Izlet Budimpešta in Blatno jezero

Povpraševanje

Madžarska z Blatnim jezerom 2 dni. Madžarska ponuja mnogo zanimivih destinacij. Tukaj so številne majhne vasi in skriti biseri. Budimpešta je glavno mesto. Očarala vas bo z veličastnimi kraljevskimi in cesarskimi zgradbami, … Ogled krajev ob Blatnem jezeru: Tihany, vožnja s trajektom, čarda v Pustzi, …

Izlet Budimpešta in Blatno jezero. Madžarska z Blatnim jezerom 2 dni. Madžarska ponuja mnogo zanimivih destinacij. Tukaj so številne majhne vasi in skriti biseri. Budimpešta je glavno mesto. Očarala vas bo z veličastnimi kraljevskimi in cesarskimi zgradbami, … Ogled krajev ob Blatnem jezeru: Tihany, vožnja s trajektom, čarda v Pustzi, …


 • Program: Izlet Budimpešta in Blatno jezero
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Budimpešta

Vožnja proti Madžarski. Pot nas bo vodila ob obali madžarskega morja –Blatnega jezera. Po prihodu v madžarsko glavno mesto Budimpešto nas najprej čaka vzpon na Citadelo, kjer si bomo ogledali utrdbo, spomenik svobodi ter se razgledali po mestu. Nato se bomo peš spustili do spomenika škofu Gelertu, kateri je širil krščansko vero v času kralja Štefana. Prečkali bomo Elizabetin most ter si ogledali izredno zanimivo najstarejšo pokrito tržnico.

Sledil bo še sprehod po najbolj živahni ulici v mestu – Váci utci. Tu bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo in nakupe. Sledila bo krožna vožnja, ki nam bo predstavila mestne znamenitosti: Vzhodni kolodvor, Nép stadion, Trg herojev,… Po nekdanji sončni ulici se bomo mimo Opere zapeljali do Parlamenta in do Štefanove bazilike, katero si bomo podrobneje ogledali. Ogledali si bomo Grajski hrib s Kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo in Ribiško utrdbo. Sledila bo namestitev v hotel ter nato večerja v čardi s folklornim programom. Nočitev.

2. dan / Budimpešta – Blatno jezero  – Tihany – Pustzi – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo peljali proti Blatnemu jezeru. Na severni strani se nahaja vinorodno področje Tokaj. Ogledali si bomo tihanyski polotok s prelepim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti.

Sprehodili se bomo po muzejski vasici do samostana. Prostor je zaščiteno naravno območje. S trajektom se bomo zapeljali na južno stran jezera, kjer si bomo ogledali domačijo na madžarski nižini – Pustzi. Tukaj nas bodo sprejeli ob žganju in pogači. Nato si bomo ogledali  predstavo s konji – znanih Čikošev ter se popeljali s kočijo. Po pokušini 4. vzorcev vina v njihovi kleti bomo ogled zaključili z dobrim poznim kosilom.

Sledil bo povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v novem hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • večerja v čardi s folklornim programom,
 • pozno kosilo na Pustzi z ogledom predstave s konji, degustacijo štirih vrst vin, vožnja s kočijo,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacija potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti