Izlet čokoladnica Zotter in Avstrijska Štajerska

Povpraševanje

Izlet čokoladnica Zotter in Avstrijska Štajerska. Edinstvena izkušnja s čokoladnico Zotter, kjer nam brbončice ponorijo ob različnih okusih čokolade, nadaljevali bomo do sveta šunke Vulcano, kjer pujsi poslušajo Mozarta, čaka nas kmetija, kjer bomo degustirali različne vrste kisov, plemenitih žganih pijač in likerjev iz sadja in se za piko na i, ustavili v “etno vinotoču”, kjer nas bo presenetila čreda kamel, lame, bizon, osli, … in še marsikaj neodkritega.

Izlet čokoladnica Zotter in Avstrijska Štajerska. Edinstvena izkušnja s čokoladnico Zotter, kjer nam brbončice ponorijo ob različnih okusih čokolade, nadaljevali bomo do sveta šunke Vulcano, kjer pujsi poslušajo Mozarta, čaka nas kmetija, kjer bomo degustirali različne vrste kisov, plemenitih žganih pijač in likerjev iz sadja in se za piko na i, ustavili v “etno vinotoču”, kjer nas bo presenetila čreda  kamel, lame, bizon, osli, … in še marsikaj neodkritega.


 • Program: Izlet čokoladnica Zotter in Avstrijska Štajerska
 • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
 • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Odhod iz izhodiščnega kraja proti sosednji Avstriji do dobro znane čokoladnice Zotter. Sprehodili se bomo skozi tovarno in si ogledali predelavo kakavovih zrn vse do končnih izdelkov. Med ogledom bodo naše brbončice zaigrale ob čudovitih okusih – ob koncu predstavitve bomo gotovo izbrali vsak svojega favorita.

Vulkanland je regija, ki je primer odlične prakse in dobrega sodelovanja med sosedi. S povezovanjem so dosegli prepoznavnost regije na turističnem zemljevidu Evrope. Nadaljevali bomo na kmetijo, kjer si bomo najprej pogledali kratek predstavitveni film o Vulkanlandu v slovenščini. Tu pujsi jedo biohrano, poslušajo Mozarta in iz njih delajo najlepše klobase. Če je temu res tako, se lahko prepričate na obisku kmetije in pri degustaciji suhomesnatih izdelkov. Poskusili bomo tudi čips iz šunke.

Nedaleč stran se nahaja kmetija, kjer nam bodo s predstavitvijo, vodenjem in pokušino vrhunskih klasičnih, sadnih in balzamičnih kisov ter plemenitih žganih pijač in likerjev iz sadja, jagodičevja in zelenjave dali odlično kulinarično izkušnjo. Na voljo bo tudi mini trgovina, kjer bodo vsi ti izdelki na voljo za nakup. Da je sadje eden izmed paradnih konjev regije Vulkanland se bomo prepričali pri naslednji postojanki, sadjarski kmetiji. Sedem sadjarjev iz regije, povezanih v skupno blagovno znamko, s ciljem vrniti ugled in ustvariti najvišjo kvaliteto jabolčniku, ki je bil včasih pijača srednjega sloja v Evropi. V ospredju so sortna vina starih sort jabolk, kot so bobovec, mušančki, carevič, grafenštajn, ovčji gobec, ….

Le nekaj minut vožnje stran stoji pravi ˝etno vinotoč ˝. Tu bomo naredili postanek, kjer nas bo presenetila največja čreda, 20 kamel, v Avstriji, katerim delajo družbo lame, bizon, osli, želve in druge živali. Kmetija pa ni samo tipična lokalna znamenitost, temveč skriva še marsikaj neodkritega: od različnih oldtimerjev, zelo starih traktorjev, ladje s katero je lastnik prepotoval morja in še ogromno stvari. Za zaključek si bomo privoščili ogled doma pridelanih dobrin in na koncu pojedli malico v tradicionalno tipičnem prostoru kmetije. Čudovita izkušnja! Sledi vožnja domov. Prihod v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vstopnino v čokoladnico Zotter in neomejeno degustacijo čokolade,
 • ogled ˝sveta šunk in pršutov na 1000 m2 in degustacija,
 • voden ogled in degustacija kisov, likerjev in pijač na kmetiji,
 • predstavitev sadjarske kmetije in pokušina najboljših avstrijskih jabolčnih vin in penin,
 • ogled etno vinotoča, farme živali in topla malica iz krušne peči,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti