Izlet Zagreb in Samobor, 1 dan

Prijavni obrazec:

Cena izleta:
Datum odhoda:

Izlet Zagreb in Samobor, 1 dan. Zagreb, prestolnica v pravem pomenu besede. »Samobor je prekrasen! Bližina glavnemu mestu mu daje pridih barvitega pohajkovanja kot v Tiburu, Tivoliju Versaillesu, Schönbrunnu, Windsoru. Okolica je srečna kombinacija gora in ravnic, polj in gozdov, vrtov in narave, rek in planin, vasi in zaselkov, mesta in podeželja. Samobor je eno od najbolj hrvaških mest…« (Antun Gustav Matoš).

Izlet Zagreb in Samobor, 1 dan. Zagreb, prestolnica v pravem pomenu besede. »Samobor je prekrasen! Bližina glavnemu mestu mu daje pridih barvitega pohajkovanja kot v Tiburu, Tivoliju Versaillesu, Schönbrunnu, Windsoru. Okolica je srečna kombinacija gora in ravnic, polj in gozdov, vrtov in narave, rek in planin, vasi in zaselkov, mesta in podeželja. Samobor je eno od najbolj hrvaških mest…« (Antun Gustav Matoš).


 • Program: Zagreb in Samobor
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Iz izhodiščnega kraja se bomo odpeljali do Samobora, ki je le 20 km oddaljen od Zagreba in je poznan kot 1. turistična točka v Samoborskem pogorju. Poznani Samoborček je bila ozkotirna železnica, ki je povezovala Zagreb in Samobor. Med turističnim ogledom v spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali Župnijsko cerkev sv Anastazije, Ljubičin grob, trg Matice hrvaške, trg kralja Tomislava, Anindol, park Tepec. Obiskali bomo tudi znameniti samoborski živilsko živinski sejem, ki se vsako soboto odvija v mestu. Sledi malica v priznani domači gostilni.

Odpeljali se bomo proti Zagrebu, kjer nam bo krožna vožnja po mestu predstavila njegove znamenitosti. Ustavili se bomo tudi na pokopališču Mirogoj. Tam se nahajajo poznane arkade ter številni spomeniki slavnih ljudi. Peš si bomo ogledali Gornji in Dolnji grad; na Kaptolu si bomo ogledali čudovito romansko katedralo, ki je bila zgrajena v času od 13. do 18. stoletja. Sprehod po Gornjem gradu nas bo popeljal mimo simbola Zagreba: cerkve sv. Marka, pred katero je bil kronan vodja upornih kmetov Matija Gubec. Iz trdnjave Lotrščak bomo občudovali panoramo mesta.

Z vzpenjačo, ki so jo zgradili leta 1888 se bomo spustili na osrednjo nakupovalno ulico, ki se imenuje Ilica. Na Trgu Bana Jelačiča bomo doživeli živahen predbožični  utrip mesta, kjer bomo po imeli tudi nekaj prostega časa. V poznih popoldanskih urah se bomo zapeljali na domačijo v Zagorju, kjer nas čaka pristna zagorska večerja ob živi glasbi. V poznih večernih urah sledi povratek proti domu.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • divjačinski paprikaš s prilogo,
 • domača obilna večerja v hrvaškem Zagorju z živo glasbo,
 • vožnjo z vzpenjačo v Zagrebu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


Podobni izleti