Izlet Plitvice in koranski sir

Povpraševanje

Izlet Plitvice in koranski sir

Program: Izlet Plitvice in koranski sir

Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinOdhod iz izhodiščnega kraja v smeri hrvaške meje. Kmalu bomo prispeli do Plitvic, enega najlepših naravnih parkov v Evropi, ki se razprostira na 192km², njegovo naravno lepoto pa varuje tudi Unesco. Na obronkih Male Kapele in Plješivice se tu v senci bukovih gozdov skriva šestnajst modrozelenih jezer, ki ustvarjajo osupljivo celoto.

Plitvice se delijo na gornja jezera:

Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak in na spodnja: Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod. Najvišje ležeče jezero Prošćansko jezero (639 n.m.), dobiva vodo iz Bijele in Crne rijeke.

Na poti do najnižjega jezera, Novakovića Brod (503 n.m.), bistra voda tvori jezera različnih velikosti, globin, barv in oblik. Tu se iz slapov, ki ponekod padajo tudi do 78 m globoko, rodi reka Korana. Z ladjico in vlakom se bomo popeljali na panoramsko vožnjo, se sprehodili po stezicah, ki vodijo čez park in uživali v lepotah, s katerimi se ponaša ta vrhunski naravni pojav. Priporočamo primerno in udobno obutev.

Peljali se bomo mimo kraja Rastoke. Iz avtobusa bomo videli še tako imenovane ,, Male Plitvice”. V priznani Lički restavraciji bomo imeli domače kosilo.

Ob povratku se bomo ustavili še na turistični kmetiji, katera že vrsto let proizvaja osem različnih vrst sira pod skupnim zaščitenim imenom Koranski Sir.

Napajanje živine iz čiste Korane ter hranjenje na zelenih travnikih Like polne izvrstne neoporečne trave dajejo siru poseben značaj in okus. Po pokušini boste lahko izdelke tudi kupili. Povratek  preko Karlovca do izhodiščnega kraja, kamor bomo prispeli  do 23.00 ure.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnino v  NP Plitvice,
  • pozno kosilo,
  • ogled sirarne in majhna pokušina sira,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti