Izlet Vojvodina in Romunija

Povpraševanje

Vojvodina in Romunija z mesti Timisoara, Vukovar, Novi Sad. Spoznali bomo klasičen način vojvodinskega življenja ob dobri hrani ter pijači. Romunsko mesto Timisoara pomembno in uspešno ter tesno povezano s Srbijo. Potovanje Vojvodina in Romunija si bomo popestrili še z ostalimi atraktivnimi mesteci in vasicami kot so: Belo Blato, ki je slikovit fenomen, Carska Bara – naravni rezervat, Recas – vinorodna pokrajina, Novi Sad, Vukovar, Kopački Rit – največje mokrišče v Evropi.

Izlet Vojvodina in Romunija. Timisoara, Vukovar, Novi Sad. Spoznali bomo klasičen način vojvodinskega življenja ob dobri hrani ter pijači. Romunsko mesto Timisoara pomembno in uspešno ter tesno povezano s Srbijo. Potovanje Vojvodina in Romunija si bomo popestrili še z ostalimi atraktivnimi mesteci in vasicami kot so: Belo Blato, ki je slikovit fenomen, Carska Bara – naravni rezervat, Recas – vinorodna pokrajina, Novi Sad, Vukovar, Kopački Rit – največje mokrišče v Evropi.


 • Program: Izlet Vojvodina in Romunija
 • Trajanje, prevoz: 3 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Hrvaška – Zrenjanin – Belo Blato – Carska Bara – Timisoara

Odhod avtobusa iz Slovenije okoli polnoči. Nočna vožnja s krajšimi postanki mimo Slavonskega Broda in Rume do Vojvodine. Prebijali se bomo skozi prostrana polja do Zrenjanina, ki je največje mesto srbskega Banata. Po površini je drugo največje mesto v Srbiji, v katerem živi 20 nacij. Mesto je bilo nekoč poznano kot ,, največja fabrika hrane na Balkanu”. Sprehodili se bom po mestu.

Obiskali bomo vasico Belo Blato, ki je slikovit fenomen med Vojvodinskimi kraji. Med 1200 prebivalci najdemo kar 13 različnih nacij. Ustavili se bomo na enem izmed znamenitih salašev. Salaši so nekdanje ravninske farme, razmetane po poljih, osamljene od vasi in hitrega tempa življenja. Nekateri so stari preko 200 let in so pravi etno muzeji z zbirkami starih predmetov. Na njih se začuti pravi klasični vojvodinski način življenja. Idealni so za sprostitev ob prijetni glasbi in odlični vojvodinski kulinariki. Poskusili bomo golaž iz mangulic-svinj brez holesterola.

Obiskali bomo etno muzej, kjer nam bodo ob kavi, rakiji in makovi potici predstavili zanimivosti kraja. V bližini si bomo ogledali naravni rezervat ”Stari Begej – Carska bara”. Idilična narava, številne ptice, vodni kanali, nas bodo navdihnili, ko jih bomo opazovali z rečne ladje. Pozno kosilo v slikovitem ,,restoranu” ki je pravi banatski muzej in ,, mini živalski vrt. Vožnja do Romunije do mesta Timisoara. Nastanitev v hotelu v strogem centru mesta. Nočitev.

2. dan / Timisoara – Recas – Novi Sad

Zajtrk. Ogledali si bomo fantastično in slikovito mestno jedro, ki se razprostira na bregovih reke Begej. Ogledali si bomo mestni trg, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljenju nekdanjega romunskega predsednika Ceaucesca. Timisoara je dejansko bilo prvo osvobojeno mesto njegovega režima. Videli bomo mestno trdnjavo, številne trge, pravoslavne cerkve, katoliško katedralo, tržnico,…

Zapeljali se bomo do kraja Recas, kjer si bomo ogledali vinsko hišo, ki leži med prostranimi vinogradi. Poskusili bomo 5 njihovih vin, ob kosilu pa boste lahko neomejeno pili njihova vina. Vožnja proti Novemu Sadu.

Po namestitvi v hotelu v strogem mestnem jedru si bomo ogledali znamenitosti mesta Novi Sad. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali njegove znamenitosti; Dunavski park, pravoslavno škofijsko palačo, Trg Svobode s katedralo, mestno hišo in spomenik Svetozarja Miletiča, gledališče in številne zanimive stavbe. Večerja z živo glasbo v priznani kafani, ki je pravi salaš sredi mesta. Nočitev.

3. dan / Novi Sad – Vukovar – Kopački Rit – Tikveš – Izhodiščni kraj

Zajtrk. Sledi vožnja mimo Futoga in Bačke Palanke do Ovčare, kjer si bomo ogledali pokopališče, spominsko obeležje ter prizorišče pobojev v zadnji vojni. Nadaljevali bomo do mesta Vukovar. Ogledali si bomo mestno jedro, znameniti vodni stolp, Borovo, luško kapitanijo s pristaniščem, bolnico…

Po prostem času se bomo zapeljali do Kopačkega Rita – enega največjih mokrišč v Evropi. Z ladjico se bomo peljali po kanalih in jezeru. Po povratku se ustavimo še v tipični slavonski restavraciji, kjer nam bodo postregli kosilo. Povratek proti izhodiščnemu kraju, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. Potovanje Vojvodina in Romunija vam bo ostalo v zelo lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Timisoari in Novem Sadu v dvoposteljnih sobah,
 • 1 x pozno kosilo z živo glasbo v banatski restavraciji,
 • 1 x večerja v Novem Sadu,
 • degustacijo vrhunskih vin pet vrst, kosilo, vino ob kosilu,
 • vstopnine: Belo Blato, Carska bara, Kopački Rit,
 • kosilo na salašu – golaž iz mangulic in v Slavoniji,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • potrebna lokalna vodstva,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba v ob prijavi,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja, odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti