Izlet Severna Makedonija

Povpraševanje

Potovanje v Severno Makedonijo, 4 dni. Republika Severna Makedonija je celinska demokratična država na Balkanskem polotoku, dežela sonca. Kraji: Skopje, Ohrid, sveti Naum, Brajčino, Bitola, Leskovec,.. Mi bomo med svojim potovanjem odkrili, da je živa njihova tradicija, hrana in lepote, ki jo obdajajo.

Izlet Severna Makedonija, 4 dni. Republika Severna Makedonija je celinska demokratična država na Balkanskem polotoku, dežela sonca. Kraji: Skopje, Ohrid, sveti Naum, Brajčino, Bitola, Leskovec,..  Mi bomo med svojim potovanjem odkrili, da je živa njihova tradicija, hrana in lepote, ki jo obdajajo.


 • Program: Izlet Severna Makedonija
 • Trajanje, prevoz: 4 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1.dan / Izhodiščni kraj – Hrvaška – Srbija 

Odhod avtobusa iz Slovenije. Vožnja preko Hrvaške in Srbije proti Severni Makedoniji.

2. dan / Skopje – Ohrid – Sveti Naum – Muzej na vodi

Zjutraj bomo prispeli v glavno mesto Severne Makedonije, Skopje. Ogledali si bomo mestne zanimivosti. Občudovanja vredna so trdnjava Kale, cerkev sv. Spasa, džamija Mustafa Paše, reka Vardar z znamenitim mostom in stari del mesta, ki nas bo navdušil. Kot se za Skopje spodobi bomo tukaj kolektivno pomalicali pravi burek.

Z vožnjo bomo nadaljevali do mesta Ohrid. Sledi namestitev v enem od hotelov v centru mestu. Po namestitvi bomo z ladjo pluli po Ohridskem jezeru do muzeja zgodovine na jezeru in nato do samostana sv. Naum. Ogledali si bomo cerkev in izvir reke Drim. Na povratku bomo na ladji večerjali domače dobrote v spremljavi žive glasbe. Zvečer bomo imeli prosti čas za pohajkovanje po mestu. Nočitev.

3. dan / Ohrid – Brajčino

Po zajtrku sledi ogled mestnih znamenitosti. S svojo tradicionalno arhitekturo je na Unescovem seznamu kulturne in naravne dediščine. Ponaša se z bogato zgodovino. V Ohridu je bilo središče slovanske pismenosti. Sem so konec 9. stol. iz Velike Moravske pribežali učenci Cirila in Metoda (Kliment, Naum), gradili so cerkve in samostane; tu naj bi nastala cirilica.

Ohrid je bil tudi prestolnica makedonskega carja Samuela. V starem delu mesta, ki je zgrajeno v obliki amfiteatra, se nahaja slikovita tržnica s številnimi trgovinicami in delavnicami, kjer prodajajo slavne ohridske bisere, lesoreze, zlatarske izdelke … Ogled znamenitosti: značilna makedonska hiša družine Robev, cerkev sv. Sofije iz 11. stol., antično gledališče, Marijina cerkev (Bogorodica Perivlepta), Samuelova trdnjava, samostan sv. Klimenta na Plaošniku s slavnimi mozaiki iz 5. stol., cerkvica sv. Jovan Kaneo iz 13. stol. Nato se bomo odpravili na Ohridsko tržnico.

Na tržnici si bomo napasli oči, kjer se stojnice šibijo od sadja in zelenjave. Sledil bo vzpon po panoramski cesti prek planine Galičice na Prespansko jezero. Naš naslednji postanek bo v etno vasici Brajčino, kjer ob malici spijemo pijačo z domačini, kateri proizvajajo žganje iz gozdnih sadežev. Pot nas bo vodila v Bitolo. Občudovali bomo antične Haraklee, arheološko najdišče antičnega makedonskega mesta. Nastanili se bomo v hotel, v centru mesta. V restavraciji z odlično hrano bomo imeli večerjo v spremljavi žive glasbe. Zvečer se mesto prelevi v največje zabavišče v Makedoniji, katerega ne smete zamuditi. Spanje v hotelu.

4. dan / Bitola – Leskovac – Izhodiščni kraj

Po zajtrku se bomo vračali mimo Skopja do kraja Leskovac v Srbiji, kjer bomo poskusili slavni “leskovački roštilj”. Pot nas bo vodila naprej preko Srbije in Hrvaške proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah,
 • 2x večerjo po programu (1x ladja, 1x Bitola),
 • vstopnine: sv. Spas Skopje, muzej na vodi, sv. Naum, muzej in trdnjava v Ohridu,
 • povratno vožnjo z ladjo Ohrid-sv. Naum-Ohrid,
 • prigrizek v vasici Brajčino,
 • kosilo: leskovački roštilj v kraju Leskovac v Srbiji,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti