Izlet Varaždin in Prlekija

Povpraševanje

Izlet v Varaždin in Prlekijo, 1 dan. Pred nami je izlet v najlepše hrvaško baročno mesto Varaždin, ki je znano po baročni arhitekturi, industriji ter kot eno izmed središč kulturnega življenja Hrvaške. Prlekija je pokrajina polna prelepih nasprotij in gostoljubna, njeni prebivalci pa znani po prleški govorici in navezanosti na domačijo. Kraji: Varaždin, Cirkulane, Razkrižje.

Izlet Varaždin in Prlekija, 1 dan. Pred nami je izlet v najlepše hrvaško baročno mesto Varaždin, ki je znano po baročni arhitekturi, industriji ter kot eno izmed središč kulturnega življenja Hrvaške. Prlekija je pokrajina polna prelepih nasprotij in gostoljubna, njeni prebivalci pa znani po prleški govorici in navezanosti na domačijo. Kraji: Varaždin, Cirkulane, Razkrižje.


  • Program: Varaždin in Prlekija
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Iz izhodiščnega kraja bomo prispeli v Cirkulane, kjer si bomo pod gradom Borl ogledali hišo usnja Herman. Hermanovi se lahko pohvalijo z več kot 30-letno tradicijo, kjer si kvaliteta in modna podoba podajata roko. Ogledali si bomo del proizvodnje, v butiku pa si boste lahko kupili njihove izdelke, nato pa namenili nekaj prostega časa za kavico v tamkajšnji kavarni.

Sledila bo vožnja v najlepše baročno hrvaško mesto – Varaždin. V mestu so leta 1750 ustanovili uniformirano gardo “Purgare”. Purgarji so opravljali tudi varnostno službo in skrbeli za javni red in mir v mestu. Nato je leta 1767 cesarica Marija Terezija sprejela odločitev o Varaždinu (nemško Warasdin) kot sedežu hrvaškega kraljevega sveta, s čimer je Varaždin uradno postal glavno mesto Kraljevine Hrvaške, Slavonije in Dalmacije. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali Korzo, »Kot angelov«, baročne stavbe, park, vodomet ob gledališču ter pokopališče, ki velja za biser vrtne arhitekture.

Po prostem času se bomo zapeljali skozi Međimurje do Razkrižja, kjer si bomo ogledali prazgodovinsko naselbino ter slikovito predstavljeno življenje v le-tej. Sledilo bo dobro domače pozno kosilo na priznani domačiji na področju Razkrižja. Tukaj nam bodo predstavili tudi hladno stiskanje olj. V izhodiščni kraj se bomo vrnili v večernih urah.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vstopnine po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • kosilo,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti