Izlet Sicilija in Malta

Povpraševanje

Potovanje na dva otoka Sicilija in Malta. Malta je otok bogate kulture, prelepe pokrajine, zgodovine, mitov in legend postavljenih v lepo pokrajino temperamentnih ljudi. Bella Sicilija, kot ji pravijo Italijani, pa je največji sredozemski otok, ki je še vedno najbolj vezana na stare običaje in tradicije.

Izlet Sicilija in Malta. Potovanje na dva otoka Sicilija in Malta. Malta je otok bogate kulture, prelepe pokrajine, zgodovine, mitov in legend postavljenih v lepo pokrajino temperamentnih ljudi. Bella Sicilija, kot ji pravijo Italijani, pa je največji sredozemski otok, ki je še vedno najbolj vezana na stare običaje in tradicije.


 • Program: Izlet Sicilija in Malta
 • Trajanje, prevoz: 9 dni, avtobus – trajekt
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Neapelj – Sicilija

Vožnja z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Rima do Neaplja. V kolikor bo čas dopuščal še kratka vožnja po mestu in panoramski ogled, odvisno od odhoda ladje. Zvečer vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine. Nočna plovba proti Siciliji.

2. dan / Palermo – Monreale – Palermo

Prihod v Palermo v jutranjih urah. Vožnja na Monreale in ogled normanske katedrale, odkoder se odpira lep razgled na Palermo. Nato se z avtobusom spustimo nazaj v mesto. Sledi ogled kapucinskih grobnic in vožnja mimo kraljeve palače do mestne stolnice, katero si bomo ogledali tudi znotraj, vključno z normanskimi grobnicami.

Nadaljevali bomo peš do središča mesta in obiskali živahno palermsko tržnico. Nekaj prostega časa za nakupe, individualno kosilo… V popoldanskih urah sledita še ogleda Teatra Massimo in botaničnega vrta. Večerja in nočitev v hotelu v okolici Palerma.

3. dan / Palermo – Agrigento

Po zajtrku vožnja na jug otoka do Agrigenta, kjer si bomo ogledali Dolino templjev. Popoldne vožnja do hotela ob morju. Nekaj prostega časa za kopanje in počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan / Agrigento – Piazza Armerina – Pozzallo – Malta

Po zajtrku sledi vožnja mimo Caltanisette in Enne do Piazze Armerine, kjer si bomo ogledali stare rimske mozaike v vili Casalle. Nato vožnja do Pozzalla, kjer se bomo pozno zvečer vkrcali na ladjo. Po prihodu na Malto namestitev v hotelu. Nočitev.

5. dan / Valetta

Po zajtrku vožnja do Valette – panoramski ogled in sprehod mimo številnih palač do katedrale. Sledi ogled multivizijske predstave: Malta experience, ki nas bo popeljala daleč nazaj v zgodovino otoka. Nekaj prostega časa za individualne oglede in kosilo.

Nazadnje še sprehod do vrtov Barraca, od koder je lep razgled na celotno pristanišče in mesto Vittoria na nasprotni strani, kamor se bomo nato odpeljali z avtobusom in si ogledali tamkajšnjo katedralo. Po ogledu sledi vožnja do hotela. Nočitev v hotelu in večerja.

6. dan / Mdina – Hagar Qim – Sicilija

Po zajtrku sledi ogled notranjosti otoka. Vožnja do starodavne prestolnice v mesto Mdina, od koder je lep razgled po celotnem otoku. Spotoma se bomo ustavili tudi v kakšni izmed delavnic malteških domačih obrti, kjer bomo lahko opazovali pihanje in oblikovanje stekla ter kupili kakšen spominek. Nato bomo obiskali Hagar Qim z neolitskim svetiščem. Če bo čas dopuščal (odvisno od odhoda ladje nazaj na Sicilijo) pa se bomo odpeljali še na jug otoka, kjer se nahaja znamenita Modra jama. Popoldne vožnja do pristanišča in povratek na Sicilijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan / Vulkan Etna

Po zajtrku se z avtobusom odpravimo do vznožja vulkana Etna. Po želji in proti doplačilu vzpon na vulkan. Najprej z gondolo in nato še z jeepi in lokalnimi vodniki se bomo povzpeli vse do kraterjev. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan / Taormina – Palermo – Neapelj

Zajtrk in nato vožnja do Taormine. Tukaj se nahaja staro grško-rimsko gledališče, ki si ga bomo tudi ogledali. Nato se bomo še sprehodili po starem mestnem jedru, ki velja za eno najlepših mest na Siciliji. Po ogledu vožnja proti Palermu, kjer se bomo v večernih urah vkrcali na trajekt. Nočna vožnja z ladjo proti Neaplju.

9. dan / Neapelj – Vezuv – Izhodiščni kraj

Prihod v Neapelj v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Vezuv in ogled kraterja. Po ogledu sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnine: kapucinske in normanske grobnice, Teatro Massimo, botanični vrt, Dolina templjev, Teater Taromina, Piazza Armerina, Vezuv, katedrala na Malti, multivizija v Valletti, neolitsko svetišče Hagar Qim,
 • 4 x polpenzion v hotelih 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • ladijski prevoz Neapelj – Palermo in Palermo – Neapelj ter nastanitev v štiriposteljnih kabinah,
 • povratni ladijski prevoz na relaciji Pozzallo – Malta in Malta – Pozzallo,
 • lokalno vodstvo na Malti,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • vzpon z gondolo,
 • vožnja z jeepi na Etno z lokalnimi vodniki,
 • enoposteljna soba ob prijavi
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti