Izlet Bärnbach, Piber in mesto Gradec, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Bärnbach, Piber in mesto Gradec. Graz ali Gradec je prestolnica avstrijske Štajerske in drugo največje avstrijsko mesto. Znamenitosti mesta so: staro mestno jedro, grajski grič, mestna in deželna hiša, katedrala,… Piber je kraj, kjer vzrejajo lipicance in še znamenita cerkev umetnika Hundertwaserja.

Izlet Bärnbach, Piber in mesto Gradec. Graz ali Gradec je prestolnica avstrijske Štajerske in drugo največje avstrijsko mesto. Znamenitosti mesta so: staro mestno jedro, grajski grič, mestna in deželna hiša, katedrala, … Piber je kraj, kjer vzrejajo lipicance in še znamenita cerkev umetnika Hundertwaserja v Bärenbachu.


  • Program: izlet Bärnbach, Piber in mesto Gradec
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Odpravili se bomo do manjšega kraja Bärnbach, ki pa skriva kar nekaj zanimivosti. Največji med njimi sta vsekakor Mojzesov vodnjak, ki na slikovit način ponazarja prizore iz Svetega pisma, predvsem pa cerkev sv. Barbare, katera je nastala po zamislih znamenitega vsestranskega umetnika Friedensreicha Hundertwasserja, v letih 1984 – 1988. Cerkev si bomo ogledali od zunaj in od znotraj. V Bärnbachu se nahaja tudi pomembna steklarna, ki pri oblikovanju svojih izdelkov sodeluje s priznanimi umetniki. Le-to bomo tudi obiskali. Med vodenim ogledom bomo videli posamezne faze nastajanja izdelkov; med drugim tudi taljenje in pihanje stekla, pa seveda galerijo s končnimi izdelki, ki jih je možno tudi kupiti.

V bližini je še ena zanimivost – kraj Piber. Tukaj se nahaja kobilarna, kamor so po 1. svetovni vojni prenesli sedež kraljeve kobilarne iz Lipice in ki še danes zaradi svoje ugodne lege in pogojev vzgaja najboljše lipicance za potrebe Kraljeve jahalne šole na Dunaju. Med vodenim ogledom si bomo ogledali dvorec Piber, hleve ter razstavo starih kočij.

Popoldne se bomo pripeljali v prestolnico avstrijske Štajerske – Gradec (Graz), slikovito mesto ob reki Muri. Gradec je res vreden obiska, saj je bil kar 240 let cesarsko mesto, v letu 2003 pa je bil proglašen za kulturno prestolnico Evrope in takrat je dobil nekaj precej nenavadnih kulturnih objektov. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: opero, staro dvorno pekarno, gotske stopnice nekdanjega gradu, stolnico z mavzolejem, glavni trg z mestno hišo, palačo deželnih stanov z renesančnim dvoriščem,… Z brvi čez reko Muro si bomo ogledali najnovejše mestne arhitekturne pridobitve: plavajoči »otok« v obliki školjke na reki Muri in »Kunsthaus« – hišo umetnosti, ki po zunanjosti spominja na hobotnico. Povratek v izhodiščni kraj proti večeru.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vstopnino za cerkev v Bärnbachu in kobilarno Piber,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti