Izlet Provansa in Azurna obala

Povpraševanje

Provansa in Azurna obala s parfumi, sivko in morjem. Pokrajina Provanse ima izredno dediščino, ostanke rimske antične arhitekture, templje, slavoloke, … Francoska Riviera – Azurna obala je področje, s plažami, visokimi alpskimi vrhovi, ugodno podnebje za gojenje rož in sivke ter industrijo parfumov,… Kraji: Monako, Grasse, Nica, Avignon, Orange, Arles, Cannes, Aix-en-Provence in še kaj.

Izlet Provansa in Azurna obala. Provansa in Azurna obala s parfumi, sivko in morjem. Pokrajina Provanse ima izredno dediščino, ostanke rimske antične arhitekture, templje, slavoloke, … Francoska Riviera – Azurna obala je področje, s plažami, visokimi alpskimi vrhovi, ugodno podnebje za gojenje rož in sivke ter industrijo parfumov,… Kraji: Monako, Grasse, Nica, Avignon, Orange, Arles, Cannes, Aix-en-Provence in še kaj.


 • Program: Izlet Provansa in Azurna obala
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Italija

Vožnja mimo Celja, Ljubljane do mejnega prehoda Fernetiči. Nočna vožnja z vmesnimi postanki po severni Italiji mimo Trsta, Benetk…

2. dan / Azurna obala – Nica – Grasse – Avignon

Jutranji prihod na Azurno obalo; nadaljevanje poti do kneževine Grimaldijev – Monaka. Sprehodili se bomo do knežje palače, katedrale, casina, vozili po progi formule 1 do pristanišča, mimo luksuznih hotelov polnih bogatašev z dragimi avtomobili, …

Sledi vožnja do Nice ter panoramski ogled mesta: trg Massena, Promenade de Anglais, … Možen tudi sprehod do živilskega trga, ki je prava paša za oči. Po prostem času se bomo odpeljali naprej do kraja Grasse, ki je središče parfumarstva na svetu. Tam si bomo ogledali eno izmed najbolj cenjenih parfumerij. Po ogledu bomo nakupovali prave parfume po zelo ugodnih cenah.

Pot bomo nadaljevali proti čudoviti Provansi do njene prestolnice – Avignon-a; zgodovinsko zelo pomembnega mesta, polnega mogočnih rimskih in srednjeveških stavb, trgov, obzidja, … Nastanitev v hotelu, večerja. Po večerji sprehod po mestu ter spoznavanje njegove duše in harmonije.

3. dan / Avignon – Orange – Avignon

Zajtrk. Jutranji ogled mestnega jedra, papeževe palače, parka, mostu… Prosto za samostojno pohajkovanje po mestu. Popoldan se bomo odpravili do trinadstropnega akvadukta Pont du Gard, ki se vzpenja čez reko Gardon, zazidan pa je bil iz masivnih kamnov brez malte. Lahko se popeljete po spodnjem nadstropju, lahko prečkate streho 50 m nad vodo ali pa opazujete lepo gozdnato pokrajino okrog mostu.

Pot bomo nadaljevali do kraja Orange, v katerem se nahajata rimsko gledališče in slavolok zmage iz 1.st.pr.n.št. Nekaj časa prosto. Povratek v Avignon, večerja, nočitev.

4. dan / Avignon – Arles – Aix-en-Provence – Cannes – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Vožnja do mesta Arles, ki je bilo živahno rečno pristanišče in duhovna prestolnica Provanse. Ogledali si bomo mesto z amfiteatrom in gledališčem s kar 12.000 sedeži iz 1. st.

Pot bomo nadaljevali mimo Aix- en-Provence, mesta pisatelja Emila Zolaja, proti Azurni obali do Cannesa, mesta festivalov ter se ustavili ob festivalni dvorani. Vožnjo bomo nadaljevali z vmesnimi postanki proti Sloveniji in se v kraje odhoda vrnili v jutranjih urah naslednjega dne.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • vstopnino v papeževo palačo v Avignonu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • most Saint Benezet  v Avignonu,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti