Izlet Vojvodina in Beograd

Povpraševanje

Raziskovanje Vojvodina in Beograd, 2 dni. Vabimo vas, da se nam pridružite na ogledih Vojvodine z Novim Sadom, Sremskimi Karlovci in Beogradom, kulturnem, zgodovinskem in predvsem gurmanskem potovanju po Srbiji. V dveh dneh bomo spoznali kraje, pokrajino, zgodovino ter kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe, po kateri slovijo po Evropi in svetu.

Izlet Vojvodina in Beograd. Vabimo vas, da se nam pridružite na ogledih Vojvodine z Novim Sadom, Sremskimi Karlovci in Beogradom, kulturnem, zgodovinskem in predvsem gurmanskem potovanju po Srbiji. V dveh dneh bomo spoznali kraje, pokrajino, zgodovino ter kulinarične dobrote ob spremljavi glasbe, po kateri slovijo po Evropi in svetu.


 • Program: Izlet Vojvodina in Beograd
 • Trajanje, prevoz: 2 dni, avtobus
 • Termin potovanja: po želji zaključenih skupin
 • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

1. dan / Izhodiščni kraj – Hrvaška – Beograd – Novi Sad

Vožnja z vmesnimi postanki mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Rume do Beograda, kamor bomo prispeli okrog 08.00 ure. Zapeljali se bomo do Zemuna. Ustavili se bomo ob reki Donavi, kjer se nahaja slikovita tržnica. Po prostem času se bomo zapeljali do centra Beograda. Sledil bo avtobusni ogled mestnih znamenitosti. Prečkali bomo most Gazela, obvozili sejmišče, najstarejšo tiskarno, novo zgrajen most Ada ter prispeli do Ade Ciganlije. Povzpeli se bomo na Banovo brdo, zapeljali mimo hipodroma in po Topčiderju prispeli do Dedinja.

Obiskali bomo hišo cvetja v kateri je pokopan Josip Broz Tito ter obiskali etnografski muzej, v katerem so hranjena darila, ki jih je Tito prejel v času njegovega vladanja. Peljali se bomo po Užički, ki slovi po številnih tujih ambasadah. Videli bomo zunanjost Belega dvora, legendarno Pink Tv. Spustili se bomo mimo hiše, kjer živi pop diva Ceca do Marakane. Na Vračar-u si bomo ogledali največji pravoslavni hram na Balkanu, hram sv. Save. Med vožnjo po centru mesta bomo videli trg Slavija, Beograđanko, med Nato bombardiranjem poškodovana generalštaba, slavne Terazije in trg Nikole Pašiča s skupščino.

Obvozili bomo trg Republike in na Študentskem trgu izstopili iz avtobusa. Peš se bomo sprehodili po parku Kalemegdan do kipa zmagovalca. Opazovali bomo Novi Beogard in Ušče, kjer se Sava izlije v Donavo. Prosti čas za samostojno pohajkovanje po elegantni Knez Mihajlovi ulici in morebitno kosilo. Vožnja proti Vojvodini do Novega Sada. Namestili se bomo v hotel 3*. Ob spremljavi tamburašev bomo večerjali v domači kafani, ki je pravzaprav ,, salaš” sredi mesta. Po večerji pa zabava na legendarni ulici Laze Telečkog, ki je polna pubov, barov, pivnic,… Nočitev.

2. dan / Novi Sad – Sremski Karlovci – Hrvaška – Izhodiščni kraj

Po zajtrku si bomo ogledali mestno središče Novega Sada. Videli bomo Dunavski park, pravoslavno škofijsko palačo, Trg Svobode s katedralo, mestno hišo, spomenik Svetozarja Miletiča, gledališče in številne zanimive stavbe. Po prostem času se bomo zapeljali na trdnjavo Petrovaradin, od koder bomo občudovali panoramo srca Vojvodine.

Ustavili se bomo v Sremskih Karlovcih, v katerih je bil podpisan slavni sporazum. Ogledali si bomo slikovito baročno mestno mestno jedro. Vožnja mimo Rume proti Hrvaški in Sloveniji, kamor bomo prispeli do polnoči. Raziskovanje Vojvodina in Beograd vam bo ostalo v zelo lepem spominu.


Cena potovanja je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

 • prevoz z avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Novem Sadu v dvoposteljnih sobah,
 • 1 x večerja s 4 hodi v kafani z živo glasbo – tamburaši,
 • vstopnino v muzej Dedinje,
 • vse oglede po programu s potrebnim lokalnim vodstvom,
 • vse oglede zunanjosti po programu,
 • ddv,
 • turistično spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba ob prijavi,
 • kosilo v Beogradu; čorba, bugarski čevapi s kajmakom, solata,
 • degustacija 6 vrst vina ob sremski zakuski (mesni in sirni) v Sremskih Karlovcih ,
 • gurmansko kosilo v priznani vinski hiši na Fruški Gori (4 hodi vrhunske hrane in 4 hodi vrhunskega vina,
 • zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska potovanja odvisno od širine paketa kritja.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


 

No Fields Found.

Podobni izleti