Izlet otoki Beneške lagune

Povpraševanje

Otoki beneške lagune za en dan. Beneška laguna leži v Jadranskem morju, vzhodno od mesta Benetk. Velikih otokov v laguni je deset, katerim je potrebno dodati še tri obale. Zelo zanimivi so gotovo Murano s proizvodnjo stekla, Burano in Torcello. Središče pa so prav gotovo Benetke, ki so zgrajene na 118 otokih, skozi katere je narejeno preko 450 kanalov katere povezuje več kot 250 mostov.

Izlet otoki Beneške lagune. Beneška laguna leži v Jadranskem morju, vzhodno od mesta Benetk. Velikih otokov v laguni je deset, katerim  je potrebno dodati še tri obale. Zelo zanimivi so gotovo Murano s proizvodnjo stekla, Burano in Torcello. Središče pa so prav gotovo Benetke, ki so zgrajene na 118 otokih, skozi katere je narejeno preko 450 kanalov katere povezuje več kot 250 mostov.


  • Program: Izlet otoki Beneške lagune
  • Trajanje, prevoz: 1 dan, avtobus
  • Termin izleta: po želji zaključenih skupin
  • Čas in kraj odhoda: po želji zaključenih skupin

Vožnja po avtocesti, kjer se bomo malo pred Benetkami spustili do morja. Na Punta Sabbioni se bomo vkrcali na ladjico in zapluli po Beneški laguni, katera je polna zanimivih naseljenih in nenaseljenih otokov.

Najprej se bomo ustavili na Torcellu, ki je bil prvi naseljen otok v laguni in nekoč bogato trgovsko središče, danes pa o tem pričajo ostanki nekdanje slave. Ogledali si bomo katedralo Marije Vnebovzete, zgrajeno v bizantinskem slogu, katere notranjost krasijo mozaiki iz 12. in 13. stoletja. Našo pozornost bo pritegnila tudi bližnja cerkvica Santa Fosca, ki so jo zgradili v obliki grškega križa.

Nato se bomo zapeljali na bližnji otok Burano, ki je še danes znan po svoji čipkarski tradiciji, gotovo pa nas bo prevzela tudi njegova živo pisana arhitektura preprostih ribiških hišic, ogledali pa si bomo tudi cerkev sv. Martina, ki je opazna že na daleč zaradi njenega nagnjenega zvonika, v notranjosti pa hrani veliko Tiepolovo platno s prizorom Križanja. Tukaj bomo imeli tudi nekaj prostega časa za potepanje po otočku in morebitne individualne oglede (muzej čipk).

Nazadnje se bomo zapeljali še na otok Murano, ki slovi po steklarskih delavnicah in izdelkih iz znamenitega muranskega stekla. Eno takšnih delavnic oziroma proizvodnjo stekla si bomo tudi ogledali. Morda bo ostalo še kaj prostega časa za obisk trgovinic ali ogled steklarskega muzeja, kjer hranijo steklene izdelke od antike do danes. Pozno popoldne se bomo vrnili na obalo, kjer nas bo čakal avtobus ter nas odpeljal proti izhodiščnemu kraju.


Cena izleta je odvisna od termina odhoda, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • vožnjo z ladjo na tri otoke po programu,
  • vse zunanje oglede po programu,
  • ddv,
  • turistično spremstvo in organizacijo izleta.

Obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Možno je doplačilo zavarovanja rizika odpovedi, ki znaša 4 do 6 % od zneska izleta, odvisno od širine paketa kritja.

Priporočamo, da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pri zavarovalnici Sava ali katerem drugem ponudniku.


No Fields Found.

Podobni izleti