si ga bomo prav tako ogledali.

Nato sledi vožnja do svetovno znanega Marijinega romarskega svetišča: Fatima. Po obisku bazilike in postanku nimamo več daleč do Lizbone. Nastanitev v hotelu. Večerja.

6. dan / Lizbona

Zajtrk. Lizbono bomo sprva spoznali v njenem najlepšem predelu: Belem, kjer stojita belemski stolp in novejši spomenik, posvečen vsem slavnim domačim pomorščakom. V bližini je samostan sv. Jeronima, zgrajen v enkratnem manuleističnem stilu, s cerkvijo, ki hrani grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game.

Po želji je možen tudi ogled notranjosti. Popoldne bomo nadaljevali oglede v centru prestolnice na trgu Rossio s stolpom S. Justa (po načrtih Eiffla), videli bomo stolnico in grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, slavolok zmage in večino znamenitosti v bairru altu ali gornjem mestu in spodnjem mestu ali ciudade baixi ter se sprehodili po stari četrti Alafami. Vmes bo krajši odmor za kavo ali kosilo. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan / Cabo Da Roca – Sintra – Lizbona

Zajtrk. Krajša vožnja ob sončni obali skozi znano letovišče Estoril in Çascais do Skalnega rta (Cabo da Roca), kjer boste lahko dobili certifikat, da ste osvojili najbolj zahodno točko Evrope.

Nato sledi skok do lepega mesta Sintra, kjer vas čaka pravljični grad da Pena. Preostanek popoldneva bomo preživeli v Lizboni. Prosto za samostojne oglede, nakupe, počitek. Večerja bo v enem izmed tipičnih lizbonskih lokalov ob njihovi najbolj čaščeni glasbi FADO! Nočitev v hotelu.

8. dan / Algarve

Po zajtrku bomo zapustili Lizbono preko enega največjih mostov na svetu in se na drugem bregu reke Tejo vozili skozi ožgano pokrajino polno plutovcev, do najlepše in najbolj znane portugalske obale Algarve.

Na skrajnem jugo-zahodnem koncu celine bomo v Sagresu videli slavno navigacijsko šolo princa Henrika Pomorščaka, v mestu Lagos pa luko od koder so portugalski osvajalci začeli pluti po vseh morjih sveta. Zadnjo portugalsko noč bomo prespali ob tej čudoviti obali v enem izmed letovišč Monte Gordo, Altura ali Aldeia. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan / Andaluzija – Madrid

Zgodnji zajtrk. Nato se bomo vrnili v Španijo in sprva vozili po Andaluziji mimo Seville in Cordobe proti središču pirenejskega polotoka. Pozno popoldne bomo prispeli v Madrid.

Sledil bo krajši panoramski ogled španske prestolnice s kraljevo palačo, spomenikom Cervantesu, nogometnim stadionom Reala in drugimi znamenitosti. Večerja in nočitev v okolici Madrida.

10. dan / Zaragoza – Barcelona – Lloret de Mar

Zajtrk. Vožnja mimo Calatayuda do Zaragoze. Če bomo imeli čas, bomo naredili krajši postanek ob nenavadni katedrali. Nato nadaljevanje poti mimo Barcelone v Lloret de Mar. Večerja, nočitev.

11. dan / Lloret de Mar – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Poslovili se bomo od Katalonije in se ves dan vozili skozi Francijo. Po nočni vožnji po Italiji jutranji prihod v Slovenijo naslednji dan.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 8 x polpenzionov in 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x večerja v restavraciji,
 • vstopnine po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti