Izlet Goričko z obiskom Vulkanije

Povpraševanje

Izlet Goričko z obiskom Vulkanije

Program: Izlet Goričko z obiskom Vulkanije

Trajanje, prevoz:1 dan, avtobus

Termin potovanja: po želji zaključenih skupin

Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupinKunova, k domačinu in Perujki

V jutranjih urah se bomo odpravili na pot proti Kunovi, kjer že 10 let živita domačin in Perujka, ki sta si ustvarila prav poseben dom, imenovan Pachamama center. Zgrajen je v glavnini iz recikliranih stvari, s slamnato streho. Dom obkroža ogromno bambusa. Zeliščni vrt je razvejan vsepovsod okrog in služi za izdelavo naravnih mil in krem. Zakonca sta posebneža ter živita z naravo. 

Dom znamenite Radgonske penine

Sledila bo vožnja do Radgonskih goric, kjer bomo raziskali dom znamenite Radgonske penine. Obiskali bomo kleti Pod skalo, Pod rimskim kolesom in Pod slapom ter degustirali dva vzorca vina.

Pršutarna Kodila

Brbončice bomo nadalje razvajali v pršutarni Kodila, kjer bomo pokušali njihove suhomesne proizvode. Sledila bo vožnja do Goričkega. 

Doživljajski park Vulkanija

 V doživljajskem parku Vulkanija ne bomo spoznali le zadnjega bruhajočega vulkana, na območju današnje Slovenije pri Gradu na Goričkem, ampak bomo dobesedno doživeli njegov izbruh; ob tem pa spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

Bolehnečiči v občini Sveti Jurij ob Ščavnici

Po adrenalinskem doživetju se bomo odpravili do Bolehnečičev v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Tukaj bomo spoznali zgodbo o složnosti domačinov, ki jim je uspelo uresničiti projekt za katerega so si prizadevali skoraj štirinajst let – Muzej starodobne tehnike. V spremstvu lokalnega vodnika nam bodo razkazali 2600 m2 pokritih površin, kjer so razstavljena starodobna vozila, kmetijska tehnika, kmetijsko orodje in še veliko eksponatov, katere so uspeli zbrati med občani in jih s tem ohranili pred propadom.

V bližnji okolici bomo nato zaključili dan na turistični kmetiji, kjer nas bodo razvajali s hrano in pijačo.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine po programu: Pachamama center, klet Radgona, pršutarna Kodila, Vulkanija in Muzej starodobne tehnike,
  • pozno kosilo na turistični kmetiji in pokušina štirih vzorcev vina v kleti,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.


No Fields Found.

Podobni izleti