Izlet Blatno jezero in Tapolca

Povpraševanje

Izlet Blatno jezero, 1 dan. Potepanje ob Blatnem jezeru nam bo odkrivalo tamkajšnje največje zanimivosti: jama Tapolca po kateri se bomo zapeljali tudi s čolni, vinorodno področje Badascony z vinsko kletjo Eszterhazy pince, polotok Tihany ter domačijo na madžarski nižini – Pustzi. Pokrajina, kulinarika ter temperament nas vabijo, da ga obiščemo!

Izlet Blatno jezero in Tapolca. Potepanje ob Blatnem jezeru nam bo odkrivalo tamkajšnje največje zanimivosti: jama Tapolca po kateri se bomo zapeljali tudi s čolni, vinorodno področje Badascony z vinsko kletjo Eszterhazy pince, polotok Tihany ter domačijo na madžarski nižini – Pustzi. Pokrajina, kulinarika ter temperament nas vabijo, da ga obiščemo!


 • Program:  izlet Blatno jezero
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Iz dogovorjenega izhodiščnega kraja se bomo z vmesnimi postanki pripeljali do Blatnega jezera. Najprej si bomo ogledali jamo Tapolca; ki je nastala pod hišami sredi mesta, na osamelem krasu. Gre za tovrsten edinstven primer. S svojo kristalno čisto in zdravilno vodo ter idealnim razmerjem med vlago in temperaturo predstavlja velik pomen v zdravljenju astmatičnih in alergijskih stanj. Stalna temperatura v jami je 18 stopinj celzija.

Nato nas bo pot vodila do vinorodnega področja Badascony, ki se nahaja tik ob Blatnem jezeru. Tukaj bomo obiskali vinsko klet Eszterhazy pince, katera datira v čase vladanja Marije Terezije. Domačini nas bodo prijazno sprejeli z aperitivom in pogačo, v kleti pa bomo poskusili 4 sorte vina. Med drugim se bomo sprehodili skozi stare arhive in ogled zaključili v kletni restavraciji, kjer nas bodo postregli z golaž-juho, kruhom, sodo in tri dcl vina po osebi.

Okrepljeni in radoživi se bomo zapeljali na polotok Tihany, kjer se bomo sprehodili med idiličnimi hišami in si ogledali muzejsko vasico s tipično arhitekturo. Tukaj si bomo vzeli tudi nekaj prostega časa za nakupe v številnih trgovinicah. Polni spominov in morda spominkov se bomo nato z ladjo odpeljali na južno stran Blatnega jezera.

Za konec nas še čaka ogled domačije na madžarski nižini-Pustzi (preriji). Tam nas bodo domačini sprejeli s pogačo in aperitivom, ogledali si bomo tradicionalno predstavo s konji in njihovimi pastirji Čikoši. Posestvo si bomo ogledali tudi s kočijo, nato pa nas v kleti čaka degustacija štirih vrst vina. V njihovi restavraciji nam bodo ponudili še pozno kosilo, ki vključuje tradicionalno juho, polovico race s prilogo, sladico ter pijačo. V izhodiščni kraj se bomo vrnili v poznih večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • prevoz s trajektom,
 • ogled jame Tapolca,
 • aperitiv in pogačo, degustacijo vin v kleti, golaž-juho s kruhom in 3 dcl vina po osebi, živo tradicionalno glasbo v Eszterhazypince,
 • aperitiv in pogačo, ogled predstave s konji, vožnjo s kočijo, pokušino štirih vrst vina in kosilo,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti